Dennis te Kloese overweegt te stoppen als technisch directeur bij Feyenoord

5 september 2024, 16:29   Bijgewerkt: 5 september 2024, 17:08
Foto: © Imago

Het is nog niet zeker of Dennis te Kloese aanblijft als technisch directeur bij Feyenoord. In gesprek met de NOS laat de directeur voor de Rotterdammers weten na te gaan denken over het feit of hij de dubbelfunctie van technisch directeur en algemeen directeur in de toekomst zal blijven bekleden.

Te Kloese heeft dus veel hooi op zijn vork, maar wil niet stellen dat hij alles doet binnen de club. “Ik zou mijn collega’s binnen de organisatie tekort doen als ik zou zeggen dat ik alles hier doe. Dat is helemaal niet zo”, erkent hij. “Heel veel grote en belangrijke portefeuilles liggen ook bij de directie. Ik vervul niet alleen twee cruciale rollen, maar het is een voetbalclub. Het draait ook om het voetbal.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Te Kloese baalt: 'We hebben er zóveel tijd, geld en energie in gestoken'

Volgens de directeur was dat bij zijn aanstelling bij Feyenoord wel anders. “Toen ik hier een aantal jaar begonnen ben zei ik: we gaan ons nu op het voetbal richten. Ik denk dat dat drie jaar later op het punt terechtgekomen is dat we een ongelooflijke stap gemaakt hebben qua omzet en waardecreatie, maar voornamelijk dat we een elftal hebben waar we op grote gedeeltes en in heel veel posities ongelooflijk trots op kunnen zijn. Dat is voor mij nu ook iets waar ik naar moet kijken. Hoe ik met de grote groei die we hebben doorgemaakt misschien nog meer ondersteund zal moeten worden.”

Te Kloese denkt na over toekomst als technisch directeur

Clubwatcher Martijn Krabbendam stelde woensdag al dat Feyenoord de dubbelfunctie van Te Kloese tegen het licht gaat houden. Zelf is de directeur kritisch op zijn eigen functioneren, waarbij hij het niet uitsluit dat de technische zaken in handen komen van een ander. “Daar ga ik zeker over nadenken”, is Te Kloese gedecideerd.

LEES OOK: Vraagtekens bij afgeketste transfer Bijlow: 'Ik mag het niet zeggen, maar dat was wel héél toevallig'

Hoe Te Kloese met zijn dubbelfunctie dan toch de boel draaiende weet te houden bij Feyenoord? “Er zijn een aantal dossiers die al een tijdje sluimeren, zoals het stadiondossier”, beseft hij. “We hebben onze interne structuur en hoe we dat op een goede manier in de functie van de club kunnen blijven organiseren. Het technische verhaal binnen een voetbalclub blijft uiteindelijk leidend en belangrijk. Onze meest belangrijke acteurs staan op het veld. Daar moet iedereen zich in schikken en ik denk daarnaartoe leven.”

Feyenoord maakt ‘steeds een stapje vooruit’ volgens Te Kloese

De directeur kijkt qua transferinkomsten in ieder geval tevreden terug op de afgelopen transferwindows. “Met de transferperiodes van de afgelopen jaren, 2022-2023, 2023-2024 en 2024-2025, hebben we ongelooflijke bedragen ontvangen en steeds een stapje vooruit gemaakt. We zijn van Luis Sinisterra als recordverkoop naar Orkun Kökçu als recordverkoop en dan nu naar Mats Wieffer als recordverkoop”, is Te Kloese in zijn nopjes.

LEES OOK: Feyenoord-spits Ueda laat zich zien bij galavoorstelling Japan

Ook over de transfersom van Lutsharel Geertruida is hij meer dan tevreden. “Dan vind ik het eigenlijk ook wel bijzonder om te melden dat we Lutsharel Geertruida, een kind van de club, met nog maar tien maanden contract voor een dusdanig groot bedrag hebben kunnen verkopen. Dat zegt heel veel over de speler en de kwaliteit van de speler, maar ook over de sterkte van de organisatie en hoe wij hier terechtgekomen zijn”, besluit Te Kloese.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Champions League-spelerslijst Feyenoord kent één opvallende afwezige

Feyenoord heeft de spelerslijst ingediend voor de competitiefase van de Champions League.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

RWBY
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Nou wat er ook gebeurd, als Feyenoorder respecteer ik zijn keuze. Zoals te Kloese al zei, Feyenoord maakt ‘steeds een stapje vooruit! 🔴⚪⚫👊

kib*
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Duidelijk het rommelt niet alleen bij Ajax, maar dus ook bij Feyenoord, waar de afgelopen tijd door slechts enkele vreemde Feyenoordsupporters 2/3 (of nepperds) DtK als een soort God werd geframed en Kroes bij Ajax een grote mislukking is. Wat een rust bij PSV, AZ en Twente met gentleman Arnold Bruggink.

Flamingo
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

En het rommelt omdat? Omdat te Kloese heeft besloten geen dubbelfunctie meer uit te oefenen? Denk dat er goed is geëvalueerd en eruit gekomen is dat er gewoon een technisch directeur moet komen en te Kloese gewoon algemeen directeur blijft. Nu alleen de vraag, wie wordt er technisch directeur? 1 naam kan ik al noemen die het sowieso niet wordt.

Zadkine
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

De gentleman Brugging die genaaid is door de willem engel op voetbalschoenen die omdat erbij ajax geen enkele arbeidsethos heerst van de kids tot de full-profs, nu aan kapitaal vernietiging gaat beginnen. PSV heerst rust? Omdat ze ongeslagen bovenaan staan en ajaxolotls fans en journalisten reisangst hebben. Hoe kan het nou dat jullie al klaar zijn met janken, neem je positie in en laat wat van je horen als de tijd rijp is.

RWBY
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

@kib* Kun je me dat uitleggen waarom zogenaamd bij Feyenoord rommelt? Omdat zoals @Flamingo zei dat te Kloese misschien heeft besloten geen dubbelfunctie meer uit te oefenen?

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Boyke laat gaan . Wij houden ons netjes

kib*
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

@RWBY, als ik Te Kloese en de media goed beluisterd heb dan wil Kroes op termijn stoppen. Ik hanteer het werkwoord rommelen, omdat dit werkwoord steeds tegen Ajax gebruikt werd en wordt. Er is overal bij elke club ontevredenheid binnen de organisatie, Feyenoord is dus geen uitzondering.

kib*
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

@Flamingo, als ik het goed in het interview met Te Kloese geluisterd heb dan wil hij op termijn stoppen. Nooit gedacht, want Feyenoord en Te Kloese is een goed huwelijk. Te Kloese deed/doet goed werk, maar nu de zomerwindow veel kritiek krijgt en in het verlengde hij dus en een onverwachte evaluatie komt vind ik het verdacht onrustig binnen de organisatie van Feyenoord.

kib*
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

@Zadkine, rustig maar, alles komt goed. Niet meteen stressen.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Rwby Ik weet niet of je op de hoogte bent . Maar een aantal feyenoorders hier heeft besloten ,dat wij niet meer gaan in de negatieve tendens van de laatste 2 jaar . Dus laat aub dit soort opmerkingen /reacties gaan . Nu kunnen we zien hoe het zit ook . Maar goed dit wisten we al

RWBY
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

@gtsb 2.0 Oke, ik zou dat onthouden'.

Goku
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

RWBY, gewoon de bekende accountjes links laten liggen. Dacht heel even dat ze ook mee gingen doen met positief doen maar helaas. Bijv Gusa of Kramer kun je een normale discussie voeren.

RWBY
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

@Goku 👍

Flamingo
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Eerlijk gezegd verwacht ik het niet Kib, maar je weet het nooit. Ik refereer nu even naar een ander artikel wat ik net lees, dat 1 gewenste speler deze transferwindow niet is gekomen mede door een lek in de organisatie. Ik pak deze off topic even als voorbeeld, want als het zou donderen binnen de organisatie dan zou dat allang gelekt zijn. Want de journalisten mogen er graag boven op zitten. Daarom denk ik dat je ongelijk hebt, maar nogmaals, je weet het nooit.

kib*
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

@Flamingo het blijft gissen, maar waar rook is (door de media geconstateerd dan) is vuur. Ook bij Ajax kwam dat vaak voor: de Cruijffrevolutie, ruzie tussen Vd Sar en Peter Bosz, ruzie tussen Jonk en Bergkamp enzovoort. Voor het overige doet het Feyenoord niet te kort toch ? Te Kloese heeft toch genoeg nieuwe spelers binnen gehaald, ja als hem verweten wordt te traag te handelen, tja het zij zo. Ik constateer dat Te Koese zijn best heeft gedaan, maar de ongeduldige supporter wil steeds met nieuwe spelers worden verwend, bij Feyenoord kan dit vanwege de dikke portemonnee wel, maar het valt niet altijd mee. Voor Te Kloese is het hard werken net als voor Kroes, Stewart, Bruggink, Van Schaijk, Streuer. Bij Ajax wordt Kroes door de kwestie Sulemana ook veel dingen verweten, terwijl hij van de transactie van Bergwijn afhankelijk was qua tijd. Tja het is niet anders.

kib*
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

@RWBY, correctie: RWBY, als ik Te Kloese en de media goed beluisterd heb dan wil Kroes op termijn stoppen. Kroes moet Te Kloese zijn, excuses. Die namen klinken fonetisch bijna dezelfde.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ik dacht eigenlijk dat, toen Arnesen weg ging, het sowieso de bedoeling was dat hij deze taken maar tijdelijk zou overnemen. Dat er dan rustig gezocht kon worden naar een nieuwe TD.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Was ook de bedoeling klantenservice. Het is denk ik een beetje zo gegroeit samen met slot en co . Deze window (waar slot en co nog in de voorbereiding mee deed ), afgemaakt Gaat men nu gewoon echt kijken naar een td . Niks rommelen etcetc .

kib*
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Deze reactie is mijn antwoord op diegenen hier die mijn opmerking over dat het bij Feyenoord rommelt maar zeer vervelend vinden. Beschouw deze reactie maar op al hun reacties en die misschien nog komen gaan. De titel van dit artikel luidt: Dennis te Kloese overweegt te stoppen als technisch directeur bij Feyenoord, duidelijk genoeg of niet ? En hier is mijn reactie op gebaseerd. Dan moet je je voorstellen dat Te Kloese en Feyenoord tot nu toe als een twéé-eenheid naar buiten overkomen. Nu zijn er notabene Feyenoordwatchers als Gouka, Krabbendam die hun bedenkingen over het handelen van Te Kloese omstreden vinden. Niet alleen zij, maar op vele sites en podcasts en andere media wordt in deze trant hier over gerept. Het vreemde is als iemand buiten Feyenoord het hier op FCUpdate dat vindt hij/zij zwaar op afgerekend wordt. Regelmatig worden tegen Ajacieden de woorden janken en huilie huilie gebruikt, nou wat hier bij sommige Feyenoorders gebeurt is janken en huilen met de Hoofdletter J en H. en dit bevestigt alleen maar hun kleinzieligheid, triest. Je mag vooral totaal niks over Feyenoord zeggen, maar wat er naar Ajax aan ellende wordt gespuugd overtreft het woord rommelen, lees de reacties van Rudolf alleen maar. Wat erger is en opvalt is dat andere Feyenoordsupporters hier ZwijgeN en hem niet tot de orde roepen, laffe houding van hen, uitzondering Klantenservice. Er wordt hier selectieve verontwaardiging op Ajacieden toegepast. Men is hier vrij om zijn/haar mening over clubs te geven, zonder die clubs als inferieur-waardeloos-grote puinhoop en wat dies meer zij te vinden. Ik heb ook kritiek op Ajax en de spelers als het nodig is. Bergwijn heb ik een parasiet genoemd toen hij niet weg wilde, ik heb Brobbey een slechte spits genoemd, Taylor en Rensch zie ik liever weg gaan. Ik vond Van 't Schip ook een slappe hap, dus genoeg zelfkritiek. Ook PSV vind ik zwakker geworden door die Oppergard en Ledezma en Flamingo. M.a.w. ik reageer niet alleen op Feyenoord. Ik lees hier ook een schijnheilige reactie over netjes blijven, nou dat hadden jullie al eerder en vaker kunnen doen. Voor het overige doen die gemene reacties mij niets. Ik blijf mijn mening over clubs geven of zij nou Ajax, Feyenoord, PSV of de hele rataplan is, maar dan binnen grenzen en die grenzen schijnen andere te bepalen denk ik, boeit mij niet. Take it or leave it.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Wordt jij nou niet moe van jezelf???

balletje rond
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Verdomme wat een gezever ik dacht dat het over Te Kloese ging maar het blijkt over Kib te gaan kan die niet worden opgenomen Ergens

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen