FC Groningen moet sterkhouders missen tegen Ajax door schorsing van meerdere duels

23 september 2024, 16:36
Foto: © ESPN

Marvin Peersman en Brynjólfur Willumsson zijn tenminste twee wedstrijden geschorst bij FC Groningen. Het tweetal kreeg een rode kaart in de met 2-1 verloren derby tegen sc Heerenveen en moet onder meer de uitbeurt tegen Ajax missen.

De ploeg van Dick Lukkien kwam in de eerste helft op voorsprong door een goal van Luciano Valente, maar moest niet veel later alweer de (prachtige) gelijkmaker van Jacob Trenskow slikken. Groningen liep in de tweede helft rood aan in de Derby van het Noorden, waardoor Heerenveen de genadeklap kon uitdelen via Ion Nicolaescu.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Beelden: Groningen-fans breken uit uitvak Abe Lenstra stadion en gaan Heerenveen-supporters te lijf

Peersman was de eerste Groninger die het veld moest ruimen in Heerenveen. De centrale verdediger kreeg in eerste instantie een gele kaart na een harde charge op Luuk Brouwers, maar werd op basis van VAR-beelden alsnog naar de kleedkamer verwezen. Voor Willumsson gold hetzelfde, want ook hij kreeg in eerste instantie de gele prent van scheidsrechter Dennis Higler.

De tuchtcommissie heeft Peersman en Willumsson voor twee duels geschorst. Dat betekent dat de wedstrijden tegen Go Ahead Eagles (thuis) en Ajax (uit) zonder het tweetal moeten afgewerkt worden. Op 20 oktober, tegen FC Utrecht, zijn Peersman en Willumsson normaliter weer van de partij bij Groningen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax-banneling keert terug op trainingsveld bij eerste elftal

Een van de spelers die niet meer welkom was bij de trainingen van Ajax 1, traint nu weer mee.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Peersman komt goed uit. Levenslang schorsen. Wat hij doet kan niet. Het is bewust raken en blesseren van medespelers. Had vorig jaar donkerrood moeten hebben, de overtreding op Lens. Wat Peersman doet heeft niets meer met voetbal te maken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen