Farioli verrast fans na 5-0 overwinning: 'Het was verre van perfect'

18 september 2024, 23:51
Foto: © ESPN

Francesco Farioli is na de 5-0 overwinning op Fortuna Sittard nog uiterst kritisch op zijn ploeg. Ajax begon zeer zwak aan het duel woensdag en leverde de bal meermaals in. Dat moet er echt uit, vindt de Italiaanse oefenmeester.

Tegenover de camera's van ESPN doet Farioli zijn verhaal. "Nee, het was verre van perfect. Vooral in de eerste dertig minuten maakten we te veel fouten. Je kunt redenen daarvoor bedenken zoals dat we weinig wedstrijden hebben gespeeld onlangs, maar toch. We verloren in dat eerste halfuur zeven, acht ballen, waaruit zes counters voortkwamen. Ik denk dat we vandaag bijna meer counters tegen kregen in de eerste dertig minuten dan in alle andere wedstrijden bij elkaar."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: 'Ajax moet hem binnen afzienbare tijd verkopen en dan kijken of je een betere kan vinden'

Er was genoeg positiefs te noteren voor de gemiddelde Ajax-fan dinsdagavond, met de rentree van Davy Klaassen, het debuut van Wout Weghorst en de uitslag, maar daar wil Farioli niet te lang bij stilstaan. "Natuurlijk ben ik blij met het resultaat en dat we geen tegengoal hebben gekregen. Er hing bovendien een mooi sfeertje en ik zag veel goede dingen. Maar er moet nog veel werk verzet worden. Het is mooi om de goede momenten mee te nemen, die blijven makkelijker in ons geheugen hangen. Toch moeten we deze wedstrijd ook heel kritisch analyseren. De kleine dingetjes van vandaag zouden ons op een gegeven moment een goal tegen kunnen kosten. Dus dat moet beter."

Voor de Italiaanse coach leek deze wedstrijd toch een beetje op zijn debuut in de ArenA, omdat er onlangs twee wedstrijden van de Amsterdammers zijn afgelast en er een tijd geen duel op het programma stond. "Toen ik weer op het veld kwam, voelde het bijna weer als tegen Vojvodina (de eerste wedstrijd van Ajax onder de leiding van Farioli, red.). Er zat veel tijd tussen deze wedstrijden. Maar dit was wel een goede pot."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kenneth Perez vóór aftrap van Ajax - Fortuna al diep onder de indruk

Kenneth Perez ziet vóór de aftrap bij Ajax - Fortuna Sittard al iets waar hij enorm van geniet.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Geeft alleen maar aan dat hij vindt dat het nog beter moet. En dat is een prima houding. Je moet niet te snel tevreden zijn. Er is nog steeds een hoop werk aan de winkel.

Laurens1
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

3e wedstrijd, Fortuna stelde niet veel voor, laat je geen zand in de ogen strooien. Wel lekker meegenomen dat het zelfvertrouwen een boost gekregen heeft.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen