FC Twente stunt op Old Trafford tegen Manchester United

25 september 2024, 22:54
Foto: © Imago

FC Twente heeft een knap gelijkspel behaald bij Manchester United. Op Old Trafford werd het in de eerste wedstrijd van de competitiefase van de Europa League 1-1. Sam Lammers, die in de openingsfase een grote kans miste, egaliseerde na de pauze nadat Christian Eriksen de thuisploeg voor rust op voorsprong had gezet. Voor Manchester United een tegenvaller ietwat trainer Erik ten Hag wel eens aangerekend zou kunnen worden.

Matthijs de Ligt zat bij Manchester United op de bank zodat Harry Maquire weer eens minuten kon maken. Bij FC Twente waren er ten opzichte van de wedstrijd afgelopen weekend tegen Almere City dit keer basisplaatsen voor Ricky van Wolfswinkel en Michel Vlap waardoor Daan Rots en Carel Eiting op de bank plaatsnamen.

Artikel gaat verder onder video

In de eerste wedstrijd in de competitiefase van de Europa League (voorheen poulefase) sinds twaalf jaar was de eerste kans van de wedstrijd voor FC Twente dat via Sam Lammers de buitenkant paal raakte. In het vervolg speelde FC Twente bij vlagen goed mee al werden de Tukkers af en toe wel achteruit gedwongen.

Unnerstall haalde een bal knap onder de lat vandaan, dat was notabene op een onbedoelde inzet van ploeggenoot Mees Hilgers. De FC Twente-verdediger was na ruim een half uur ook onfortuinlijk bij een poging de bal weg te tikken, precies in de voeten van de schietgrage Christian Eriksen, die meteen doeltreffend uithaalde; 1-0.

Het tempo van de thuisclub lag niet bijzonder hoog en daar kwam na de kantwisseling niet veel verandering in. Sem Steijn mocht na te zijn getorpedeerd door Lisandro Martinez zelf aanleggen voor een vrije trap en bezorgde Onana voor het eerst echt werk. De wedstrijd wilde in deel twee maar niet echt loskomen totdat Bart van Rooij aan een solo begon. De verdediger leek zich vast te lopen.

Eriksen talmde te lang waarna Lammers de bal oppikte en Onana in de korte hoek verraste; 1-1. Voor United de eerste tegengoal in vier wedstrijden. FC Twente wilde meer en liet zich brutaal zien. United besefte dat er een versnelling hoger geschakeld diende te worden wat maakte dat de slotfase een stuk amusanter werd.

Uiteraard zette United nog eens goed aan. Unnerstall redde nog knap in de extra tijd op een kopbal van Maquire. FC Twente hield echter knap stand en pakte zo het eerste punt in de competitiefase van de Europa League tot grote vreugde van de ruim 4000 meegereisde FC Twente supporters.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

jurgen😎
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Wat een wedstrijd !! Een heel goed twente met lef en mooi voetbal tegen een slecht Man u. Sta je dan met 350 miljoen op je eigen veld. Dit is mooi voor twente!!

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Lekker voor je ten Hag. Je arrogantie is keihard afgestraft. Ik hoop dat je snel ontslagen wordt.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Heel knap van FC Twente. Salah Eddine en Youri Regeer zijn spelers die je moet koesteren, komen die uit de jeugdopleiding van FC Twente ? FC Twente heeft vorig seizoen ook laten zien in bepaalde wedstrijden boven zichzelf uit te stijgen en laten het dit seizoen nu ook zien. Moet wel zeggen dat Manchester United onder Ten Hag echt heel zwak en matig is. Heel Manchester United speelt zonder vertrouwen er zit helemaal niks meer in. Maar alsnog FC Twente heel knap. Ben wel benieuwd hoe ‘verrader’ Weghorst naar deze wedstrijd keek. Zal die al spijt hebben om niet naar zijn jeugdliefde FC Twente te gaan?

Ajeto!
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Salah Eddine zat in de jeugd van AZ daarna naar jong Ajax. Verhuurd aan Twente vorig jaar en dit jaar verkocht. En uhm Regeer is via Ado jeugd bij een clubje in Amsterdam terecht gekomen die hem weer heeft verkocht aan Twente

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ooh dan snap ik de stap vooruit naar FC Twente wel.

infielder
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Leuk dat ze tegen een dergelijke tegenstander zo een spannende pot hebben kunnen spelen. Weinig kansen weggegeven ook. Big up!!!

Paulito
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Goed gedaan Twente. Jammer: ten Hag waarbij je ondertiteling nodig hebt. steenkolen Nederlands en steenkolen Engels praat. Vooraf dit seizoen negatief over Slot gesproken maar je ziet waar Liverpool en Manchester United staan. Denk Ten Hag met kerst de rollade staat te broaden in de achterhoek. Lars Unnerstall wat een keeper!

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Als ie maar niet gaat aanschuiven als analist bij elke wedstrijd. Dan moet de ondertiteling continu aan.

Gusa
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Geweldige prestatie van Twente en het is ze gegund. Positieve spelopvatting en enorm veel passie erin gegooid. Beide waren ver te zoeken bij United.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Wat ontzettend knap. Ik ben echt positief verrast

Goku
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Lekker Twente. Wat zal ten Hag woedend zijn, thuis gelijk spelen tegen een clubje uit Holland

QuarlonK
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Hij komt uit die regio dus dat zal nog wel meevallen

Grote Markt
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Twente en AZ, vooral Twente lieten aan Feyenoord en PSV zien hoe een echte Champions League-wedstrijd gespeeld zou moeten worden in plaats van dat slappe getoonde spel van vorige week van onze CL-vertegenwoordigers. Ik durf er om te (ver-)wedden dat Feyenoord en PSV heel veel moeite zullen hebben als het ze lukt, om een gelijkspel op Old Trafford te halen. Ünnerstahl, de beste lijnkeeper van dit moment. Ruben van Bommel, de nieuwe Oranje linksbuiten, wat een speler. Möller Wolfe, uitstekende opkomende linksback, Goes is een harde verdediger naar mijn hart. Die rush van Van Rooij was on-Nederlands, ik genoot er van.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Het is knap wat twente gedaan heeft maar ga nu niet zitten overdrijven . En weer een heel lang verhaal typt wat je niet weet. Man u is gewoon in een slechte staat en neemt een twente niet zo serieus als een psv of feyenoord . Dus we gaan ook heel jou aannames nooit weten . El of cl het is een hele andere wereld . Dus leuk dat je psv en feyenoord nodig hebt om twente op te hemelen maar het slaat nergens op

jurgen😎
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

klopt wij hebben niks met dit verhaal te maken dit gaat om Twente en hun mooie spel tegen een Slecht man u. Vergeet niet dat man u wel serieuze voetballers op de payroll heeft staan.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Jurgen mee eens .

Grote Markt
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Beste gtsb2,0 Ja het is maar mijn gevoelsmening over die wedstrijden gisteravond. Ik wist niet wat ik zag van dat Twente, vreemd dat Twente niet zo in ons land speelt. Twente speelde op zijn Duits. En AZ speelde gedisciplineerd en heeft snelle spelers, alleen die keeper vond ik wat onzeker. Het voelde voor mij als een CL-wedstrijd. Voor het overige is dit mijn mening en ik verlang niet van je dat je er mee eens bent hoor.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen