FC Twente kent dankzij Steijn gemakkelijke avond tegen geplaagd Heerenveen

17 september 2024, 21:50   Bijgewerkt: 17 september 2024, 21:59
Foto: © Imago

FC Twente heeft dinsdagavond een in te halen Eredivisiewedstrijd tegen sc Heerenveen vrij eenvoudig gewonnen. Sem Steijn stal in de eerste helft de show met een penalty en een fraaie omhaal, waarna de thuisploeg in de tweede helft rustig aan kon doen.

Bij FC Twente loopt het seizoen nog niet bepaald zoals gehoopt. Op basis van de gecreëerde kansen zouden de Tukkers op plaats drie moeten staan, maar door een gebrekkige afronding vindt de ploeg van Joseph Oosting zichzelf terug op de twaalfde plaats. In eigen huis namen zij het op tegen SC Heerenveen, dat zaterdag nog genadeloos met 9-1 werd afgedroogd door AZ. Robin van Persie wijzigde echter niets aan zijn basisopstelling, net als zijn Overijsselse collega.

Artikel gaat verder onder video

Dat betekende dat Michel Vlap in het duel tussen zijn eerste en huidige club op de bank begon. In de dug-out zag hij hoe een andere oud-Heerenveen-speler in de openingsfase de hoofdrol opeiste. Mitchell van Bergen voelde zich als een vis in het water tegen de hoge Friese defensie en snelde zijn tegenstander op de linkerflank meermaals voorbij. De eerste keer resulteerde dit in een aardig schot, maar vervolgens stokte de bijdrage van de 25-jarige vleugelspeler. In gevaarlijke posities liet de passing hem in de steek, waardoor Twentse pogingen schaars bleven. Heerenveen kwam ondertussen maar weinig in het stuk voor en had veel moeite met de druk van de tegenstander. Bij de opbouw vanuit doeltrappen werden de Friezen fel afgejaagd, waardoor Mickey van der Hart tweemaal bijna in de fout ging.

Het was echter een ander onhandig moment van de 30-jarige doelman dat de openingstreffer van de thuisploeg inleidde. Bij een grote kans voor Sam Lammers kegelde hij de spits omver, maar in eerste instantie had de keeper het geluk dat de aanval wegens buitenspel afgefloten werd. Na tussenkomst van de VAR bleek daarvan echter geen sprake en kreeg Twente een strafschop, die Steijn overtuigend binnenschoot. Na een rustigere periode, waarin Heerenveen zich terug liet zakken en de Twentse schoten blokte, was de blonde middenvelder eveneens verantwoordelijk voor de 2-0.

De eerste omhaal wist Van der Hart nog te keren. Toen de zoon van Maurice het even later na een afgeslagen voorzet opnieuw probeerde, kon de doelman echter enkel toekijken hoe de poging via de paal geweldig binnenviel. Na rust verschalkte Van Bergen de doelman opnieuw en maakte hij na 80 duels eindelijk weer eens een treffer. Dat dacht de buitenspeler tenminste, want in al het gejuich hoorde hij in eerste instantie niet dat zijn doelpunt wegens buitenspel was afgekeurd. Aan de andere kant ging een treffer op een paar centimeter ook niet door, maar bij een inzet van Trenskow langs de inglijdende Lars Unnerstall stond bij de Friezen de paal in de weg.

Het elftal van Robin van Persie speelde in de tweede helft scherper en had minder moeite om de bal in bezit te houden. Zo ontstond er een interessant schouwspel waarin het spel op en neer golfde. De thuisploeg had een overwicht, maar de beste kansen waren voor de bezoekers. Ilias Sebaoui en Ion Nicolaescu kwamen met handige pogingen echter niet tot een aansluitingstreffer. In de slotfase probeerden de bezoekers nog een treffer te forceren, maar Twente hield uiteindelijk de nul. Zo stijgen de Tukkers met stip naar plaats zes, terwijl SC Heerenveen in de onderste regionen van de ranglijst blijft hangen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Het wordt er niet lolliger op voor van Persie....

Erik45
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De immer onpartijdige verslaggeefster Leonie ten Voorde heeft zojuist, via het uiterst objectieve clubblad "Tubantia", laten weten dat de aanwezige fans van de FC Poch en Blaas vanavond in de Hel van Gronau West getuige zijn geweest van wereldwonder nummertje 8! "Sem Steijn maakte de goal van het jaar. Een moment voor het museum, voor het archief en een geschenk aan alle liefhebbers." In blinde euforie maakte voornoemde Leonie gewag van een nakende amnesie. Meen mij te herinneren dat eerder deze week in de onvolprezen podcast "De Ballen Verstand" het woord crisis voorzichtig in de mond werd genomen om de sportieve prestaties van 053's finest te duiden. Het geheugenverlies neemt echter groteske vormen aan wanneer ,uit pure opluchting, de fraaie omhaal van Steijn wordt aangemerkt als goal van het seizoen. Ene Victor Edvardsen (Go Ahead Eagles) scoorde onlangs ook een doelpunt dat meer dan het aankijken waard is.

Della
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

))) Alleenstaande vrouwen wachten op u op - - Nu21.eu

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen