Driessen zet vraagtekens bij Feyenoorder: 'Is hij wel zo goed als iedereen denkt?'

30 september 2024, 18:00
Foto: © Imago

Feyenoord leed afgelopen weekend voor de vierde keer dit seizoen puntenverlies in de Eredivisie en staat nu al een straatlengte aan punten achter op PSV. Valentijn Driessen en Mike Verweij proberen in hun podcast Kick-Off de vinger op de zere plek te liggen, maar zien dat er veel dingen misgaan in Rotterdam.

Feyenoord speelde zaterdagavond met 1-1 gelijk, uit bij NEC. "Het leek echt helemaal nergens op, alsof deze elf spelers voor het eerst met elkaar samenspeelden", klaagt Driessen. "Los zand." Verweij probeert het iets genuanceerder te brengen. "Ik vond het eerste halfuur gewoon prima, daar moeten ze ook gewoon op voorsprong komen. Maar wat ik heel zorgelijk vond bij Feyenoord: als bij de eerste de beste tegenslag (Sontje Hansen scoorde in minuut 34 de 1-0, red.) een elftal zo in elkaar stort, dan geeft dat aan dat het zo labiel en zo slecht is." De komende wedstrijden van de ploeg van Brian Priske zijn op papier een stuk zwaarder dan wat Feyenoord tot nu toe gehad heeft. "Dan moet je het ergste vrezen als er zo'n reeks aan komt."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Feyenoorder ligt onder vuur, ondanks bepalende rol: 'Waar die niet goed in is, is duidelijk'

Vraagtekens bij Beelen en Timber

Driessen snapt ook niet waar de positieve kritieken op Thomas Beelen vandaan komen. "Die heeft vorig jaar een goede periode gehad, maar die komt van PEC Zwolle vandaan. Daar was hij onderweg naar het tweede, naar de amateurs. Dus: is Beelen zo goed als iedereen denkt? Of was hij zo goed omdat het elftal heel goed draaide? Ik denk het tweede. Nu zie je dat hij kwetsbaar is en dat de stap van de Eerste Divisie naar de top van de Eredivisie en de Champions League heel groot is. Dan kan je één goede wedstrijd tegen Lukaku spelen, maar dat wil niet zeggen dat je er al bent. Dat kan ook een eendagsvlieg overkomen."

Middenvelder Quinten Timber zou volgens Driessen de druk van het aanvoerderschap te veel voelen. "Die band is leuk, maar het moet geen last worden. Hij is met iedereen bezig, behalve met zichzelf. Eerst op jezelf concentreren en je eigen spel op orde hebben."

Pijlen op Te Kloese

Op de vraag op Dennis te Kloese iets aan te rekenen valt, reageert de journalist gediceeerd. "Alles. Verantwoordelijk voor de trainer en de samenstelling van de selectie. Dat gaat een trainer niet meer doen", refereert Driessen naar Arne Slot, die veel inspraak had op het gebied van transfers. "Het is in dit geval terecht dat de pijlen op Te Kloese worden gericht."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 De Telegraaf zet vijf lichtpuntjes Feyenoord op een rij na magere seizoensstart

Feyenoord kent een magere seizoensstart, maar toch zijn er wat lichtpuntjes.

Geniale inval: trainer shockeert met briljante wissel! 😲

Geniale inval: trainer shockeert met briljante wissel! 😲

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Maak je geen zorgen Valentijn. De ommekeer komt sneller dan je denkt.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ongetwijfeld zal die een keer komen, ik vrees alleen niet op korte termijn.

Copa
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

ik lees hier dat er een ommekeer komt. Ik denk echt niet dat Kloese de trainer ontslaat, Hij geeft zichzelf dan een zware onvoldoende. Volgens mij is Eenhoorn opgestapt bij Az omdat hij zelf ook denkt dat Kloese het niet lang meer zal maken. Iets anders zou de transfer van Gimenez die niet doorging echt van hem afkomstig zijn geweest of hadden die Engelsen iets gezien en is dit niet met ons gecommuniceerd

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mm artikel gaat over Beelen. Maar goed als ik jou begrijp en tussen de regels leest, hadden de Engelsen al gezien dat Santi geblesseerd zou raken..... te Kloese heeft inderdaad wat foutjes gemaakt tijdens de transferperioden, hadden de TD dat ook niet bij PSV en Ajax? En de trainer heb ik al eerder gezegt een gok net als die van Ajax. En let op als Ajax straks van een Feyenoord, Az en Utrecht verliest dan is hij ook een waardeloze trainer en heeft de selectie geen kwaliteit tereijl het nu hosanna is

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

oja was jij ook niet degene is Slot en Geertruida niet steeds afbrande, en zie nu...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen