FC Groningen ontsnapt aan rood tegen Feyenoord: 'Met zo'n drieste tackle kun je iemands seizoen beëindigen'

14 september 2024, 19:15   Bijgewerkt: 14 september 2024, 19:57
Foto: © ESPN

FC Groningen had na ruim een kwartier spelen in het thuisduel met Feyenoord maar zo met een man minder kunnen staan. Aanvaller Thom van Bergen kwam namelijk veel te laat in bij tegenstander Igor Paixão, die stevig werd geraakt maar na een behandeling toch verder bleek te kunnen spelen. Volgens Volkskrant-journalist Willem Vissers mag Van Bergen van geluk spreken dat hij er slechts met geel vanaf kwam.

Paixão werd vlak buiten zijn eigen zestien flink opgejaagd door Van Bergen. De Braziliaan had de bal echter al lang weggeschoten toen hij alsnog over het been van de Groningen-aanvaller ging. Scheidsrechter Danny Makkelie toonde Van Bergen daarop direct de gele kaart, terwijl het slachtoffer moest worden behandeld door de Feyenoord-verzorgers.

Artikel gaat verder onder video

"Dit is gewoon rood voor Van Bergen", schrijft Vissers op X. "Met zo'n drieste tackle kun je iemands seizoen beëindigen", meent de journalist. Van Bergen had echter het geluk dat VAR Rob Dieperink niet tegen de beslissing van Makkelie in besloot te gaan.

Ook analisten ESPN zien Van Bergen ontsnappen

De tackle van Van Bergen is in de pauze ook onderwerp van gesprek in de studio van ESPN. "Ik vind dit echt achterlijke tackles", zegt Kees Kwakman. "Zo van: ‘Kijk mij eens hard werken…’ Dit slaat gewoon helemaal nergens op. Kijk hoeveel hij te laat is! Ik vind dit wel een rode kaart." Mario Been kan zich daarin vinden. "Hij is totaal te laat en had geen intentie om de bal te spelen."

Volg hier LIVE de wedstrijd tussen FC Groningen en Feyenoord

Van Bergen de schlemiel bij openingstreffer Feyenoord

Feyenoord zal echter niet mopperen dat Van Bergen op het veld mocht blijven staan. Na een dik halfuur spelen speelde de aanvaller namelijk ongewild de hoofdrol bij de 0-1 in Rotterdams voordeel. Een hoekschop vanaf de linkerkant - nota bene getrapt door diezelfde Paixão - werd door Van Bergen met het hoofd verlengd en viel buiten het bereik van doelman Etienne Vaessen bij de tweede paal binnen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Brian Priske is niet blij en bijt van zich af na vraag van Valentijn Driessen

Feyenoord-trainer Brian Priske is niet gediend van enkele reacties naar aanleiding van de wissel van Quinten Timber in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ach Willem, dat is Makkelie tegen Feyenoord. Dat is toch alom bekend en dieperink zal daar als VAR echt niet tegenin gaan

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ben benieuwd of groningen dan ook was teruggekomen bij rood . Verder heb ik me niet alleen aan de leiding gestoord ,maar zeker ook als inze groningse verslaggeving

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen