De Ligt legt uit wat er misging bij doelpunt Dzeko: 'Het is gewoon klote'

8 september 2024, 08:59
Foto: © NOS/realtimes

Matthijs de Ligt staat na afloop van de wedstrijd tussen Nederland en Bosnië en Herzegovina schuldbewust voor de camera's van de NOS. De verdediger van Manchester United was na 73 minuten zijn directe tegenstander Edin Dzeko helemaal kwijt, waardoor de routinier de 3-2 kon maken en het toch nog even spannend dreigde te worden in het Philips Stadion.

Invaller Esmir Bajraktarevic zag vanaf de rechterflank hoe Dzeko, inmiddels 38, uit de rug van De Ligt wegliep. Met een bekeken pass zette hij de aanvalsleider vervolgens vrij voor Bart Verbruggen, waarna de spits van Fenerbahçe het cadeatje van De Ligt gretig uitpakte: 3-2. "Geen beste beurt van De Ligt", concludeerde NOS-commentator Arman Avsaroglu.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Geschokte reacties op slachting van Matthijs de Ligt door Edin Dzeko (38)

"Ik denk dat je zelf wel weet hoe ik me voel", zegt De Ligt na de wedstrijd in gesprek met verslaggever Thierry Boon. "Ondanks dat ik - denk ik - 95 procent van de dingen goed doe, die tweede goal, dat had ik beter kunnen doen. Dat weet ik zelf ook. Ik moet het nog terug zien, maar ik heb het gevoel dat ik niet helemaal uitkom met mijn passen. Een beetje twijfel, ik dacht dat de keeper kwam. Maar niet om het op Bart te schuiven, ik had de bal gewoon moeten wegwerken. Ja, ik hoorde iets achter me, maar ik weet niet of het Bart was. Het is gewoon klote", aldus de verdediger.

LEES OOK: Jeroen Stekelenburg opent vuur op Oranje-speler met dodelijke vraag aan Ronald Koeman

Geen 'gemiste kans' voor De Ligt

De Ligt speelde zaterdagavond zijn 46e interland voor Oranje, nadat hij op het EK in Duitsland geen minuut in actie kwam omdat bondscoach Ronald Koeman de voorkeur gaf aan Stefan de Vrij naast aanvoerder Virgil van Dijk in het hart van de defensie. De verdediger van Internazionale is er deze interlandperiode vanwege een blessure echter niet bij, waardoor De Ligt weer eens de kans krijgt zich te tonen in Oranje. Ondanks zijn fout wil hij 'niet per se' spreken van een 'gemiste kans'. "Wat ik zeg, ik doe gewoon mijn best. Ik weet ook dat er momenten zijn dat ik het beter kan doen. Het is ook lang geleden dat ik 90 minuten heb gespeeld. Als ik iets moet noemen ben ik daar het meest tevreden mee. Die tweede goal waarbij ik niet uitkom met mijn passen, ik weet van mezelf: hoe meer wedstrijden ik speel, hoe meer mijn voetenwerk beter is. Dat is natuurlijk totaal geen excuus en dat wil ik ook totaal niet gebruiken. Maar in mijn hoofd weet ik dat ik dat de volgende keer beter zal doen", besluit De Ligt.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jamie Carragher maakt na felle discussie pijnlijke grap over Erik ten Hag

De druk op Erik ten Hag als trainer van Manchester United neemt toe.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Hij geeft zelf zijn fouten toe. En dan zijn er nog mensen die hem hier verdedigen.. Wel een slap excuses van hem begint nu toch echt zijn geloofwaardigheid te verliezen. Als Koeman zijnde maar even om je heen kijken of er nog andere opties zijn. Beelen klopt ook al langzaam aan de deur ben benieuwd naar zijn ontwikkeling tijdens de CL.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Rudolf maakt zeker nooit een fout.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Binnenkort zijn weer ff van Rudolf met zijn rode neus af dan moet tie weer echt aan het werk de slee van de kerstman voortrekken daar is tie echt voor bestemd namelijk ho ho ho zijn de woorden waar die echt pas op aanslaat

Laurens1
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Rudolf niet, hij maakt geen fouten. De enige fout is zijn geboorte geweest!

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Die optie is er en dat had ik voordat de opstelling bekend was al gezegd, nl. Jurrien Timber ipv De Ligt

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

ERIMIR ik heb geen oranje shirt aan. Het is ook meer dan 9 van de 10 hier altijd maar een Feyenoorder of andere clubs af serveren bij een debuut van het NL Elftal en gelijk afschrijven. Maar zo’n de Ligt die al jarenlang ondermaats presteert zijn ze allemaal op hun tere zieltje getrapt. Zo erg zelfs dat het persoonlijk wordt. De Ligt blundert keer op keer en dat bewijst ie gisteravond weer

ERIMIR
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Rudolf, dank voor je reactie. De Ligt is inderdaad in de buitenlandse competities nooit helemaal uit de verf gekomen zoals hij bij Ajax was. Misschien had bij Juventus moeten blijven, daar verstaan ze wel de kunst van het verdedigen. Voor wat betreft het selecteren van spelers is toch echt aan de bondscoach. Ik zie wel dat hij nu aan het doorselecteren is en dat op basis van prestaties bij de club doet en niet op basis van namen.

kib*
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

De Ligt is door de buitenwereld al afgestraft, het is aan hem en de bondscoach om wat er mee te gaan doen, maar er is hier op FCUpdate een onvolwassen persoontje die tot vervelends toe wel tientallen keren blijft herhalen dat De Ligt, waardeloos, ongeloofwaardig is. Ja De Ligt was niet goed (genoeg), JA JA JA. Dat weten wij allemaal al, jij wordt ongeloofwaardig, niet acceptabel en jij bent een storende factor hier op FCUpdate, als je het al niet bent.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Maar je kan zeggen wat je wilt die storende factor wat jij zegt heeft wel gelijk. Wat was die slecht zeg, geen leuke voetballer om te zien ook. Hoop dat ze de jeugd de kans geven. Was het niet dat de Ligt op zijn 17e ook al zijn kans kreeg en gelijk blunderde ? Gun het andere ook die zijn weg mogen bewandelen veel slechter wordt het niet.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

21rudolf21 met zijn rode neus Blijven zeggen dat je gelijk heb geef een lekker gevoel zeker gaat je rode neusje nog meer van gaat gloeien maar wat de kerstman ook zeg ho ho ho een keer zeggen of schrijven hier is wel genoeg

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@21rudy, Geen commentaar. HEERLIJK.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen