Fanaccount San Marino houdt het niet meer en gaat he-le-maal los

5 september 2024, 23:00   Bijgewerkt: 8 september 2024, 20:45
Foto: © Fubo Sports

Cristiano Ronaldo schreef donderdagavond geschiedenis bij Portugal en Europees kampioen Spanje begon erg matig aan de Nations League, maar de schijnwerpers zijn toch vooral gericht op San Marino. De dwergstaat boekte in de thuiswedstrijd tegen Liechtenstein de eerste zege sinds 28 april 2004 en zelfs de eerste overwinning in een officiële wedstrijd ooit. Het fanaccount van San Marino zorgt voor de ultieme beleving van een historische avond.

Op 20 maart van dit jaar had het al moeten gebeuren voor San Marino in de oefenwedstrijd tegen Saint Kitts en Nevis. Het internationale voetbal hield de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten, maar het mocht opnieuw niet zo zijn voor de dwergstaat. In de tweede wedstrijd tegen Saint Kitts en Nevis een paar dagen later wist het opnieuw niet te winnen. Na kansloze nederlagen tegen Slowakije en Cyprus in juni begon San Marino donderdagavond aan een nieuw avontuur in de Nations League. Zou het in een groep met Gibraltar en Liechtenstein dan eindelijk gebeuren?

Artikel gaat verder onder video

Het antwoord: ja. Liechtenstein dacht in de eerste helft nog wel de score te openen, maar gelukkig voor San Marino stak de VAR daar een stokje voor. In de tweede helft viel aan de andere kant wél een doelpunt. Na gepruts in de Liechtensteinse defensie kon Nicko Sensoli profiteren en de bal in het doel tikken: 1-0. Er volgde vervolgens een zenuwslopend half uur, waarin Liechtenstein steeds meer aandrong en nog een paar keer dicht bij de gelijkmaker was. Maar San Marino hield stand en trok de 1-0 voorsprong over de streep.

LEES OOK: Europees kampioen Spanje loopt direct averij op in Nations League, Portugal zegeviert bij mijlpaal Ronaldo

Fanaccount San Marino gaat helemaal los

Dat leidde tot een enorme vreugde-explosie op het veld, maar ook op het fanaccount van San Marino. Dat kreeg in oktober 2023 al zeven miljoen views voor een tweet (WE SCORED AND WE EQUALIZED AGAINST F*ING DENMARK) en zal de komende uren ongetwijfeld een hoop nieuwe volgers verwelkomen. “Ze hebben geschiedenis geschreven. Ze zullen voor altijd worden herinnerd als legendes, als de gouden generatie van het Sammarinese voetbal. Ze deden iets wat wij in twintig jaar niet konden doen, in 140 wedstrijden, in 12.600+ minuten voetbal. Een overwinning, een f*ing overwinning”, zo kan de beheerder van het account zijn geluk niet op.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Alle Oranje-spelers zitten in de kleedkamer, waarna Wout Weghorst iets opvallends doet

Een opvallend moment na de eerste training van het Nederlands elftal.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen