Dijkhuizen reageert op clash met El Yaakoubi: ‘Hij was gekrenkt in zijn trots’

15 september 2024, 11:20   Bijgewerkt: 15 september 2024, 19:03
Foto: © ESPN

Marinus Dijkhuizen heeft voor het eerst gereageerd op de pittige uitlatingen die Redouan El Yaakoubi deed na de degradatie van Excelsior. De voormalig oefenmeester van de Rotterdammers geeft aan dat hij 28-jarige verdediger niet meer heeft gesproken, maar benoemt dat El Yaakoubi rancuneus is geworden na het afpakken van de aanvoerdersband.

El Yaakoubi was aanvoerder van Excelsior, maar moest de aanvoerdersband aan het einde van het seizoen 2022-2023 inleveren omdat hij weigerde een speciale OneLove-band te dragen. Afgelopen seizoen degradeerde Excelsior naar de Keuken Kampioen Divisie, waarna de voormalig aanvoerder leegliep voor de camera van ESPN.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Harry van der Laan vol walging: 'Wat een jankerd, hij is een moordenaar voor je elftal!'

“Het heeft niet aan de spelersgroep gelegen. Ik heb dit jaar met name gehoord dat ik de spiegel moet pakken voor mezelf; ik denk dat heel veel mensen nu de spiegel mogen pakken, als het gaat om bepaalde beslissingen die zijn gemaakt en de manier waarop we met mensen zijn omgegaan. Onder andere met mij. Misschien praat ik nu iets te veel en is dat onverstandig, maar het zou ook aan me knagen als ik het niet zou zeggen” sprak hij destijds.

LEES OOK: Bart Nolles accepteert schokkende uitspraak niet en corrigeert analist live op televisie

Dijkhuizen weet niet op wie El Yaakoubi doelde in zijn interview. “Dat weet ik niet, dat zou je aan hem moeten vragen”, vertelt hij bij Goedemorgen Eredivisie. “Maar dat kan ik zijn, dat kan de directie zijn, dat kan de club”, aldus Dijkhuizen, die het niet aan El Yaakoubi gevraagd heeft. “Ik heb hem niet meer gesproken nee. Daar had ik geen behoefte aan. Ik voel me inderdaad wel aangesproken.”

Dijkhuizen haalde El Yaakoubi naar Excelsior

De voormalig oefenmeester van Excelsior vindt de uitspraken van El Yaakoubi wel pijnlijk. “Ik heb hem drie jaar geleden persoonlijk gehaald bij Telstar na een tip van Rick Kruys. Hij zei: je moet El Yaakoubi nemen. Dus ik ben me in hem gaan verdiepen en ik heb hem gehaald. Hij was niet heel bekend bij Telstar, maar hij heeft het de eerste twee jaar geweldig gedaan bij ons. Met name ook in de finale tegen ADO. Het tweede jaar in de Eredivisie goed. Veel positiviteit gekregen voor zijn eigen stichting, via de club en ook dankzij de club en ons.”

El Yaakoubi gekrenkt in zijn trots

Dijkhuizen weet dat het allemaal begonnen is nadat de directie besloot om de aanvoerdersband af te pakken van El Yaakoubi. “Daardoor is hij vrij rancuneus geworden”, stelt de 52-jarige clubloze trainer. “Na het tweede jaar heb ik aan de technisch directeur geadviseerd om afscheid te nemen van hem op dit moment. Ik merkte aan hem dat het bleef sudderen. Ik zag hem nog steeds als mijn aanvoerder, maar het bleef hem dwarszitten. Hij was gekrenkt in zijn trots”, besluit Dijkhuizen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Beste tien Eredivisiespelers volgens EAFC bekend

De beste tien Eredivisie-spelers in de game EA FC 25 zijn bekendgemaakt.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen