Driessen richt pijlen op Nigel de Jong: 'Die had er bovenop moeten zitten en dat heeft hij niet gedaan'

6 september 2024, 18:28   Bijgewerkt: 6 september 2024, 18:36
Foto: © Imago/Telegraaf/realtimes

Valentijn Driessen toont zich kritisch op de rol van Nigel de Jong bij de laatste ontwikkelingen rond het Nederlands elftal. De oud-international is tegenwoordig technisch directeur bij de KNVB, en had bondscoach Ronald Koeman in die hoedanigheid voor een aantal misstappen kunnen - en misschien wel moeten - behoeden, stelt de chef voetbal van De Telegraaf.

Koeman besloot twee spelers uit zijn EK-selectie niet op te nemen in zijn spelersgroep waarmee hij de aankomende Nations League-wedstrijden met Bosnië en Herzegovina (zaterdag) en Duitsland (dinsdag) in gaat. Ian Maatsen en Steven Bergwijn werden niet opgeroepen, maar werden daarvan niet persoonlijk door de bondscoach op de hoogte gesteld. Bergwijn moest zelfs via de media vernemen dat Koeman hem 'in principe' niet meer zal selecteren naar aanleiding van zijn transfer naar het Saudische Al-Ittihad, en liet zelf vervolgens weten onder de huidige bondscoach niet meer voor Oranje te willen uitkomen.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Nigel de Jong luidt de noodklok: 'Dit gaat zo niet langer'

"Eén ding wil ik er nog wel over zeggen, en dat is de rol van Nigel de Jong", zegt Driessen in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. "Die is dan technisch directeur, die had daar natuurlijk bovenop moeten zitten en dat heeft hij niet gedaan. Dit is één van de onderdelen van zijn takenpakket denk ik, om dit in goede banen te leiden. Die zit er ook niet voor niks. Heel vaak zie je hem over het trainingsveld slenteren en je ziet hem af en toe bij persconferenties, maar dit is wel een rol die hij moet vervullen."

LEES OOK: Koeman weer teleurgesteld in Driessen: 'Hoop dat je daar heel blij van wordt'

"Hij moet daarin ook de bondscoach in bescherming nemen", vervolgt Driessen. "Ook als de bondscoach vindt dat hij niks fout heeft gedaan en dat hij niet hoeft te bellen, dan moet De Jong daar zijn om te zeggen: 'Bel hem wel, want misschien hebben we hem ooit een keer nodig', we willen toch met zijn allen graag wereldkampioen worden? Dat las ik tenminste in Voetbal International van Marianne van Leeuwen (directeur-bestuurder betaald voetbal bij de KNVB, red.)."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Ja, ik vind ook dat ik te weinig interlands op mijn naam heb bij Oranje'

Een twaalfvoudig international van het Nederlands elftal hoopt dat er nog heel veel interlands bij komen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Ik vind het sowieso belachelijk dat Koeman er nu nog zit. In elk eerder toernooi had je er door die derde plek in de poule uitgelegen. Oranje speelde misschien wel het minst aantrekkelijke voetbal van het toernooi en kwam met enorm veel fortuin (Polen zonder Lewandowski, Frankrijk zonder Mbappé, aardig wat geluk tegen Turkije) tot aan die halve finale om er vervolgens tegen het eveneens matige Engeland uit te gaan. Ik vond het tenenkrommend dat er nu beweerd werd dat we niet ver van de toplanden af zouden zitten. Ik denk dat de wedstrijd tegen Oostenrijk goed heeft laten zien waar dit Oranje staat en dat is zonde. Want de selectie is best een leuke, maar we hebben een bondscoach die vastgeroest zit in achterhaalde/ouderwetse tactieken en spelopvattingen. Je hebt bij België gezien hoe een veelbelovende generatie niet tot zijn volle potentie uitgroeide door te lang met dezelfde coach door te gaan. Hopelijk gaan we dat bij Oranje niet net zo zien gebeuren met Koeman.

Sticks
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Zo is dat.

Copa
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ik vind het vele malen erger dat de Jong HELEMAAL niets doet om een halt toe te roepen aan de steeds verder afnemende aantal jongens dat bij een sportclub staat ingeschreven. Sowieso daalt het aantal kinderen dat op een sport gaat. Doe daar wat aan. Nee meneer gaat liever naar een wedstrijd kijken. Daar schiet je veel mee op. Iets anders speelt Nederland de komende Nations wedstrijden in Nederland? Zo ja waarom staken de agenten dan niet? Dan kijkt heel Nederland en nu vooral Ajax fans. heel krom en daarmee verspeel je goodwill, als die r is Zo nee, dan heb ik niets geschreven en trek ik mijn woorden terug

ERIMIR
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Nigel de Jong is technisch directeur bij de KNVB. Ik weet eigenlijk niet precies wat zijn rol is en wat hij wel of niet moet doen. Hij loopt daar maar wat rond, misschien moeten ze daar ook doorselecteren en het takenpakket helder in beeld brengen, zodat hij daar op beoordeeld kan worden.

Copa
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Dat is bewust zo gedaan dan kan je hem nergens op afrekenen

Sticks
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Nigel de Jong loopt daar rond op basis van het feit dat hij een bekende NL voetballer is die het geschopt heeft tot Oranje. Dat is niet iemand die je een functie bij de KNVB moet geven.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen