Driessen noemt twee spelers die Weghorst ‘heel erg slecht vonden’ bij basisdebuut

23 september 2024, 18:37   Bijgewerkt: 23 september 2024, 18:59
Foto: © Imago

Valentijn Driessen heeft weinig te zeggen over het basisdebuut van Wout Weghorst bij Ajax. De nieuwe spits van de Amsterdammers kwam tegen Go Ahead Eagles (1-1) nauwelijks in het stuk voor en kon zich daardoor ook niet bewijzen. Volgens Driessen waren de buitenspelers van Ajax niet bepaald te spreken over Weghorst, zo meldt hij in Kick-off.

Weghorst, die tegen Fortuna Sittard (5-0) al mocht invallen, had zaterdagavond een basisplaats tegen Go Ahead. Dat ging ten koste van Chuba Akpom, die – evenals de herstelde Brian Brobbey – op de reservebank begon. “Je kon Weghorst weinig kwalijk nemen, want hij heeft één bespeelbare bal gehad en hij is twee keer in de voetbal aangespeeld. Voor de rest liep hij eigenlijk verloren rond in de Adelaarshorst”, begint Driessen.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Duidelijke boodschap voor Farioli: Ajax-speler moet na één basisplaats alweer naar de bank

“Die buitenspelers (Mika Godts en Bertrand Traoré, red) vonden hem echt heel erg slecht”, weet Driessen. “Als zo’n buitenspeler dan terugdraait, dan denk je van: geef hem nu, maar dan begonnen ze weer een nieuwe dribbel. Daarom kon ik Weghorst weinig kwalijk nemen. Uiteindelijk gaat hij eruit en komt Brobbey, maar je zou ook kunnen spelen met Brobbey én Weghorst”, aldus de Chef Voetbal.

Ajax kwam zaterdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Go Ahead en mocht daar niet over klagen. De Amsterdammers herstelden zich weliswaar snel na een achterstand, maar hadden vervolgens geen enkele recht op meer. Met een 1-1 tussenstand kwam de ploeg van Francesco Farioli zelfs nog heel goed weg, toen Marc Nagtegaal een ogenschijnlijk duidelijke penalty over het hoofd zag.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Beste tien Eredivisiespelers volgens EAFC bekend: verrassende naam bij Ajax krijgt hoogste rating

De beste tien Eredivisie-spelers in de game EA FC 25 zijn bekendgemaakt. Dit is de beste speler van Ajax.

Staat Weghorst volgende wedstrijd nog in de basis?

Laden...
90 stemmen

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Grote Markt
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Het beste aanvalsduo is Brobbey/Weghorst, Brobbey/Akpom.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ajacieden hebben denk ik ook liever Brobbey in de spits. Vermoed dat Weghorst een storende factor is en past niet bij de jochies uit de randstad.

Laurens1
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Wat jij denkt is zo oninteressant, jouw schrijfstijl is verre van constructief. Beperk jij je tot je eigen clubje, wellicht worden ze over 10 jaar weer kampioen Rudolf. Het geestige is als fan zal je nooit wennen aan veel winnen, daar is het al jaren veel te matig voor.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Wat ik denk is heel interessant. Alleen dat interesseert mensen op hoog voetbal niveau. Dat is meer mijn doelgroep. Ik zou me pas echt zorgen gaan maken als jij het leuk zou vinden of boeiend. Het gaat nu trouwens ook niet over een kampioenschap maar over Woutje Weghorst. Graag ontopic blijven.

Sticks
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Weghorst moet je geen basisspeler maken maar puur gebruiken als pinchhitter. Voor de rest: als die jongen vanaf de flanken geen of nauwelijks fatsoenlijke voorzetten krijgt gaat hij in elk geval zeker niet goed spelen en ook niet scoren. Dat is gewoon logica. Dan blijft over dat hij voor onrust kan zorgen in de 16 en in zo'n rommelige wedstrijd heeft dat ook niet veel zin.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Weghorst wilt niet op de bank zitten. Hij vind zichzelf de beste aanvaller bij Ajax omdat jullie hem als Julius Caesar binnen hebben gehaald. Dat wordt ruzie.

Laurens1
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Leer eens te werken aan je interpunctie en narratief! Je schrijft als een ongeschoolde puber Rudolf!

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

En dan alsnog meer verstand hebben dan jij Laurens.

Laurens1
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Dan moet je het eens in praktijk brengen i.p.v. die domme ongefundeerde uitlatingen, welke kant noch wal raken Rudolf

ERIMIR
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Beste Rudolf, jouw reacties worden denk ik door veel mensen op prijs gesteld. Inhoudelijk zeg je ook vaak dingen die recht doen aan de situatie bij Ajax zoals die is. Het zou nog beter als je je kritiek op een constructieve en opbouwende manier kunt neerzetten. Daarmee trap je ook niet gelijk op de ziel van andere fans op deze site.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Dat is mijn kracht ERIMIR. Ik weet gewoon net als ieder ander met levenservaring dat Weghorst niet op de bank wilt zitten. Hij is als een Julius Caesar binnen gekomen in de lege arena. Zijn shirtjes worden het meest verkocht. Dan snap je wel dat hij niet op de bank wilt zitten. Dus wat sticks zegt Weghorst moet je geen basisspeler maken maar pinchhitter. Ja dan heb je de verkeerde speler gekocht pinchhitter wil ie best bij een club zijn die CL speelt zoals Feyenoord of PSV maar bij Ajax ziet hij zichzelf als de grote man.

Sticks
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Och God, hij heeft ook nog een personal coach. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

ERIMIR
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Basisspeler word je niet omdat jouw shirts het meest worden verkocht, echter door wat je op het veld presteert. Dat zou een slecht criterium zijn. Ik betwijfel het overigens of hij zijn rol als pinchhitter niet ziet zitten. Ajax zit nu eenmaal met 3 spitsen wat ook mijn voorkeur niet is, maar het is de taak van de trainer om ieder geval de juiste en fitste spits op te stellen.

Laurens1
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Eerste wedstrijd van Wout, gezien zijn leeftijd is een basisplaats niet passend, zou ook kapitaal vernietiging zijn om Brobbey op de bank te houden! Wout moet met zijn nimmer aflatende werklust jongere motiveren meer uit zichzelf te halen. Het aspect basis speler is nooit aan de orde geweest. Dit betreft uitlatingen van riool journalisten als Driessen!

Sticks
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Het betreft vooral ook uitlatingen van anti-Ajax volk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen