Duitse media oordelen na historische tegengoal eensgezind over Nederland - Duitsland

11 september 2024, 08:11   Bijgewerkt: 11 september 2024, 08:30
Foto: © Imago

De Duitse media oordelen eensgezind positief over het Nations League-duel tussen Nederland en Duitsland, dat dinsdagavond in een 2-2 gelijkspel eindigde. In de Johan Cruijff ArenA schotelden beide landen de kijker een enerverend duel voor, waarin Oranje bovendien heel dicht bij het breken van een record kwam dat het al vijftig jaar in handen heeft.

Zowel BILD als de Frankfurter Allgemeine stipt aan dat de openingstreffer van Tijjani Reijnders na precies 99 seconden in het net lag. Brian Brobbey leidde de aanval in door een lange bal van achteruit terug te leggen op Ryan Gravenberch, die de middenvelder van AC Milan vrij voor Marc-André ter Stegen zette. Reijnders schoot de bal in de één op één door de benen van de sluitpost van FC Barcelona: 1-0.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Hans Kraay schrikt van beelden Nederland - Duitsland: 'Alsof er van achteren een mes in gestoken wordt'

Het betekende het snelste tegendoelpunt dat Die Mannschaft in vijftig jaar tijd moest incasseren. Het record werd in 1974 óók door Nederland in de boeken gezet, in de WK-finale in München. Er waren destijds exact 86 seconden verstreken - en nog niet één Duitser had de bal überhaupt aangeraakt - toen Johan Neeskens vanaf de stip de 1-0 achter Sepp Maier poeierde. Het vervolg van die wedstrijd is bekend en zullen we hier niet noemen.

Kicker is kritisch op de rol van de Duitse defensie bij de treffer van Reijnders. "Het team - en dan vooral verdedigingsleider Jonathan Tah - stond niet goed georganiseerd bij de start van niet alleen deze aanval", schrijft het tijdschrift. BILD onderschrijft die lezing: "De verdediging stond veel te hoog."

LEES OOK: Oranje-international bedolven onder de complimenten: ‘Zijn beste wedstrijd ooit’

Nederland beleefde sowieso een sterke start, zag Kicker: "Duitsland had grote problemen met de snelle omschakelingen van de thuisploeg en beleefde angstige momenten toen Denzel Dumfries en Xavi Simons grote kansen kregen." Het tijdschrift looft wél de veerkracht die de Duitsers daarna toonden, die leidde tot de gelijkmaker van Deniz Undav ("geholpen door de slechte pass van Matthijs de Ligt") en even later zelfs tot de 1-2 van aanvoerder Joshua Kimmich: "Het zorgde voor een vreemde stilte in de uitverkochte Johan Cruijff ArenA in de rust."

LEES OOK: Harde boodschap voor Oranje-international: ‘Florian Wirtz is veel beter en veel slimmer’

Nederland kwam kort na rust echter weer op gelijke hoogte: Brian Brobbey bleef knap aan de bal en zette hard en laag voor richting tweede paal, waar Dumfries klaarstond om de 2-2 in het lege doel te lopen. Kicker is vooral kritisch op de rol van een andere verdediger: "De goal werd voorafgegaan door zwak verdedigend optreden van Nico Schlotterbeck tegen de sterke oud-RB Leipzig-speler Brobbey", leest het. Dat het daarbij bleef en de buurlanden de punten dus deelden was terecht, luidt het algemene oordeel in de Duitse media. De Frankfurter Allgemeine spreekt van een 'hoogst vermakelijke klassieker' die eindigde in een 'eerlijk gelijkspel'.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Eén man ontsteekt na Nederland - Duitsland in woede op het veld

NOS-commentator Jeroen Elshoff ziet grote woede bij één man, meteen na Nederland - Duitsland.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Jawohl! Als mijn gezellige vriend Koeman nou in het vervolg Mathijs de Ligt thuislaat en meteen van Hecke laat spelen wil ik het nog wel eens zien. Die was trouwens ook niet foutloos maar maakte op mij wel een stabiele indruk. Ben benieuwd of Koeman het met me eens is: Memphis, Bergwijn, de Jong...lekker thuislaten, niet meer oproepen. Dit NL Elftal heeft potentie en de spelers die er nu rondlopen (uitgezonderd de Ligt) maken een prima indruk. Ook Brobbey, maar die moet wel langzaam aan eens gaan scoren.

AbelGroeneveld16
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Ik heb deze wedstrijd precies goed voorspeld

Goku
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Mee eens, zou alleen met Zirkzee starten, die vindt ik wat complete dan Brobbey of Wout

kib*
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

@Abel jij krijgt een Oranjeshirt met handtekeningen van alle spelers thuis toegestuurd.

balletje rond
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Je kwatst weer Sticks kontendraaier

MarkV
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Niet foutloos maar wel s5abiel. Als je stabiel speelt maak je geen enkele fout of je bent stabiel in fouten maken....

MarkV
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Afhankelijk van tegen welke ploeg je speelt. Heb je ruimte voorin heb je snelheid nodig dus asirksee perfecte man daarvoor. Kom je vaak 1 op 1 te staan en verdedigen ze op 1 lijn heb je Brobbey nodig die de bal kan vasthouden en passen. Mbt Wegho4st allemaal leuk en aardig die kant maar 1 ding dat is precies goed positioneren. Perfecte bankzotter ook al siet hij zichzelf qls 1e spits.

dilima1966
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Van dijk alle twee doelpunten er naast

MarkV
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

V Dijk stond prima opgesteld bij beide goals echter was de Ligt in elke actie fout bezig. De Ligt maakte totaal 7 fouten en 5 ervan kon van Dijk ze onderscheppen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen