Driessen wordt verrast: 'Die actie van Van Dijk was potsierlijk en aandoenlijk'

9 september 2024, 07:50
Foto: © Imago

Valentijn Driessen vond het zeer opvallend dat Virgil van Dijk zichzelf nog maar eens tot 'grote leider' van Oranje bestempelde. Volgens de journalist van De Telegraaf hoeven echte leiders zoiets niet te benadrukken.

Bij Noa Vahle van Vandaag Inside liet Van Dijk die woorden vallen. "De verantwoordelijkheid bij de club (Liverpool) en bij Oranje is nog steeds superhoog. Ik ben bij beide elftallen nog steeds Virgil van Dijk, de grote leider. Ik ben zeer zeker nog belangrijk genoeg in en buiten het veld.” Driessen keek verbaasd op toen hij deze woorden hoorde. "Echte leiders laten liever anderen over hun leiderschap oordelen."

Artikel gaat verder onder video

"Mensen die zichzelf de ’grote leider’ noemen, zijn vaak doorgeschoten narcisten met een dubieuze reputatie. Onder die noemer valt Van Dijk niet te scharen. Dat hij over zichzelf als ’grote leider’ sprak, deed potsierlijk en tegelijk ook aandoenlijk aan. Het leek op borstklopperij, maar kwam eerder voort uit onzekerheid. Omdat Van Dijk op het EK meer dan ooit ter discussie stond. Alleen dat betrof zijn inbreng als speler."

LEES OOK: Van der Vaart zwaar geïrriteerd: ‘Het slaat helemaal nergens op’

Volgens Driessen is de 33-jarige centrale verdediger inderdaad nog erg belangrijk voor club en land, als aanvoerder. "Niemand stelt vraagtekens bij het leiderschap van Van Dijk bij Oranje. Toch ontwikkelt de groepsdynamiek zich anders zonder Wijnaldum, Blind, De Jong en in dit geval Depay. De bondscoach en diverse internationals spraken van een frisse dynamiek. Met die constatering wordt het tijd dat enkele jonge of nieuwe Oranje-klanten hun verantwoordelijkheid in het groepsproces pakken." Driessen noemt daarbij al wat namen die deze rol op zich kunnen nemen. "Jongens als Gakpo, Reijnders of Schouten misschien. Dat zou voor de ontwikkeling van Oranje gezond zijn."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Conflict tussen Koeman en Bergwijn zorgt voor hevige discussie aan Vandaag Inside-tafel

Aan tafel bij Vandaag Inside ontstaat een flinke discussie over het conflict tussen bondscoach Ronald Koeman en Steven Bergwijn.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

ERIMIR
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik zie op dit moment bij Oranje nog niet een nieuwe leider opstaan die van Dijk zou kunnen opvolgen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen