Brian Priske hekelt vraag van Ziggo Sport: 'Ik had gehoopt op respect van jou'

19 september 2024, 18:19   Bijgewerkt: 19 september 2024, 18:30
Foto: © Ziggo Sport

Feyenoord-trainer Brian Priske was niet blij met een vraag die Bas van Veenendaal stelde voorafgaand aan de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen. Van Veenendaal wilde weten of Feyenoord inderdaad stopt met de teambesprekingen na afloop van de wedstrijden, zoals Priske woensdag via Instagram al min of meer aankondigde.

"Ik probeer jou respectvol antwoord te geven en ik had gehoopt dat het andersom ook zo zou zijn", antwoordt Priske. "Ik denk dat mijn post vrij duidelijk was. Ik ben allereerst verrast en blij dat zoveel mensen mij volgen en bijhouden wat ik plaats. Maar tegelijkertijd leek het me vrij duidelijk. Laten we ons richten op het voetbal, op dit veld, met deze club. En laten we het niet hebben over een huddle of wat dan ook. Dat is het verkeerde onderwerp."

Artikel gaat verder onder video

De nabespreking van Priske met al zijn spelers op het veld, na een overwinning, remise of verliespartij, was al enkele dagen onderwerp van gesprek. De Deense coach kreeg veel kritiek op dit ritueel, maar het is iets wat hij al de afgelopen twee seizoen continu heeft gedaan bij zijn vorige werkgever Sparta Praag. Hij gaf donderdagavond toe dat hij het een bruikbaar middel vindt, maar dat de kloof tussen de fans en de selectie erdoor vergroot leek te worden.

LEES OOK: Martijn Krabbendam: 'Feyenoord heeft er zeker aan gedacht om hem terug te halen'

"Ik ben hier om een team te creëren. Ik houd nu al van deze club. We hebben veel fans die geven om de club. Als nieuwe trainer heb je middelen nodig om een team creëren en dat heb ik geprobeerd met de huddle, dat vind ik een goed middel. Maar om de een of andere reden creëerde het een grotere kloof. Daar houd ik niet van. Ik wil die kloof zo klein mogelijk houden. Ik houd van de enorme cirkel, van de enorme huddle (het publiek in De Kuip, red.), dus let’s get it fucking out there and play some football tonight", aldus Priske.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Been ziet Priske bezwijken: ‘Als Feyenoord stijf bovenaan had gestaan…’

Mario Been denkt dat Brian Priske de druk voelt van de supporters van Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Niet verstandig van hem. Nu gaan ze iets anders zoeken om hem te pakken. Hij had gewoon moeten volhouden, laten zien wie wat bepaalt en niet een aantal figuren die wel even komen zeggen wat wel en niet mag/kan

RWBY
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

We can do this!

FROIO
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Hoewel ik nog niet echt hoogte kan krijgen van deze man als trainer van Feyenoord. Ik ben wel met hem eens dat dat domme gezuig over dat onderwerp volslagen onnodig is. Wat is je winst als journalist om die man omlaag te willen trekken. Voel je je daardoor beter of zo.? Sorry maar ik vind het echt leeg, inhoudsloos en smakeloos dom gedrag. Journalistiek op het laagste niveau.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Hoezo over onze Oostenrijkse skileraar Mislintat gaat het ook nog steeds maar in Rotterdam mag dat blijkbaar niet dan noem ze het gelijk zuigen

Sticks
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Als ie nou gewoon antwoord had gegeven op de vraag was ie er vanaf geweest. Bovendien is de vraag gewoon legitiem en helemaal niet respectloos. Zoals Maxima ooit zei: hij was een beetje dom.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen