Bredase voetbalclub grijpt naar opvallend middel om ouders stil te houden

12 september 2024, 11:23
Foto: © Omroep Brabant

Ouders die wel erg meegaan in de wedstrijd van hun zoon of dochter en niet schromen hun mond open te trekken. Sinds jaar en dag een veelgehoorde ergernis in het het jeugdvoetbal. Om de gemoederen te bedaren langs de lijn grijpen ze in Brabant naar een bijzonder middel. Daar moeten lolly’s schreeuwende ouders stilhouden.

Bij BSV de Boei uit Breda is het geen uitzondering. Ieder weekend staat er wel een ouder langs de lijn die uit zijn slof schiet tegenover spelers en of scheidsrechters. Geen fijne ervaring voor de spelers en het bederft het plezier in het spelletje.

Lolly's om ouders stil te houden

Artikel gaat verder onder video

Om dit probleem onder de aandacht te brengen kwamen ze in Breda op het idee om lolly’s uit te delen. “Want wie een lolly in zijn mond heeft, kan niet roepen”, legt secretaris Saskia Jongsma tegenover Omroep Brabant uit.

Afgelopen weekend werd het snoep voor het eerst uitgedeeld. Naast de lolly ontvingen de ouders ook een flyer met daarop uitgelegd waarom deze actie is ontstaan.

© Omroep Brabant

Langs de lijn wordt positief gereageerd op het initiatief. "Jammer dat het nodig is, maar dit is wel een ludieke manier om het tegen te gaan", zegt er eentje. "Ik probeer positief te coachen, maar me verder niet met het spel te bemoeien. Ik heb er eigenlijk verder ook geen verstand van", vult de andere lachend aan.

Volg De Kelderklasse op Facebook en Instagram voor de mooiste beelden uit het amateurvoetbal!

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Het is ook te idioot voor woorden hoe sommige ouders zich langs de lijn gedragen. Het fanatisme gaat tot scheld- en vechtpartijen, scheidsrechters worden uitgescholden, bedreigd of in elkaar geslagen...wat een waanzin. Ik heb ooit een vader naar zijn zoontje horen schreeuwen dat ie zijn directe tegenstander het ziekenhuis in moest schoppen, te bizar voor woorden. Mensen zijn helemaal de weg kwijt.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik kom al jaren bij de plaatselijke club vanwege mijn kinderen die daar spelen. Het gedrag van veel ouders /familie aan de zijlijn is idd soms schandalig . Maar het 'aanpakken met een lollie !!. Het voetbal is gewoon een afspiegeling van de maatschappij. En het is bij voetbal niet erger als byv het uitgaansleven anderen sporten ,ov etcetc. Mensen leven tegenwoordig heel erg in hun eigen wereld . En heel veel lange teentjes . Ik denk dat alle clubs ook eens in de spiegel moeten kijken. En de regels die men opstelt ook eens uitvoert . Bij ander gedrag mensen ook weg stuurt en schorst . Veelste vaak gebeurd dat niet namelijk .

undertaker
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Waar ze ook eens naar moeten kijken zijn die scheidsrechters die een belangrijke wedstrijd gaan fluiten maar wel bij de thuisclub in het bestuur en achter de tap staan. Paar x meegemaakt. 2x kapot gefloten door alles van thuisclub goed te keuren en andersom bijna niks. Dan vind ik het niet gek dat er mensen van de tegenpartij pissed worden. En dat is emotie. Als je eerlijk verliest Oke maar zo??? Nee. Maar dat doet de knvb niet.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Dat gebeurd bij de jeugd bijna elke wedstrijd . Er moet ook gevlagd worden door ouders . Ben helaas zelf ook vaak het slachtoffer . Nu vlag ik eerder tegen dan voor ,maar veel ouders vlaggen gewoon voor hun kind. Dit alles (partijdige scheids en grensrechters) is niet echt goed voor de sfeer . Aan de andere kant zijn er niet zoveel scheidsrechters en grensrechters dus een oplossing zal moeilijk worden . Daar kan de knvb weinig aan doen . Ik denk dat je als clubs wel iets kan doen . Zorgen dat mensen normaal fluiten etcetc

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen