Feyenoord ziet basiskracht zijn marktwaarde dalen: 'Hij begint een hoofdpijndossier te worden'

20 september 2024, 11:16
Foto: © Imago

De vorm van Feyenoord-spits Santiago Giménez blijft de gemoederen bezighouden. De Mexicaan leek na zijn doelpunten tegen PSV (Johan Cruijff Schaal) en PEC Zwolle op weg naar het niveau dat hij in de eerste helft van het afgelopen seizoen haalde, maar wacht inmiddels alweer ruim een maand op een treffer. De analisten van ESPN vragen zich af of het niet eens tijd wordt dat Ayase Ueda een serieuze kans krijgt van Brian Priske.

Giménez had donderdagavond weliswaar een basisplaats tegen Bayer Leverkusen, maar hij kwam geen moment écht in het spel voor. Dat was in de voorbije wedstrijden ook al het geval. We zeggen het eigenlijk al een halfjaar, zo klonk het donderdagavond in het programma Voetbalpraat op ESPN uit de mond van Kees Kwakman. De Volendammer zag Giménez een aantal keer goed fungeren als aanspeelpunt, maar schrok toch wel van het ‘bewegen’ van de spits en vooral als er wel degelijk ruimtes lagen. Ik ben bang voor Feyenoord dat hij minder waard wordt, aldus Kwakman.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: El Ahmadi schrikt van Feyenoord-optreden: 'Hij maakte op mij een hele slechte indruk'

Giménez wordt een ‘hoofdpijndossier’

Feyenoord kon Giménez in de slotfase van de afgelopen transferwindow nog voor een mooi bedrag verkopen aan Nottingham Forest, maar de centrumspits zag uiteindelijk zelf af van een overstap naar de laagvlieger uit de Premier League. Volgens Milan van Dongen begint Giménez echter een ‘hoofdpijndossier’ te worden. Of niet? Want wat moet je nou? Ja, je kunt Ueda er nu in gooien, maar dan ben je Giménez een tijdje kwijt. Als je Ueda erin gooit, dan wil je hem ook vijf wedstrijden geven.” Hans Kraay junior zag Ueda onlangs in actie voor zijn land. “Ik heb hem gezien tegen China, die er helemaal niets van kunnen. Japan won met 7-0, maar hij had niet gescoord. Tegen Bahrein maakte hij twee goede goals.”

Die liet Kraay jr. afgelopen zondagmorgen zien in het programma Goedemorgen Eredivisie. “Dáár hopen de Feyenoord-supporters op, maar het is wel heel lang hopen en heel lang wachten. Maar aan de andere kant kan ik me ook voorstellen dat als jij (Van Dongen, red.), jij (Karim El Ahmadi, red.), jij (Kwakman, red.) of wie dan ook tegen mij zegt: hebben we hem al eens vier wedstrijden achter elkaar in de basis gezien? Eigenlijk niet. Misschien moet dat wel een keer”, aldus de verslaggever. El Ahmadi ziet het iets anders. Volgens de voormalige middenvelder van onder meer FC Twente en Feyenoord moet Ueda wel een keer laten zien dat hij een basisplaats verdient. “Als je bij een topclub speelt, je bent spits en je krijg elke keer twintig, dertig minuten; dan moet je toch wel wát laten zien om straks te kunnen zeggen dat je basisspeler wil worden. Als je Pepi (van PSV, red.) soms ziet invallen en hoe Ueda dat doet…”

LEES OOK: Hans Kraay noemt vier spelers bij Feyenoord, waarna Van Dongen een pijnlijke vraag stelt

Kraay jr. beaamt dat de invalbeurten van Pepi en Ueda een wereld van verschil zijn, maar is niet vergeten wat Arne Slot zei voordat hij Feyenoord inruilde voor Liverpool. “Dat áls Giménez wordt verkocht, dan kan Ueda hem gewoon één-op-één vervangen. Maar dat is in de verste verte nog niet het geval. Misschien heeft het ook te maken met kansen krijgen.” Kwakman denkt dat ook het financiële deel een rol speelt. “De clubleiding zal ook denken: er was vorige zomer een bod van dertig miljoen euro, wat als hij nu op de bank terechtkomt en het gaat wel draaien met Ueda? Wat blijft er dan nog over? Maar zo’n Ueda zal ongetwijfeld ook weleens denken: zo jongens, wat denken we ervan? Wanneer krijg ik nu eens mijn kans?”, zo klonk het.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Feyenoord-fans zijn klaar met voormalig publiekslieveling

"Hij heeft het niveau niet meer", concluderen fans van Feyenoord na de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Gaat gewoon voor meer dan 30+ miljoen weg.. Wat Xabi al zei die overigens zeer gecharmeerd is van de Mexicaan.. Met vertrouwen komt het wel weer goed.

Supergroover
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Jorgensen de Tweede 😂

Sticks
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Zoals al voorspeld. Europese topclubs gaan nu echt afhaken voor deze speler. Als er de komende maanden geen aansprekende verbetering in zit mag je straks in je handen klappen als je nog 10 m vangt.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Dat zei je vorig seizoen elke wedstrijd.. Toen klopte je voorspellingen al niet en waarom zou het nu wel kloppen? Leg eens uit. Heeft tijdens de JC schaal 2 keer gescoord + 2 keer in de competitie.

Vriendje Stokvis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat heb je met probbey ook .Is altijd geblesseerd omdat hij zijn gewicht niet kan dragen.

Goku
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Lekker laten banken. Was geweldig toen die niet zeker was van een basisplaats, sindsdien achter uit gegaan

Paulito
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Had gewoon vorige week rust moeten krijgen. Speelt interlands aan de andere kant van de wereld, 14 uur vliegen en 6 uur tijdverschil. Komt vrijdagnacht terug en moet zondag voetballen.

Sticks
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Hij weegt 200 kilo daarom bakt ie er niks van.

Grote Markt
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Met de wetenschap van nu was het een onverstandig besluit van Gimenez geweest om niet naar Nottingham te gaan vanwege zijn voorkeur om CL te spelen. Op deze manier CL-deelname is voor hem desastreus qua aantrekkelijkheid voor clubs, zeker voor een groot bedrag.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen