'Zo kan Farioli twee vliegen in één klap slaan na mislopen Sulemana'

5 september 2024, 10:22
Foto: © Imago/realtimes

Ajax-trainer Francesco Farioli staat voor een interessante puzzel nu duidelijk is dat Kamaldeen Sulemana deze zomer niet naar Amsterdam komt. De Ghanees had een broodnodige extra optie voor de linkerflank moeten bieden na het vertrek van Steven Bergwijn (Al-Ittihad)en eerder Carlos Forbs (Wolverhampton Wanderers). Clubwatcher Johan Inan van het Algemeen Dagblad ziet een mogelijke oplossing waarmee Farioli twee vliegen in één klap zou kunnen slaan.

De FIFA bracht Ajax woensdag het nieuws dat al gevreesd werd: de transfer van Sulemana, die op huurbasis (met optie tot koop) had moeten overkomen van Southampton, gaat definitief niet door omdat de benodigde documenten niet tijdig in het Transfer Matching System werden geüpload. "Dat is een teleurstelling, maar we hebben begrip voor de beslissing", liet Ajax weten in een officiële reactie.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Fans van Ajax richten woede op één man na mislopen Sulemana

Farioli zit nu met de gebakken peren. In de persoon van Mika Godts beschikt de Italiaan nog maar over één volwaardige linksbuiten. Daarachter staat de zelf opgeleide Amourricho van Axel-Dongen (19), die door Inan in de AD Voetbal podcast als 'de oogappel van Marc Overmars' wordt betiteld maar de laatste jaren wordt geteisterd door aanhoudend blessureleed. Hoewel Kian Fitz-Jim en Kristian Hlynsson in de voorbereiding af en toe 'hangend' op links werden geprobeerd, ziet Inan daar geen oplossing in. Ook het aantrekken van een transfervrije linksbuiten (onder meer Memhis Depay wordt her en der als optie genoemd) lijkt de clubwatcher niet ideaal, aangezien een dergelijke speler met een gebrek aan wedstrijdritme en -fitheid binnen zou komen.

LEES OOK: Fabrizio Romano bevestigt verhaal zaakwaarnemer over Ajax-transfer

Waar het links voorin dus niet bepaald overhoudt, heeft Farioli in de spits juist een luxeprobleem. Met Brian Brobbey, Chuba Akpom en daarachter de van Borussia Dortmund teruggehaalde Julian Rijkhoff had de Italiaan al drie opties om uit te kiezen, in de laatste week van de transferperiode kwam Wout Weghorst het Amsterdamse spitsengilde óók nog eens versterken. "Ik sluit niet uit dat we bijvoorbeeld Brobbey wat vaker op links gaan zien", speculeert Inan. "Dan speelt hij, én dan heb je Akpom en Weghorst die het met z'n tweeën kunnen uitvechten voor de spitspositie."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax grijpt drastisch in: 'Daar is de directie echt van geschrokken'

De directie van Ajax is 'geschrokken', zegt clubwatcher Johan Inan.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Waarom het niet eens proberen met Jaydon Banel? Dat is eigen jeugd en een voetballer met potentie.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Omdat er nieuw Ajax DNA is ontstaan. Jeugdspelers verkopen en oudere spelers aankopen. Zal me niks verbazen dat er straks nog een transfervrije speler komt voor 4 miljoen salaris per jaar. Silvano Vos gaat straks presteren in Europa en dan gaan alle Ajacieden niet als Gravenberch er mee pronken dat ie uit de jeugd van Ajax komt. Terwijl al die jaren dat hij minder speelde niemand m terug wou in de plaats van Henderson. Voor 4/5 miljoen per jaar was hij graag terug gekeerd.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Net als.

kib*
Link gekopieerd!
    32
    + 1
avatar

@Sticks, die Banel had ik al eerder als back-up gezien, deze speler is nog jong, maar zijn potentie is groot. Hij moet wel goed begeleid worden en speltechnisch worden bijgebracht. Hij is nu wel al klaar voor de A1. Voor de korte termijn is hij de oplossing, voor de lange termijn zijn er genoeg spelertjes die klaargestoomd kunnen worden. Ajax hoeft niet veel geld uitgeven aan spelers met een vraagteken. Uiteindelijk gingen Kluivert, Davids, de De Boertjes, Seedorf om enkele te noemen langs dezelfde weg naar (hun) succes.

Sticks
Link gekopieerd!
    33
    + 1
avatar

@kib* ik ben het met je eens. Farioli moet hem gewoon rustig in het eerste brengen. Kan ie best aan. Een andere speler aantrekken zou kunnen maar je hebt hier de mogelijk voor en dan kun je rustig kijken naar een nieuwe speler. Die hoeft er niet stante pede te komen denk ik.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

1 persoon die het met zichzelf eens is.

kib*
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Precies Sticks. Ajax moet niet de trend van "het gras bij de buren.." volgen, maar zoals het verleden veel naar binnen de eigen selectie(s) kijken. Weet je wat ik zo zonde vind ? Die talentjes worden door Ajax opgeleid, voetbaltechnisch bijgebracht, geschoold en andere clubs profiteren er van.

Goku
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Dat gaat Brobbey niet redden. Misschien qua snelheid nog wel maar zijn techniek laat nu al te wensen over , laat staan op linksbuiten. Ik zou gewoon voor eigen jeugd gaan, omdat je daar volgend seizoen dan meer aan hebt, ervan uit gaan dat dit een tussen jaar is

Allback
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Brobbey is geen linksbuiten. Daar kun je niet van verwachten dat hij een man voorbij zal gaan of voorzetten zal geven. Brobbey linksbuiten gaat niet werken. Dan kun je zoals ik eerder opperde beter met een systeem gaan spelen met 2 spitsen.

Dexi
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Alle voetballers willen naar Amsterdam om voor plek vier te willen voetballen in de Eredivisie, alsof een Martial of Depay zelf niets in te brengen heeft.

kib*
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Als ik de lijst van beschikbare ervaren spelers bekijk dan heeft Ajax, voor de korte termijn genoeg keus. Mijn voorkeur gaat uit naar Perisic, ervaren kan onverwachts doelpunten maken. Of Jahanbaksh, ha ha ha, het zal wat zijn zeg als hij het wordt. Ajax had moeten voorsorteren en Sahraoui binnen moeten halen, trouwens die kleine conditioneel sterke Marokkaanse (Belg) linksbuiten van Utrecht is ook een nuttige speler voor op links.

Hurricane.
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Brobbey kan alleen maar stieren en botsen. En is veel te zwaar.

Henkk
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Vandaar dat hij net zoveel waard is als de gehele voorhoede van Feyenoord

dennis visser
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Tijd voor een 2 spitsen systeem, veel ging dit seizoen over links maar brobbey kan dat niet. Godts houd 't ook geen heel seizoen vol

Colin
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Haal Martial op, die zit zonder club. Die wil echt wel geld inleveren om zich een jaar lang in de kijker te spelen voor grote clubs. Voor hem is de Eredivisie een speeltuin en verkoop je hem volgend jaar voor minimaal €15 miljoen.

OllieH
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

15 miljoen was zijn salaris bij ManU, al die transfervrije namen die ik hier voorbij zie komen zijn volstrekt kansloos.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen