Francesco Farioli uit zijn frustratie: ‘Het was al krap, maar het wordt nog krapper’

10 september 2024, 19:44
Foto: © Imago

Francesco Farioli heeft er flink de flink pest in dat de bestuurlijke driehoek van Amsterdam (burgemeester, politie en Openbaar Ministerie) een streep heeft gezet door het duel tussen Ajax en FC Utrecht. Vanwege een staking zou er geen politie aanwezig zijn bij de Eredivisiewedstrijd, waarna dit besluit is genomen.

Eerder al was ook de Klassieker tegen Feyenoord in Rotterdam het mikpunt van de politiestaking. Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, besloot de wedstrijd te verbieden. Ajax speelde de laatste officiële wedstrijd op 29 augustus in de play-offs van de Europa League tegen Jagiellonia Bialystok. Volgende week woensdag neemt Ajax het in de Johan Cruijff ArenA op tegen Fortuna Sittard.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Mike Verweij onthult wat politie tegen Femke Halsema heeft gezegd over Ajax tegen FC Utrecht

“Het is een beetje frustrerend, want er was al een wedstrijd gecanceld", aldus Farioli bij Ajax TV op ESPN. "Dit is de tweede op rij en onze vakantie duurt nu wat te lang om eerlijk te zijn. Aan de andere kant is dit niet iets waar wij controle over hebben, zeg ik altijd maar. Dus het enige dat wij kunnen doen is dit accepteren en ons voorbereiden op verschillende scenario's."

LEES OOK: Mike Verweij heeft belangrijk nieuws over Ajax en Davy Klaassen: ‘De kans is heel groot dat…’

"Maar het is natuurlijk jammer, want iedereen wil spelen", beseft Farioli. "Wij, maar FC Utrecht ook. Dit heeft ook invloed op ons schema voor de komende maanden. Het was al krap, maar het wordt nog krapper, dus het is wat het is. Nu hebben we een volle week om ons voor te bereiden op Fortuna Sittard."

Druk programma voor Ajax in tweede blok

Na het duel tegen Fortuna op 19 september wacht Ajax nog een druk programma tot aan de volgende interlandperiode. Achtereenvolgens treffen de Amsterdammers Go Ahead Eagles (21 september), Besiktas (26 september), RKC Waalwijk (29 september), Slavia Praag (3 oktober) en FC Groningen (6 oktober).

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Francesco Farioli meldt zich op Instagram en verrast

De trainer van Ajax schrijft: "Iedereen dacht dat dit onze eerste missie was, maar..."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Waar is de optie om zonder publiek te spelen eigenlijk? Daar lees ik niks over. Weliswaar kl*te voor de supporters, maar dit kan toch ook niet. Frustrerend...

Paulito
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Die optie was er niet! Enige datum die nog vrij is voor de winterstop is 18-19 december. Wedstrijd omdraaien was een betere optie maar kan volgens mij niet. Ajax speelt gelukkig wel een oefenwedstrijd om fit te blijven.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen