Cristiano Ronaldo komt na 900ste treffer met een bijzondere uitspraak over het WK winnen

6 september 2024, 10:25
Foto: © Imago

Cristiano Ronaldo scoorde donderdagavond zijn negenhonderdste doelpunt van zijn professionele carrière. De Portugese superster was zichtbaar geëmotioneerd en kwam na afloop met een bijzondere uitspraak over het winnen van WK. Zo stelde hij het EK winnen met Portugal gelijk met het winnen van de wereldtitel met een ander land.

“Ik wist dat het eraan zat te komen”, aldus een emotionele Ronaldo in gesprek met het Portugese RTP3. “Dit betekent heel veel voor me. Ik wilde dit al heel lang bereiken. Maar ik voelde dat het zou lukken, aan de manier waarop ik speelde.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Janssen heeft slecht nieuws na scoringsdrift Ronaldo: 'Dit is niet te evenaren'

Na zijn doelpunt was Ronaldo helemaal door het dolle heen. In plaats van zijn gebruikelijke ‘Siuuu’ stortte hij ter aarde. “Ik werd overmand door emoties”, geeft hij toe. “Alleen ik weet hoe moeilijk het is om zo hard te werken, dagelijks, om een negenhonderdste doelpunt te kunnen maken. Het is een uniek moment in mijn carrière.'

LEES OOK: Cristiano Ronaldo krijgt bijzondere onderscheiding: ‘Voorbestemd de tand des tijds te doorstaan’

Carrière compleet voor Ronaldo

Ronaldo won in zijn carrière al vele prijzen, maar door zijn negenhonderdste treffer is zijn carrière nu compleet volgens de 39-jarige spits. Hij sprak dan ook uit dat niets meer ontbreekt. “Ik heb een Europese titel. Als je dat met Portugal lukt, is dat hetzelfde als dat je een WK met een ander land wint. Prijzen motiveren me niet meer. Plezier in voetbal en records wel. Ik breek geen records, ze achtervolgen me. Ik zal voor altijd blijven”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Johan Derksen praat mond voorbij en verklapt gevoelig geheim over tafelgast

Johan Derksen verklapt een geheim over een vaste tafelgast van Vandaag Inside. "Het is volgens mij niet de bedoeling dat dit naar buiten komt."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen