Oranje imponeert Duitse media: 'Spelvreugde, frivoliteit en passie voor het voetbal'

8 september 2024, 09:36
Foto: © Imago

Het Nederlands elftal heeft zaterdagavond tegen Bosnië en Herzegovina grote indruk gemaakt op de media in Duitsland, het land dat komende dinsdag de volgende tegenstander in de Nations League is. Oranje zegevierde in Eindhoven met 5-2, maar het had volgens onze Oosterburen ook zomaar een nóg veel grotere overwinning kunnen zijn.

"Spelvreugde, frivoliteit en passie voor het voetbal", kenmerkt tijdschrift Kicker de ruime zege van Oranje. De uitslag deed feitelijk geen recht aan de krachtsverhoudingen op het veld, zo vindt men: "Door een flinke portie slaperigheid in de verdediging kwam Oranje ondanks een groot aantal kansen 'slechts' tot 5-2", leest het.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Ochtendkranten loven 'frivool' Oranje en wijzen eensgezind één grote uitblinker aan

Het Duitse Sport1 zag Oranje 'spannend, aanvallend voetbal' op de mat leggen tegen de Bosniërs. De zender zoomt in op twee Nederlandse hoofdrolspelers die een connectie hebben met de Bundesliga: "Voormalig Bayern München-speler Joshua Zirkzee bezorgde de duidelijk superieure gastheren bij zijn basisdebuut al vroeg een voorsprong, toen hij een voorzet van RB Leipzig-speler Xavi Simons in de twaalfde minuut verlengde met het achterhoofd." De 2-1, die Tijjani Reijnders op aangeven van Zirkzee maakte, noemt Sport1 'welverdiend'.

Duitsers freewheelen naar ruime zege op Hongarije

Terwijl Oranje afrekende met Bosnië, zorgden de Duitsers een kleine honderd kilometer oostelijker óók voor een vijfklapper. In Düsseldorf rekende die Mannschaft van bondscoach Julian Nagelsmann af met het arme Hongarije, dat een 5-0 nederlaag moest slikken. Niclas Füllkrug tekende na een klein halfuur voor de 1-0, waarna de Duitsers in de tweede helft via Jamal Musiala, Florian Wirtz, Aleksandar Pavlovic en Kai Havertz (penalty) verder uitliepen. Dinsdag staan Nederland en Duitsland in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam tegenover elkaar in speelronde twee van de Nations League. De aftrap wordt verricht om 20.45 uur.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Ja, ik vind ook dat ik te weinig interlands op mijn naam heb bij Oranje'

Een twaalfvoudig international van het Nederlands elftal hoopt dat er nog heel veel interlands bij komen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Duitsland (media) sust Oranje in slaap en Oranje, als het niet oppast valt in slaap.

Sticks
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Frivool. Dat vinden de Duitsers heel leuk, maar dinsdag komen ze met hun rücksichtslos kerelsvoetbal naar Amsterdam. Niks frivool maar zakelijk voetbal en 90 minuten 200% geven. Ik geef NL hooguit een gelijkspelletje.

balletje rond
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

En ja hoor daar zijn ze weer de 2 ajaks lovers met misselijke uitspraken daar zijn ze erg goed in, zeveraars

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Balletje laat gaan . Gewoon net als anderen hier die dat gezeik op deze site zat zijn ,laten gaan het is het niet waard . We zien nu waar het allemaal vandaan komt . Jammer dat rudolf niet mee doet

Sticks
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Ik geef mijn mening over wat ik dinsdag verwacht. Gewoon een normale reactie want ik schat DL hoger in dan NL. Voor de rest moet je eens naar je eigen uitspraken kijken die ik hier regelmatig lees, benieuwd of je die nóg misselijker vindt! Voor de rest: erger je maar lekker, lek balletje.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ze zijn zuur omdat Koeman geen Ajaxspeler opstelde

kib*
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Hoe kunnen als mens geboren personen door bitterheid, frustratie en domheid zich toch ontaarden in misselijkmakende minderwaardige wezens zoals balletje rond en gtsb hè ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen