Doorbraak in Bergwijn-vertrek lijkt aanstaande: Ajax bereikt mondeling akkoord met potentiële vervanger

2 september 2024, 16:24   Bijgewerkt: 2 september 2024, 20:17
Foto: © Imago/realtimes

Ajax lijkt razendsnel in te spelen op het naderende vertrek van Steven Bergwijn. De sterspeler van de Amsterdammers staat voor een vertrek naar het Saudische Al-Ittihad, dat 22 miljoen euro overheeft voor de aanvaller. Fabrizio Romano weet dat Alex Kroes een mondeling akkoord heeft bereikt met een potentiële vervanger, namelijk Kamaldeen Sulemana van Southampton.

Volgens transferspecialist Romano zou het gaan om een huurdeal met koopoptie. Het is vooralsnog niet bekend hoe duur die koopoptie is. Wel is duidelijk dat er een mondeling akkoord is bereikt met Southampton. Romano weet dat er nog over de persoonlijke voorwaarden wordt onderhandeld.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Verweij komt met pijnlijke Ajax-vergelijking: ‘Mensen lopen een winkel vol troep ook voorbij’

De overgang van Sulemana vindt alleen plaats als Bergwijn vertrekt naar Al-Ittihad. De aanvaller van Ajax wordt op Deadline Day nadrukkelijk gelinkt aan een vertrek uit Amsterdam. Volgens meerdere bronnen wil Al-Ittihad vlak voor het sluiten van de markt toeslaan.

Sulemana al eerder in beeld bij Ajax

In de zomer van 2021 was Ajax al dicht bij de komst van de Ghanese aanvaller. De aanvaller van destijds FC Nordsjaelland bevond zich al in Nederland voor zijn medische keuring, maar vroeg meermaals om uitstel voordat hij een definitieve beslissing moest nemen. Uiteindelijk besloten de Amsterdammers de deal stop te zetten, aangezien de club zestien miljoen euro voor iemand die twijfelt te veel geld vond.

De aanvaller vertrok destijds naar Stade Rennes, dat zeventien miljoen euro neertelde. In januari 2023 ging hij voor 25 miljoen euro naar Southampton, waar hij in 44 duels 2 keer scoorde en 4 assists leverde. Destijds had ook PSV belangstelling.

Ook in juli meldde The Athletic dat Ajax interesse had in Sulemana. De Amsterdammers zouden destijds concurrentie hebben gehad van onder meer AS Roma en OGC Nice.

Niet de enige optie als Bergwijn-vervanger

Volgens Transferwatch is Sulemana niet de enige optie om Bergwijn te vervangen bij Ajax. Het medium weet dat Mike Trésor Ndayishimiye (25) als interessante optie wordt gezien in Amsterdam. Ndayishimiye kwam in de Eredivisie uit voor Willem II en speelt nu bij Burnley.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Francesco Farioli meldt zich op Instagram en verrast

De trainer van Ajax schrijft: "Iedereen dacht dat dit onze eerste missie was, maar..."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Als dit allemaal ook gebeurd dan hoop ik wel dat dit een scorende linkerspits is. Van spelers die alleen maar gevaarlijk en snel zijn, maar niet scoren heb je te weinig Misschien kan Ajax betalen met spelers in plaats van geld. Een beetje zelfspot op zo'n warme dag is ook leuk

Goku
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Mmmm 43 wedstrijden 2 doelpunten en 4 assist. Maar wel jong..

Kramer
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Dat is het, bij Stade Rennes was i wel goed maar ook geen bijzondere cijfers. In de PL komt niet iedereen uit de verf en hij is jong.. dit is maar de Eredivisie.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Raar dat Carlos Forbes geen kans krijgt en dan deze man straks gekocht wordt. Vreemd beleid.

Bei-uns-ist-alles-besser
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Forbes heeft genoeg kansen gehad.

Allback
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

44 duels 2 keer scoorde en 4 assists leverde, waarvan 25 duels op een lager niveau. Ik vraag me echt af of dat nu een versterking is voor Ajax.

Kramer
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Tadic had dezelfde cijfers, misschien zelfs minder voordat i naar Ajax ging. Rest is geschiedenis😅.

Allback
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Nee dat is niet waar, zijn cijfers waren echt wel een stuk beter (ook voor zijn vertrek naar Engeland). Niet geweldig natuurlijk anders was hij nooit naar Ajax gegaan.

Kramer
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Even opgezocht, voor Southampton 162 wedstrijden, 24 goals en 32 assists. Dus wel beter, maar nou niet echt stukken beter ofzo. Ik moet het ook nog maar zien met deze man hoor, maar tja slechter dan Bergwijn en Forbs kan toch niet?

Allback
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Nee veel slechter kan het inderdaad niet, maar als je als Ajax het elftal een kwaliteitsimpuls wilt geven is het de vraag of je deze jongen moet halen. Het is vloeken in de kerk, maar zou je met 3 noemenswaardige spitsen in je elftal niet gewoon het geld in je zak houden en met 2 spitsen gaan spelen voor dit seizoen?

Kramer
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Van mij hoeven ze niets meer te halen, heb er wel vertrouwen in en met Brobbey zijn snelheid heb je altijd een backup voor de zijkant als de jeugd tegenvalt. Maar ik ben geen Kroes😅

Sticks
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ik schat dat Ajax de weg kiest van de grootste last het eerste wegwerken. En die last is Bergwijn. Die Sulemana is niks speciaals maar het scheelt nogal een flinke slok op een borrel als je Bergwijn kwijt bent. Ik kan me er iets bij voorstellen. Maar goed, we zijn er nog niet en misschien gaat het niet eens door. Dat kan ook nog.

dilima1966
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Moet ajax helemaal niet aan beginnen ajax aan het lijntje gehouden nu ook geen zekerheid daar van alleen de club hij kneep er tussen uit voor de keuring destijds bij ajax

kib*
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Voor mijn part halen ze een speler van FC Lilliputters, als hij maar lekkere rollertjes het doel van de concurrentie in schiet.

KlaasJanH
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Zou deze gozer na dat drama met hem paar jaar terug lekker links laten liggen,maja tegewoordig kan alles in Amsterdam helaas.

CG
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Misschien dat het ons allen opgevallen is dat sinds het vertrek van Tadic alleen maar slechter gaat met Ajax. Zit daar niet de kern van waarheid in ? !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen