Johan Derksen maakt Ajax in één opmerking met de grond gelijk

27 september 2024, 22:34
Foto: © Talpa

Johan Derksen vindt het voetbal van Ajax totaal niet goed. Daags na de grote overwinning van de Amsterdammers op Besiktas (4-0), wil De Snor de fans van de club een toontje laten zingen.

Bij Vandaag Inside laat Derksen gelijk weten niet te snappen van de hosannastemming bij Ajax na de overwinning in de Europa League. "Ik heb me heel erg gestoord aan de euforische verhalen in de kranten. Want ik vond dat ze (Besiktas, red.) ongeveer het niveau van Helmond Sport hadden. Verschrikkelijk. Ze waren niet fit, ze hadden geen techniek. Ze konden geen positiespelletje spelen."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Driessen bijt van zich af: 'Daarom is VI een kutprogramma'

Ondanks de ruime uitslag op donderdag had Derksen op beter voetbal gehoopt in Amsterdam. "Hadden ze die Wim Jonk niet beter hoofdtrainer kunnen maken dan deze druktemaker?" De analist is niet echt te spreken over de nieuwe coach, Francesco Farioli. Ook op Jordan Henderson was Derksen kritisch, na een incident met Bertrand Traoré in de tweede helft. "Als je met kop en schouders erboven uit steekt, pakken ze alles van je. Maar hij heeft nog helemaal niks laten zien. Die hobbelt mee tegen Besiktas, zou ik ook nog meehobbelen. In de Nederlandse competitie valt hij niet eens op, tegen RKC, Willem II of NEC."

Derksen zag ook dat de sfeer er donderdagavond voor, tijdens en na de wedstrijd tegen Besiktas er goed in zat in de Johan Cruijff ArenA en komt met een dodelijke opmerking. "Daar kijk ik wel van op. Ik zag het begin van de wedstrijd en dan zit het bomvol met mensen die met vlaggetjes zwaaien. Dan denk ik: als je van voetbal houdt, heb je geen enkele reden om naar Ajax te gaan kijken."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Farioli ergerde zich groen en geel en heeft hem uit de Ajax-kleedkamer laten verwijderen'

Francesco Farioli denkt als trainer van Ajax aan de allerkleinste details.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

We weten onderhand dat Derksen over helemaal niemand iets positiefs kan melden want Derksen is een notoire zuurpruim die vooral alleen zichzelf leuk vindt. Dus dan ben je al redelijkerwijze uitgepraat. Natuurlijk speelde Ajax tegen een minder goed spelende ploeg, maar dat neemt niet weg dat het spel van Ajax verbetering laat zien, meer wilskracht, passie en inzet. Precies wat de ploeg nodig heeft. Zelfs zure Derksen kan niet ontkennen dat het langzaam aan met stapjes beter wordt bij Ajax. En ja, na die gewonnen wedstrijd is iedereen blij in Amsterdam. Dat is normaal want Ajax speelde ook een goede wedstrijd. Maar goed, er moet altijd iemand wat te zeiken hebben.

Ruud40
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ajax speelde beter dan in de afgelopen twee jaar en overliep op bepaalde momenten Besiktas. Ik kies voor andere analisten die zeiden: er was zoveel druk van Ajax dat Besiktas gewoon uit elkaar gespeeld werd. Dat is de verdienste Ajax en niet zwakte van Besiktas. Verder zat het scoreverloop mee. De 1-0 viel op een moment dat de ploeg het effe nodig had na wat gemiste kansen en ruim voor rust. Met de 2-0 zag je het zelfvertrouwen helemaal een sprongetje maken. Verder vond ik de scheidsrechter, hoewel niet foutloos, uitstekend floot. Hij liet Ajax lekker door voetballen. Dit niveau hebben we helaas niet in de ere divisie.

Sticks
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ik ben het met je eens Ruud.

RWBY
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@Sticks Derksen uitte alleen zijn mening, je hoeft niet met hem eens te zijn.

Sticks
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Aub niet op mij reageren. Ik ben niet geinteresseerd in wat jij te melden hebt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen