Derksen ziet groot probleem: 'De parasieten van het voetbal, zo partijdig als de tering'

6 september 2024, 11:08
Foto: © Talpa

Johan Derksen ziet één groot probleem in het amateurvoetbal: clubgrensrechters. Zij zorgen ervoor dat er foute beslissingen worden gemaakt. die soms ook tot rellen leiden.

De directeur van de KNVB stelde daarop voor om buitenspel af te schaffen. Daar snapt Derksen helemaal niks van, vertelt hij bij Vandaag Inside op maandag. "Wanneer hij met een idee komt, is het altijd lachwekkend. Hij heeft toen eens voorgesteld: 'laat die jeugd lekker voetballen, geen competitie, winnen is niet belangrijk.' Nu, na enkele incidenten, stelt hij voor om het buitenspel af te schaffen, want daar zouden de incidenten door ontstaan. Maar buitenspel is het hart van het voetbal. Als hij dit voorstelt, gaat hij binnenkort de doelen proberen af te schaffen."

LEES OOK: Van der Gijp ziet beelden van Bergwijn: 'Dat is toch heel triest'

Artikel gaat verder onder video

De Snor weet echter wat het probleem is in het amateurvoetbal. "De oorzaak van de incidenten is echter heel eenvoudig. Voetballers maken geen problemen met buitenspel, maar de amateurs hebben clubgrensrechters. En een goede clubgrensrechter verdient wel zes punten per seizoen. Bij iedere goal die er valt doet de grensrechter zijn vlag omhoog. De scheidsrechter proberen de hele wedstrijd op lijn mee te rennen, maar aan het einde van de wedstrijd kunnen ze dat niet meer." Derksen laat zich vervolgens stevig uit. "Clubgrensrechters zijn de grote parasieten in het amateurvoetbal. Die zorgen allemaal voor overlast en zijn zo partijdig en oneerlijk als de tering."

LEES OOK: Olcay Gulsen praat tegen Johan Derksen over nieuwe vriend: 'Ik heb op je gewacht tussen de wolven’

Wilfred Genee sluit zich hierbij aan. "Dat zoontje van mij voetbalt. Er zijn wedstrijden bij dat je denkt: wat bezielt die mensen. Als er spelers drie meter niet buitenspel staan, staat er weer zo'n man met een dikke buik met zijn vlag omhoog. Dat je denkt: doe nou even normaal." Derksen weet hoe groot de invloed van een grensrechter met verkeerde intenties kan zijn. "Bij ONA maakte een clubgrensrechter ons bijna kampioen. Iedere goal: die man vlagde altijd. En als hij een keer eerlijk vlagde, kreeg hij in de rust van de spelers op zijn kloten. Je moet mensen hebben die niet clubgebonden zijn, je moet geen mensen grensrechter maken die de hele dag bier staan te tappen voor de club." Van der Gijp doet ook een duit in het zakje: "Mijn zoontje speelt in het derde van Emma. Die hebben een grensrechter die dronken is. Die struikelt gewoon iedere keer."

Anekdote Derksen

Derksen heeft één keer zelf gevlagd, maar dat mondde uit in een onaangename ervaring. "Ik ben één keer grensrechter geweest, mijn stiefzoon moest voetballen in Woerden. De vaders zeiden tegen mij: 'Jij werkt bij VI, jij hebt er verstand van.' Godverdomme dacht ik, dus ik met dat vlaggetje gaan staan. Dan wil je eerlijk vlaggen. Zo'n snotaap van een jaar of vijftien was scheidsrechter en de hoofdredacteur van VI met een status van hier tot Amsterdam die zei: 'buitenspel'. Dat aapje komt naar me toen en zegt: 'Dat bepaal ik'. Ik heb de wedstrijd uitgevlagd en tegen mezelf gezegd: dat doe ik nooit meer."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Johan Derksen praat mond voorbij en verklapt gevoelig geheim over tafelgast

Johan Derksen verklapt een geheim over een vaste tafelgast van Vandaag Inside. "Het is volgens mij niet de bedoeling dat dit naar buiten komt."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Bei-uns-ist-alles-besser
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

De snor weet duidelijk niet dat deze niet-competitie-niet-winnen voorstellen ook zijn gedaan in het land met de grootste voetbalbond te wereld. Juist, Duitsland. En buitenspel afschaffen, dat heet San Marco ook al eens voorgesteld en beargumenteerd. Daarna met pek en veren het dorp uit gevoerd.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Nou ben ik een ouder die niet partijdig vlagt ,maar ik zie het elke zaterdag opnieuw in het amateur voetbal . Derksen heeft zeker een punt. Alleen zijn oplossing kan nooit . Dan zou ik ipv bij mijn zoons en dochter vlaggen ineens moeten gaan vlaggen bij een andere club en hun wedstrijden missen . Maar goed ik denk dat er best wat te verzinnen is zodat het beter kan

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen