FC Twente juicht en deelt miljoenenwinst met achterban

30 september 2024, 16:09
Foto: © Imago

FC Twente heeft een zeer goed boekjaar achter de rug. Maandag deelde de club uit Enschede de jaarcijfers op de eigen website, waaruit blijkt dat het een nettowinst van 5,2 miljoen euro heeft gerealiseerd.

Voor FC Twente is het sowieso een goed jaar geweest. De club eindigde vorig seizoen als derde in de Eredivisie en kreeg zo toegang tot de voorrondes van de Champions League. Helaas werd het miljoenenbal niet gehaald, waarna er genoegen moest worden genomen met Europa League-voetbal. Daarin speelde FC Twente vorige week knap gelijk bij Manchester United (1-1). In de Eredivisie staat de club momenteel op de vierde plek.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Verweij wijst Kroes op cruciale opdracht bij Ajax: 'Op de to-do-list met hoofdletters!'

Het goede jaar is ook in de jaarcijfers terug te zien. FC Twente heeft over het seizoen 2023/2024 5,2 miljoen euro winst geboekt. Enkele redenen daarvoor zijn de volgende: de omzet van de club steeg met 1,8 miljoen, de opbrengsten uit transfers waren zeer positief en het eigen vermogen is toegenomen (nu 27,8 miljoen). Daartegenover staat wel een stijging van de kosten. Zo moest de club uit Enschede meer geld aan sportieve bonussen uitgeven, na de knappe derde plek van vorig seizoen.

Op transfergebied ontving Twente nog geld voor Jayden Oosterwolde, Wieke Kaptein, Ramiz Zerrouki en Manfred Ugalde. Eerstgenoemde maakte de overstap van Parma naar Fenerbahçe, terwijl Zerrouki vorige zomer naar Feyenoord vertrok. Ugalde speelde tot januari in Enschede, maar stapte daarna over naar Spartak Moskou. De transfers van afgelopen zomer zijn nog niet in deze cijfers meegenomen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Beste tien Eredivisiespelers volgens EAFC bekend: Twente-ster gooit hoge ogen

De beste tien Eredivisie-spelers in de game EA FC 25 zijn bekendgemaakt. Een speler van FC Twente gooit hoge ogen.

Geniale inval: trainer shockeert met briljante wissel! 😲

Geniale inval: trainer shockeert met briljante wissel! 😲

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Geen rare aankopen gedaan. Je kan kritiek hebben op het aankoop beleid van FC Twente, waardoor ze geen CL voetbal speelde. Maar wel zorgvuldig beleid en groeiende. Spelers voor een goede prijs verkopen, goede scouting.

Grote Markt
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

FC Twente gefeliciteerd, het is jullie gegund. Ik genoot van die wedstrijd in Manchester. Jammer dat Pröpper weg is, maar de overige spelers zijn prima genoeg en die doelman hè, misschien na PSV 2e of 3e plek.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Slim ook om geen Weghorst te kopen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen