Engelse media klaar met ‘zwakke smoesjes’ Ten Hag: ‘Zielig, incompetent en ongedisciplineerd’

30 september 2024, 09:38
Foto: © MUTV

De dagen voor Erik ten Hag bij Manchester United lijken geteld, zo stellen verschillende Engelse media. De Nederlander ging zondag met zijn ploeg in eigen huis met liefst 0-3 onderuit tegen Tottenham Hotspur, waarbij de club uit Manchester volledig werd overrompeld.

“Weer een dramatische nederlaag voor Manchester United laat zien dat ambitie is gebaseerd op niets meer dan waanideeën”, kopt The Independent. “Voor Erik ten Hag was de lijst met vreselijke dagen als trainer van Manchester United al veel te lang. Tegen Tottenham zag United eruit als een dure, incoherente rotzooi”, schrijft de krant, die stelt dat het huidige seizoen een voortzetting is van het zwakke vorige jaar.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Erik ten Hag wordt gevraagd naar ontslag, maar geeft opvallende reactie

Manchester Evening News ziet dat Ten Hag een ‘lopende tegenstrijdigheid’ is. “Ten Hag kan door blijven gaan over de twijfelachtige rode kaart voor Bruno Fernandes, maar dat kan de parallellen tussen het United van dit seizoen en de vorige niet maskeren. Zijn zwakke smoesjes gaan niet meer op. United mist slechts twee spelers uit de beste elf en heeft maar drie overwinningen uit negen wedstrijden gehaald.” Ten Hag krijgt van de krant dan ook een drie voor zijn optreden. “Hij werd overklast door een team wiens trainer er minder lang zit dan Ten Hag.”

Einde nadert voor Ten Hag

“Dit voelt als het einde voor Ten Hag – niet nu, dan heel binnenkort”, schrijft de BBC. “Er is bijna geen tijd meer voor de 54-jarige trainer na een zielige, incompetente en ongedisciplineerde vertoning van United. De grote vraag op Old Trafford luidt als volgt: kan Ten Hag dit overleven? En zo ja, voor hoelang? Hij is een manager die zich steeds minder raad lijkt te weten. Hij heeft zich eerder van de afgrond weggestuurd, maar is daar nu weer terug.”

LEES OOK: Nederlander moet Erik ten Hag opvolgen, als Manchester United hem ontslaat

Ook The Telegraph verwacht dat de wedstrijd tegen Tottenham ‘het begin van het einde is’ voor Ten Hag. “Het voelt nu eindelijk als de slotfase voor Ten Hag”, leest het. “Eruit gevochten, eruit gedacht, eruit gerend, eruit gespeeld en, misschien, eruit gegooid. Alweer staat de manager van Manchester United onder immense druk.” De krant betwijfelt of de Nederlander het kan overleven. “Niet als deze wedstrijd als bewijsstuk wordt aangeleverd.”

‘Buiten alle problemen gaat alles goed voor Ten Hag’

Deze mening wordt gedeeld door The Daily Mail. “Ten Hag heeft geen excuses meer, zijn tijd zit erop”, luidt het oordeel. “Hij kan zich nu niet meer verstoppen. Hij schept op over het winnen van tweederangs prijzen, maar dat is waardeloos als zijn team op deze manier speelt.” De krant somt vervolgens op wat er allemaal mis is met Manchester United. “Geen filosofie, geen identiteit, geen discipline, geen slinksheid, geen patronen, geen doorzettingsvermogen, geen avontuur, geen geloof, geen subtiliteit, geen wilskracht, geen bedoeling, geen plan. Daarbuiten gaat alles goed.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van 't Schip schrikt van De Ligt en Mazraoui: 'Dit is onbegrijpelijk'

Analist John van 't Schip ziet een opvallend moment bij Manchester United, met Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui in de hoofdrol.

Geniale inval: trainer shockeert met briljante wissel! 😲

Geniale inval: trainer shockeert met briljante wissel! 😲

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

ERIMIR
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ten Hag moet de eer aan zichzelf houden en ontslag nemen. De buitenwereld gelooft niet meer in zijn smoesjes.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Iets wat eigenlijk heel Nederland al wist behalve in Amsterdam krijgen ze nu ook door in Engeland. Dat krijg je er van als ze van Ajax af komen die hebben t niet op een rijtje.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Zijn prestaties daar staan los van de prestaties die hij leverde in Amsterdam. Bij Ajax had hij uitstekend gepresteerd, alleen heeft hij bij MU niet dezelfde prestaties kunnen leveren, dus moet je opstappen. Als je bij Ajax het niet op een rijtje had, had je die geweldige prestaties bij Ajax ook niet kunnen leveren en had hij ook niet de trainer van MU kunnen worden.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Hij heeft alles te danken gehad aan Tadic die alles neergezet heeft en hem op zijn plek gezet heeft. Ten Hag is echt zwaar overrated en met hulp van Tadic en de Dickpick heeft ie t gered. En een dosis geluk. Je hebt nu kunnen zien bij United met de vrije hand voor hem qua aankopen, technische staf heeft ie er een puinzooi van gemaakt. Een Cristiano Ronaldo een van de grootste legendes voor Manchester United heeft hij zo verkeerd ingeschat. Hij dacht namelijk dat hijzelf groter is dan zulke legendes. Als je alle fouten bij elkaar op telt van Ten Hag kan je er een boek over schrijven. De beste man is niet goed in zijn hoofd.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Dat is appels met peren vergelijken.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Een speler kan niet een heel elftal op sleeptouw nemen, bij geen enkele club. Kijk maar naar Feyenoord, het zijn slechts Timber en Hancko die de boel op sleeptouw nemen en ze bakken tot nu er weinig van.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Hoezo appels met peren vergelijken, dat doe je ook door te zeggen dat Ten Hag alles te danken had aan Tadic die alles neergezet had.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Klopt, Ajax had geluk met Tadic die boven zichzelf uitsteeg en hem op zijn plek zetten over het bepalen van de opstelling. Zonder Tadic had Ten Hag het niet gered. Je ziet het nu toch bij United ? De beste man durft bij een talkshow aan te schuiven en te zeggen dat ie de beste trainer is. Gaat over Slot zeggen dat zijn prestaties niet bijzonder waren. Vind je t gek dat Slot niks met die vent te maken wil hebben. Het is algemeen bekend dat ten Hag een steekje los heeft zitten.

Laurens1
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Fijn als je alles zo objectief kunt benaderen Rudolf. Ten Hag heeft zijn hand overspeeld, doch “steekje los” vind ik een uitspraak welke op jou meer van toepassing is! Gelukkig sta ik hierin niet alleen, als je de commentaren leest. Het leuke is dat jij jezelf zo voor paal zet met je ongefundeerde prietpraat dat je het zelf niet eens doorhebt. Zelfreflectie noemen ze dit Rudolf. Jouw reacties zijn zo subjectief, immer gericht naar Ajax of wat hieraan gerelateerd is! Zoek gewoon eens psychische hulp, wordt nog vergoed ook, wat houdt je nu nog tegen!

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ga lekker janken hahaha

Laurens1
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Misschien dat dit voor jou heel bevrijdend kan werken, probeer het gewoon eens!

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Sorry iemand die mij doodsbedreigingen stuurt naar m’n sociale media neem ik niet serieus.

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voel me niet aangesproken, zoals al je teksten hier, zit je er volledig naast!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen