FC Porto is woedend na transfer van Steven Bergwijn naar Al-Ittihad

3 september 2024, 09:32
Foto: © Imago

FC Porto is woedend op Al-Ittihad, zo heeft de Portugese club middels een statement duidelijk gemaakt. Al-Ittihad had op Deadline Day een akkoord bereikt met FC Porto over de komst van Wenderson Galeno, maar de Saudische club besloot uiteindelijk om op het laatste moment voor Ajax-aanvaller Steven Bergwijn te kiezen.

De Portugese topclub had maandagavond een volledig akkoord bereikt met Al-Ittihad over de transfer va Galeno. Plotseling besloot de kopende partij - Al-Ittihad in dit geval - af te haken en voor een andere optie te kiezen. Die andere optie was Bergwijn, die Ajax voor een transfersom van 21 miljoen euro inruilt voor de club uit Saudi-Arabië. Die actie van de nieuwe werkgever van de Nederlander is volledig in het verkeerde keelgat geschoten bij de bestuurders van FC Porto.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Alex Kroes kon acht tot tien miljoen krijgen voor speler, maar Ajacied wilde niet weg

'Met betrekking tot de mislukte transfer van Galeno laat FC Porto weten dat het een bericht zal sturen naar de voorzitter van Al-Ittihad en naar de voorzitter van de Saudi Pro League, waarin het zijn diepe ongenoegen uit over de manier waarop dit is verlopen", valt te lezen op de website van de Portugese club: "De transfer werd afgebroken nadat er een volledige overeenkomst was bereikt tussen de clubs en de speler."

FC Porto maakt tot slot duidelijk dat de club blij is dat het nog kan beschikken over de 26-jarige Galeno, maar dat het ondanks dat enorm baalt van de werkwijze van Al-Ittihad.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Concrete interesse van Ajax verdween plotseling: 'Wij waren overtuigd dat hij die kant opging'

Ajax had belangstelling voor een verdediger uit de Eredivisie, maar een blessure gooide roet in het eten.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ach het is het midden oosten, je had toch niet anders verwacht. Bergwijn zal wel goedkoper zijn geweest. Maar wat zullen die mensen teleurgesteld worden

haike
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

ik zou voor die steven bergwijn niet zoveel hebben betaald met wat hij het laatste jaar heeft laten zien!! denk dat een ton meer dan zat was geweest!! maar ja mogen ook een gedeelte transfersom aan die boeren uit eindhoven over maken!!

kib*
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Niet netjes van die Al Ittihad. Ajax is wel blij dat Bergwijn weg is. Dat ze daar in Steven teleurgesteld zijn is hun zaak. Ajax was en is ook teleurgesteld in Steven. Ajax is aan de renovatie bezig, is nog in de steigers, maar het fundament is er al, dankzij Kroes en Farioli.

Sticks
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Precies. Wat Al Ittihad en Bergwijn en Porto verder wel of niet doen is van geen enkel belang voor Ajax. Ajax (Kroes) heeft gewoon uitstekend gehandeld en er voor Ajax het maximaal haalbare uitgehaald. Schade beperkt gehouden en je duurste speler geloosd. Klasse.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Dennis bel porto op huur die jongen tot december mischien is het wat.....doen we 50-50 salaris

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen