Farioli geeft uitsluitsel over meespelen Klaassen tegen Fortuna Sittard

17 september 2024, 14:11
Foto: © Ajax TV

Ajax kan morgen (woensdag) in het thuisduel met Fortuna Sittard beschikken over Davy Klaassen. Dat bevestigt trainer Francesco Farioli een dag voor de wedstrijd op een persconferentie.

Hoewel Klaassen nog niet officieel is gepresenteerd als nieuwe aanwinst van de Amsterdammers, laat Farioli er geen onduidelijkheid over bestaan dat de aankondiging niet ver weg meer is én dat de 31-jarige middenvelder woensdag al in actie zou kunnen komen.

LEES OOK: 'Klaassen kon naar twee andere clubs, maar wilde per se terug naar Ajax'

Artikel gaat verder onder video

"Ja, hij maakt morgen deel uit van de selectie", zegt de Italiaan. "Zoals je weet moeten er nog een paar details worden opgelost, maar dat is een kwestie van een paar uur. Dus vandaag traint hij mee met het elftal en natuurlijk is hij er morgen ook bij." De komst van de ervaren middenvelder is zeer welkom, zegt Farioli desgevraagd. "Het was een gelukkig toeval dat hij een paar weken geleden vroeg of hij met ons mee kon trainen. Ik zit hier niet om te discussiëren over de speler en zijn niveau en belangrijk hij is voor Ajax. Hij heeft hier veel wedstrijden gespeeld, ook veel als aanvoerder."

Farioli geeft blessure-update over Berghuis en Mannsverk


Bovendien is de spoeling op het middenveld op het moment wat dunner voor Farioli: "Steven Berghuis ligt er nog minimaal vier weken uit", deelt de trainer mee. Bovendien raakte Sivert Manssverk gedurende de interlandperiode ook geblesseerd. "Hij heeft een behoorlijk serieus enkelprobleem." Tel daarbij op dat ook Kristian Hlynsson nog niet volledig fit is, en de komst van Klaassen is een logische. "Het is voor hem echt een gevoel van thuiskomen. Hij heeft een interessante synergie met de spelers die er al waren. Hij is een leider, hij wordt een belangrijke speler die ons veel gaat helpen."

LEES OOK: Driessen stellig: 'Klaassen is niet de speler waar Ajax op zat te wachten'

Ajax komt woensdag voor het eerst in een maand(!) tijd eindelijk weer in actie in de Eredivisie. Op 18 augustus ging het uitduel bij NAC Breda met 2-1 verloren, sindsdien werden de wedstrijden tegen Feyenoord (uit) en FC Utrecht (thuis) vanwege politiestakingen uitgesteld. Tussendoor speelde de club nog wel het tweeluik met Jagiellonia Bialystok in de playoffs om een plek in de competitiefase van de Europa League, maar de return in Amsterdam is inmiddels ook alweer drie weken geleden.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax-spelers reageren geschokt op het trainingsveld na slecht nieuws

Ajax-trainer Francesco Farioli: "Op het moment dat het gebeurde, was iedereen tien seconden stil."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ik vraag me toch echt af hoe fit dat die jongen is....

Copa
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Fariolli had hem anders zeker niet erbij gehaald. Fitheid staat hoog in het vaandel bij hem Klaassen lijkt mij ook iemand die er wel voor zorgt fit te zijn en te blijven

Copa
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik wist niet dat de spoeling op het middenveld zo dun was geworden. Hlynson niet fit ook dat wist ik niet, vreemd. Goede zet dus

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Bijzondere trainer.. Over jeugdspelers en talenten wordt altijd maar een excuses gevonden om niet te laten spelen. Maar opa Klaassen is per direct beschikbaar. Farioli ziet Ajax als een korte termijn project. Zo snel mogelijk 3e worden en dan vertrekken naar Engeland/Italië en Amsterdam achter laten met Pasveer/Weghorst/Berghuis/Klaassen/Henderson en zo kan ik nog wel even doorgaan. Vos is al weg, Ramaj wilt vertrekken, Brobbey gaat op korte termijn banken.. Een groot talent die nu uit de verf komt Bergwijn geen vertrouwen geven. Rare keuzes als je t mij vraagt

evanzet
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Gelukkig wordt jouw mening niet gevraagd

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

De waarheid kan hard zijn inderdaad.

Sticks
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

@evanzet: 👍👍

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

@21Rudolf21 vind het wel apart dat vgm jij ook altijd je woordje klaar had voor Bergwijn. Nu is hij weg en begin je opeens over geen vertrouwen geven? En als Ajax hem terug zou halen over een jaar heb je daar zeker ook je woordje over klaar?

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Het is hier geen AjaxShowtime.. Veel Ajacieden denken dat alleen hun een mening mogen geven over Ajax en tal van andere clubs. Zo werkt het gelukkig niet. Om even op jou terug te komen Gabriella.. Bergwijn was inderdaad bij Ajax een middelmatige speler maar toch je ga je je afvragen of dat nou door speler komt of door de club.. Stel hij gaat nu ineens presteren en keert straks terug in Europa en presteert weer. Hoe hoog schat jij die kansen in? Het zal mij niks verbazen.

Dug out
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Velen, waaronder analisten, vergeten dat het Europese voetbal anders van opzet is. Je selectie moet daarom breed zijn, want het aantal wedstrijden is alleen maar meer geworden. Hoewel Ajax niet verlegen zit om middenvelders, blijkt nu gezien de 3 geblesseerden dat Klaassen toch welkom is. Op de vleugels is het dun bezaaid. Ik vermoed dat Ajax wacht op een winterse transfer.

Blackie
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

als ajax een paar goede uitslagen realiseert met de oude garde dan zijn de commentaren weer anders. En is het weer leuk om naar ajax te kijken. Want zolas het al oude spreekwoord zegt "de beste stuurlui staan aan wal "

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen