'Farioli ergerde zich groen en geel en heeft hem uit de Ajax-kleedkamer laten verwijderen'

25 september 2024, 11:44
Foto: © Imago

Francesco Farioli denkt als trainer van Ajax aan de allerkleinste details. Clubwatcher Johan Inan van het Algemeen Dagblad onthult dat de 35-jarige Italiaan er zelfs voor heeft gezorgd dat een tafel die altijd middenin de kleedkamer van de Amsterdammers stond is verwijderd.

In de AD Voetbal Podcast komt woensdag ter sprake hoe Farioli Ajax naar zijn hand probeert te zetten. De trainer besloot zijn selectie vorige week al eens mee te nemen naar het clubmuseum om hen zo bewust te maken van de rijke historie van de Amsterdammers. Bovendien kwam oud-speler Ronald de Boer in het Engels een presentatie houden voor de spelersgroep.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Kraay junior ziet multifunctionele Ajax-aanwinst: ‘Kan heel goed op 12 spelen’

"Daar zat ook een artikel uit 2019 van Luke Edwards, een schrijver van The Telegraph in", zegt Inan. "Dat was een soort ode aan Ajax, met als rode lijn: Deze club kent diepe dalen maar komt altijd terug. Dat was meteen ook de boodschap die Farioli wilde meegeven aan de groep en ook aan de stafleden. Zo van: Jongens, we hebben nu zo'n diep dal, werk alsjeblieft kei- en keihard met elkaar en we gaan weer mooie tijden beleven. Ik vond het wel wat hebben", aldus de clubwatcher.

LEES OOK: Farioli hield Ajax-selectie zaterdagavond vast op club na gelijkspel tegen Go Ahead Eagles

"Een trainer van 35 jaar die werkelijk óveral aan denkt", vervolgt Inan, die dat illustreert met een opmerkelijk voorbeeld. "Er stond een ovalen tafel in de kleedkamer. Die heeft hij laten verwijderen omdat hij zich er groen en geel aan ergerde dat de spelers, bijvoorbeeld bij een achterstand in de rust, elkaar niet in de ogen aankeken maar tegen de tafelrand aan zaten te gluren. Dus er staan nu wat andere tafels, maar dit is ook zo'n actie van Farioli die de kleinste details aangrijpt om de groepsdynamiek en de team spirit aan te wakkeren."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Josip Sutalo dankt teamgenoot, die vorig seizoen geen minuut speelde bij Ajax

Josip Sutalo is blij om speler van Ajax te zijn, geeft de Kroatische verdediger aan in gesprek met Ajax TV.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Grote Markt
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Farioli doet op alle manieren zijn best om Ajax op te waarderen en als de Ajax-entourage hem niet waardeert dan is hij zo weg. Farioli zal ook bij de grotere clubs in de belangstelling en op de shortlist staan nu.

flaco
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Zijn aanpak sorteert nog weinig effect. Wellicht als volgend speerpunt nemen: kwaliteit inkopen.

Sticks
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Kwaliteit inkopen. Dat klinkt alsof het een makkie is voor Ajax momenteel. Maar zo is het natuurlijk niet. Hoe dan ook, om een bericht te maken over een verwijderde tafel is wel heel armoedig FCUpdate....

Super Football Fan
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ik hoorde dat Peter Bosz de bidons niet meer in de kleedkamer laat vullen.... Misschien ook een nieuw clickbaite artikel van maken? #manmanman #boulevardheeftbeternieuws

Zekergeenschuilnaam
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Eén verkeerde tafel en je zakt direct 5 plaatsen op de ranglijst. Maar da’s logisch 🤣

Laurens1
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Vreemde tekst boven het artikel, stemmingmakerij

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Wat een amateur psycholoog is die Farioli toch. Zelfs Gert-Jan Verbeek is er niks bij. Denk zelf eerder dat hij die tafel weg heeft gezet omdat hij op een krukje moest staan om boven de tafel uit te kunnen komen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen