Brazilianen reageren zeer eentonig op aanstaande komst van Memphis Depay

7 september 2024, 16:53
Foto: © Imago

De aanstaande transfer van Memphis Depay naar Corintihians heeft nú af voor de nodige reacties gezorgd in Brazilië. Hoewel de deal nog niet eens rond is, meldt ESPN-verslaggever Francisco De Laurentiis dat het in de Zuid-Amerikaanse media nog maar over één persoon gaat.

De Nederlander bereikte volgens ESPN een mondeling akkoord met Corinthians. Alleen een medische keuring zou de verrassende transfer nog in de weg kunnen staan. De verwachting is echter dat Depay een contract voor twee jaar gaat tekenen bij de gevallen Braziliaanse topclub. De complete voetbalwereld uit het Zuid-Amerikaanse land staat hierdoor – nú al – op zijn kop.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Derksen haalt uit naar Oranje-international: 'Hij heeft waanideeën van zichzelf’

“Als je nu ESPN Brazilië kijkt, hebben we het over Memphis Depay. Als je het kanaal verandert naar onze concurrenten, hebben ze het over Memphis Depay. Op Instagram heeft iedereen het over Memphis Depay. Het is hier het grootste gespreksonderwerp. Onder journalisten, Corinthians-fans en ook voor andere fans”, vertelt De Laurentiis duidelijk. “Het is gekkenhuis. In Brazilië houden we van Football Manager-transfers, wanneer buitenlandse spelers in Brazilië komen spelen. De laatste jaren hebben we er veel van gehad. Zoals Luis Suárez naar Grêmio en James Rodríguez naar São Paolo”, gaat hij verder.

LEES OOK: Zirkzee staat voor basisdebuut in Oranje: ‘De stap omlaag heeft wel wat met mij gedaan’

De transfer van Depay naar Corintihians zou naadloos in dit rijtje passen, weet De Laurentiis. “Brazilianen houden van dat soort transfers. Hij is een bekende naam hier. Niet zoals Robin van Persie of Arjen Robben, maar Depay is hier wel bekend.” Corintihians, dat slechtst zeventiende van de twintig ploegen staat, hoopt door de (aanstaande) komst van Depay uit het sportieve dal te kruipen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Privé komt met bizar verhaal over Bas Nijhuis: 'Screenshots van allerlei appjes die hij naar haar gestuurd heeft'

Bas Nijhuis, scheidsrechter in de Eredivisie, staat in de Privé met een bizar verhaal van zijn vermeende minnares. Ook Johan Derksen reageert.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen