Koeman onder vuur genomen: 'Je kunt hem missen als kiespijn bij Oranje'

9 september 2024, 08:31   Bijgewerkt: 9 september 2024, 09:40
Foto: © Imago

Hugo Borst ziet de mindere kanten van Ronald Koeman steeds vaker bovendrijven. De columnist van het Algemeen Dagblad noemt hem laf en denkt dat hij als trainer van Oranje als kiespijn gemist kan worden.

Afgelopen week was de 'strijd' tussen Steven Bergwijn en Koeman meerdere dagen onderwerp van gesprek. De bondscoach zei dat hij Bergwijn niet meer zou oproepen voor Oranje, nadat de linksbuiten van Ajax naar Al-Ittihad was overgestapt. Koeman vond die transfer niet van sportieve ambitie getuigen.

Artikel gaat verder onder video

Borst vond het een rare actie van de trainer om Bergwijn zo te behandelen. "Hij begint gemene trekjes te vertonen. Dat Steven Bergwijn een weggooier of een zakkenvuller is moet ie Johan Derksen of Kenneth Perez laten zeggen. Mensen afmaken, dat is de taak van duiders, opiniemakers. Het is onnodig om iemand met wie je recent intensief hebt samengewerkt een mes in de rug te steken. Dat is zelfs overbodig, zo niet laf."

LEES OOK: Driessen wordt verrast: 'Die actie van Van Dijk was potsierlijk en aandoenlijk'

Volgens de journalist laat de bondscoach zich steeds vaker op de kast jagen. "Vorige week zei Koeman het jammer te vinden dat De Telegraaf zijn verslaggever Valentijn Driessen niet ‘doorselecteert’. Het was zo geforceerd dat iedereen in de lach schoot om het venijn."

En zo'n uitstekende trainer is Koeman niet eens, vindt Borst. "Als trainer is Koeman niet slecht, maar ook niet bijzonder. Zo iemand kun je missen als kiespijn in Oranje. We zitten op weg naar het WK met middelmaat opgescheept. Onbegrijpelijk want Ronald Koeman heeft Cruijff, Van Gaal en Hiddink van dichtbij meegemaakt. Vooral van de visie en de durf van de eerste twee heeft hij niets geërfd. Hoe Oranje afgelopen zomer voetbalde: amper bravoure, het was net niks. Ronald Koeman kan zijn spelers niet inspireren. Hij heeft geen verhaal. Hij is geen Pep, geen Klopp, geen Slot."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Alle Oranje-spelers zitten in de kleedkamer, waarna Wout Weghorst iets opvallends doet

Een opvallend moment na de eerste training van het Nederlands elftal.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Dus als je reageert op iemand die commentaar geeft, heb je nare trekjes. Als Koeman aangeeft dat hij iemand niet meer selecteerd, is toch zijn goed recht. Wat heeft Bergwijn de laatste 2 jaar gebracht bij Ajax en bij het Nederlands elftal??????

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen