Bram Moszkowicz gruwelt van Johan Derksen: 'Hij moet zijn bek houden, die vent!'

4 september 2024, 13:35   Bijgewerkt: 4 september 2024, 13:44
Foto: © Vandaag Inside

Bram Moszkowicz heeft live op televisie de vloer aangeveegd met Johan Derksen. De jurist begrijpt niets van de kritiek van het boegbeeld van Vandaag Inside op sportverslaggeefster Noa Vahle, die de goededoelenorganisatie van haar moeder Linda de Mol zat te promoten op televisie. Derksen vond dat niet kunnen, maar Moszkowicz vindt dat de oud-voetballer geen enkel recht van spreken heeft.

In de uitzending van Shownieuws wordt het fragment waarin Derksen journaliste Vahle bekritiseerd getoond, waarna Moszkowicz het woord neemt: “Vergis ik me nou of is het de dochter van Derksen die de boeken van Derksen uitgeeft?", doelt hij op Derksen zijn dochter Marieke Derksen, een uitgeefster van beroep: "Hij moet eigenlijk z’n bek houden die vent", zegt Moskowicz vervolgens over de analist van Vandaag Inside. De 64-jarige jurist wil eigenlijk nog meer zeggen, maar kiest ervoor zijn kritiek op Derksen in te slikken.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Johan Derksen vindt dat Hélène Hendriks moet ingrijpen tegen 'kleffe' Noa Vahle

De ophef is ontstaan na een moment in het programma De Oranjezondag, waarin Ziggo Sport-verslaggeefster Vahle het volgende zei: "Ik ben sinds een jaar nu ambassadeur van de LINDA Foundation en daarin komen wij op voor gezinnen in Nederland die opgroeien in armoede." Dat Vahle de goededoelenorganisatie van haar moeder zat te promoten, viel totaal niet goed bij Derksen: "Kleffer kan niet. Dan moet Hélène Hendriks zeggen: Dit soort onzin doen we niet", zei De Snor onder meer.

Noa Vahle reageert op ophef

Die kritiek van de voormalig voetballer van Go Ahead Eagles is bij Moskowicz verkeerd gevallen, maar Vahle zelf gaat er heel nuchter mee om. Shownieuws vroeg de journaliste zelf wat ze van de uitspraken van de analist van Vandaag Inside vond: "Dat hij dat vindt, helemaal goed. Ze hoeven niet altijd lief voor me te zijn, dus als hij dat vindt, dan moet hij dat lekker zeggen", is Vahle van mening.

Bekijk hieronder het volledige interview met Noa Vahle:

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Zegt het foute advocaatje...

Ron V
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

hoor een loser praten.

Erik45
Link gekopieerd!
    33
    + 1
avatar

Wat is dat toch met de publieke omroep en de kwaliteitskranten? Er wordt met geen woord gerept over deze prangende kwestie. Wanneer "Shownieuws" reageert op "Vandaag Inside" dan wil ik daar over bijgepraat worden en opiniestukken kunnen lezen waarin e.e.a. nader wordt uitgelegd. Wanneer eloquente figuren als Bram Moszkowicz en Johan Derksen elkaar in de haren vliegen dan is een vluchtig artikel op een site als deze bij lange na niet genoeg om de ernst van de situatie te doorgronden.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Waarom moet je bij je reacties van die moeilijke woorden zoals eloquent gebruiken waar niet iedereen de betekenis ervan weet, gebruik gewoon de woorden goed kunnen formuleren of welbespraak zodat mensen niet hoeven te googlen wat dat betekent.

Zekergeenschuilnaam
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

De reactie van Erimir zou ik typeren als abject en infaam. Dat dan weer wel.

Erik45
Link gekopieerd!
    33
    + 1
avatar

Hoi ERIMIR, allereerst dankjewel voor het lezen van mijn reactie en je kritiek daarop. Ik heb bewust gekozen voor het woord "eloquent". Dat betekent inderdaad "goed kunnen formuleren", "welbespraakt zijn". In dit geval heb ik het als een overdrijving van spot gebruikt. De heren Moszkowicz en Derksen staan zich namelijk nogal voor op hun eloquentie. Wanneer ze echter kritisch worden bejegend dan blijken het niet meer dan ordinaire straatvechters. Nogmaals dank voor jouw reactie en wanneer je kritisch blijft op deze toon dan heb ik daar veel meer bewondering voor dan voor de poppenkast die voornoemd duo er doorgaans van maakt!

CG
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Voorlopig dat nog kan zijn dat ze in elkaars haren vliegen !!!

Tjon,I
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ik vind sowieso dat VI steeds meer de exteeem rechtse kant opgaat Ik heb geen enkele moeite met de actie van Noa .Derksen is een oude ongenuanceerde zuurpruim die soms opzettelijk de controverse opzoekt ,waar of niet waar interesseert hem niet .

ingrid ruiz-meijer
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

De snor is een oude negatieve ombespraakte man...

Tjon,I
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Derksen is de zoon van een politienan .Van de politie weten we dat ze etnisch profileren .Ook al schiet de politie onterecht 5 allochtonen dood ,dan denk ik dat Derksen het toch voor de politie zal opnemen .Zoals laatst toen bleek dat er veel racisme voorkomt bij de politie . Vond deze oude rechtse kwal het niet nodig het verwerpelijke gedrag van de agenten te veroordelen.Neen hij verdedigde de politie die allochtone collega's wegpest ,zodanig dat de mensen ziek thuis blijven.

Ztuffz83
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Ik weet niet of dit de plaats is voor deze discussie maar je zou eens kunnen gaan nadenken over grondoorzaken als blijkt dat in Nederland (net als in vele andere landen) de politie een hekel heeft aan allochtonen.

Laurens1
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Bram heeft zich voor deze reactie vermoedelijk wel contant laten betalen! Reden dat hij van het tableau geschrapt is. Geestig dat dergelijke figuren nog commentaar op een ander hebben!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen