Fans van Ajax richten woede op één man na mislopen Sulemana

4 september 2024, 23:20
Foto: © Imago

De nodige supporters van Ajax zijn teleurgesteld over het verloop van de zomerse transferperiode. Technisch directeur Alex Kroes krijgt op X kritiek, zeker nu bekend is geworden dat Kamaldeen Sulemana toch niet naar Ajax komt.

Ajax haalde deze zomer Daniele Rugani (huur van Juventus), Betrand Traoré (transfervrij) en Wout Weghorst (gekocht van Burnley) naar Amsterdam. Daartegenover stond het definitieve vertrek van Georges Mikautadze (FC Metz), Francisco Conceiçao (FC Porto), Gerónimo Rulli (Olympique Marseille), Jorge Sánchez (Cruz Azul), Silvano Vos (AC Milan). Verder werden Carlos Forbs (Wolverhampton Wanderers), Borna Sosa (Torino), Naci Ünüvar (Espanyol) en Jakov Medic (VfL Bochum) verhuurd.

Artikel gaat verder onder video

Kroes gaf woensdag in een interview met Voetbal International al toe dat niet alles is gelopen zoals hij had gehoopt. "Voor mijn gevoel ben ik een aantal keer gestruikeld", erkende hij. "Bijvoorbeeld op het gebied van verkoop of verhuur. Hoe lang hou je vast aan verkopen en wanneer ga je over tot verhuren? Dat momentum zoeken. De huidige transferzomer is de rustigste in jaren. Qua aantallen en qua geld dat stroomt."

LEES OOK: Elf transfervrije opties voor Ajax na het mislopen van Sulemana

Fans verwijten Kroes een gebrek aan creativiteit in het aankoopbeleid. Dat Sulemana niet is gekomen, doordat de documenten te laat aankwamen bij de FIFA, is voor sommige fans de druppel die de emmer doet overlopen.

FIFA, is voor sommige fans de druppel die de emmer doet overlopen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Concrete interesse van Ajax verdween plotseling: 'Wij waren overtuigd dat hij die kant opging'

Ajax had belangstelling voor een verdediger uit de Eredivisie, maar een blessure gooide roet in het eten.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

De opstand is begonnen. Na Mislintat gaat Kroes er aan. Het is wachten op een volgende pak slaag in een volle ArenA en alles wordt weer gesloopt.

Gusa
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Social media is vaak de allerslechtste weerspiegeling (het zogenaamde putje) van hoe supporters zich werkelijk voelen. Ik zal niet zeggen dat op de Ajax-fora iedereen pro Kroes is, maar het is een stuk genuanceerder dan wat ik hier lees.

Henk Postulart
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Precies daar sluit ik mij eigen helemaal bij aan

RWBY
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

@Gusa Mee eens.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Klopt, klagende mensen op Twitter als graadmeter nemen en daar dan een artikel over schrijven is eigenlijk gewoon hele slechte journalistiek.

Kramer
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Exact, op de tribune hoor je ook over het algemeen alleen maar positieve geluiden. Maar hier wordt een X account al als waarheid aangenomen, het kan zomaar Dilima zijn met 6 accounts😂.

dilima1966
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Pannenkoek ik heb maar een account je kraamt weer onzin uit en op de tribune positief geluiden nou ik zit er vaak totaal geen positief geluiden en je zuig jey weer uit je duim nogmaals je kent ajax van tv en de arena van de buitenkant. Lees rustig door in de Donald duck

kib*
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

@Ha ha ha Kramer, Dilima met 6 accounts hoe kom jij er op.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Dat Ajax Supporters ontevreden zijn is niet meer normaal met zo’n window. Er is nu een niet uitgebalanceerde selectie en jeugd inpassen is een minder functionerend elftal is lastig. Kroes heeft in het begin wat te hoog van de toren geblazen maar zijn laatste interviews getuigen van genoeg zelfreflectie en visie. Ook zijn uitgangspunt zonder geld en met veel overbodige spelers geeft hem nog de voordeel van de twijfel. Het is dan ook niet fair om Kroes out te roepen. Al begrijp ik dat geduld opbrengen altijd lastig is voor supporters

Kramer
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Precies, de man heeft thuis een goede spiegel.. op hoogte ook. Een leermoment en niet zo een dure als onder de Duitser of Hamstra. Hij wou eerst van de bende af en dan met gerichte aankopen de ervaring omhoog krijgen en de juiste versterking. Zelf denk ik dat het elftal goed genoeg is voor dit jaar, P3 is mogelijk en misschien kunnen we met Feyenoord wel het duel aan voor P2. In de EL moeten we het maar zien met deze nieuwe opzet wat er na deze ronde komt.

kib*
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

@QuarlonK, goede kijk op het geheel en genuanceerd. Ik wou dat er meer als deze meneer QuarlonK is. Of Kroes het wel goed of slecht doet kan je niet meteen meten methet mislukken van de transfer van Sulemana, net zo min als Te Kloese (in-)direct de schuld van de affaire Diao, Dreyers en Olsen. De buitenwacht heeft altijd commentaar vanaf de zijlijn, het is heavy arbeid voor de TD's. Dit werk kan je niet vergelijken met hier is 10 euro ga maar wat lekkers bij de FEBO halen. Oei ik krijg trek in zo'n lekkere kroket van de FEBO zeg.

Blackie
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

beste ajax supporters en andere volgers, laten we eerlijk zijn , wie van jullie weet meer over de kwaliteiten van sulemanna en waar hij dan zijn stempel heeft kunnen drukken , ik zou het niet weten aardige voetballer meer niet. dus geen ajax redder. Dus deze mediahype heeft weer goed gewerkt. Maar wees gerust dit waait ook wel weer over zoals gewoonlijk.

kib*
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

@Blackie, overzicht, genuanceerd. Ben met je eens.

Sticks
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ophef en sensatie. We moeten wel de nodige clicks krijgen natuurlijk. X is geen graadmeter voor wat er werkelijk speelt in de wereld. Journalistiek verantwoord: 2, stemmingmakerij: 10.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

dilima1966 heeft dus ook een X account en nu is de bedoeling dat wij gaan uitzoeken wie van de 9 onze eigen chagrijnige ouwe Klaas is?

Appeltje
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Er zitten ook voordelen aan vast, ze zullen nu misschien meer dan ooit de eigen jeugd de kans moet geven. Dus die jongens krijgen de kans om te laten zien of ze goed genoeg zijn voor het eerste elftal. Ze zeggen niet voor niets wat goed is komt snel.

The all blacks
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Je kunt nu eenmaal geen ijzer met handen breken. Je bent ook afhankelijk van anderen.

kib*
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Sulemana/Kroes-commotie om niks. Ik hoorde en las dat de supporters van de concurrentie ook ontevreden zijn. Er komt zelfs een evaluatie hier en daar. Voor mij het belangrijkste is dat Ajax weer sterker geworden is, met of zonder Sulemana. Er staat weer een weerbaar Ajax, die niet zoals het afgelopen seizoen onder Valkanis door Hercules werd afgeslacht. Elke bezoekende club van de Arena zal zijn retebest moeten doen om Ajax onder de knie te kunnen krijgen, da's toch mooi ? Misschien kleine uitzondering voor PSV, de overige zijn welkom, kan niet wachten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen