Bom onder Vandaag Inside: Van der Gijp clasht hard met Derksen

23 september 2024, 22:13   Bijgewerkt: 23 september 2024, 22:41
Foto: © Vandaag Inside

Een opvallende discussie aan tafel bij Vandaag Inside in de uitzending van maandagavond. Boegbeeld Johan Derksen doet zijn beklag over de onderwerpen die in de uitzendingen worden behandeld: hij ervaart een gebrek aan actualiteit. Derksen noemt Vandaag Inside een ‘kutprogramma’, terwijl René van der Gijp laat blijken de reactie van zijn tafelgenoot ‘onvolwassen’ te vinden. Hij bijt Derksen toe een ‘kinderachtige oude man’ te zijn.

Derksen erkent desgevraagd aan presentator Wilfred Genee dat hij Vandaag Inside een ‘kutprogramma’ vindt. “Ik kom nog, want ik heb een contract. Het is mijn programma niet, inhoudelijk.” Van der Gijp wil vervolgens weten wat Derksen dan wel graag zou zien. “Wil je alleen aan het woord zijn?” Derksen antwoordt grappend: “Dat zou mooi zijn.” Van der Gijp herhaalt daarna zijn vraag en zegt zich ‘volledig’ te willen aanpassen aan de wensen van Derksen.

Artikel gaat verder onder video

Derksen legt uit: “Daar gaat het helemaal niet om. Maar ik vind de keuze van de onderwerpen af en toe zo stuitend.” Als voorbeeld noemt hij de keuze van de eindredactie om tijd te besteden aan de beschuldigingen jegens de overleden eigenaar van warenhuis Harrods, Mohamed Al Fayed. Die wordt door tientallen voormalige medewerkers beschuldigd van seksueel misbruik; vijf van hen zeggen verkracht te zijn door de miljardair. “Vorige week hadden we het over die oude meneer van Harrods, die een paar juffrouwen in de kont heeft geknepen. Heel Nederland staat in brand. Word nou eens actueel.”

LEES OOK: Bas Nijhuis reageert voor het eerst op bizarre aantijgingen tegen hem in Privé

'Laten we stoppen met Vandaag Inside'

Derksen vindt dat de nadruk meer op ‘serieuze onderwerpen’ mag en ‘minder op carnaval’. Van de eindredactie kreeg Derksen te horen dat de onderwerpkeuzes ‘een leuke mix’ zijn, maar daar is de voormalig hoofdredacteur van Voetbal International het mee oneens. Van der Gijp zegt dat het programma kan stoppen, indien Derksen er ‘geen zin meer in heeft’. “Nou, als jij ermee wil stoppen, dan stoppen we er toch mee?”, werpt Derksen op. “Ik vind het prima”, zegt Van der Gijp vervolgens. “Wat maakt het mij uit?”

© Vandaag Inside

Derksen zegt ‘het einde’ van zijn contract bij Talpa wel te gaan halen, maar voegt toe dat hij er vaak ‘de pest in’ heeft als hij na een uitzending naar huis rijdt. “Ik heb het al meer dan een jaar aangekaart. Dan zeg ik: ik zit hier al 26 jaar, maar ik heb geen flikker te vertellen, op geen enkel gebied. Niet qua onderwerpkeuze, niet over de mensen die aan tafel zitten…” Van der Gijp noemt het ‘zonde’ dat Derksen op zijn leeftijd nog ‘met de pest in zijn lijf’ naar huis rijdt. “Als jij tegen mij zegt: René, vanaf vandaag mag je er zitten maar niks meer zeggen, dan zou ik dat niet erg vinden.”

Van der Gijp noemt Derksen kinderachtig

Daarna opent Van der Gijp echter de aanval op Derksen. “Heb jij niet in de gaten dat jij verleden week met meisje Merel (Merel Ek, red.) een half uur over politiek hebt zitten praten? Toen deed ik net of ik thuis was. Ik keek niet naar jou, ik keek gewoon lekker tv. Het enige wat ik niet heb gedaan, is na twintig minuten even pissen. Ik heb 35 minuten niks gezegd. Ik heb je gewoon laten gaan. Wat wil je nou nog meer? Wil je 43 minuten aan het woord zijn? Het is zo kinderachtig, man."

LEES OOK: Driessen verklapt wat moeder van Weghorst tegen hem zegt: ‘Dit mag je niet doorvertellen’

"Waar zijn we nou mee bezig? We zijn volwassen mensen, man. Maar jij niet", zegt Van der Gijp tegen Derksen. "Jij bent niet volwassen, je bent een kinderachtige man aan het worden die graag aan het woord is. Je wilt alleen maar zelf aan het woord zijn. Mijn zegen heb je. Echt. Ik vind je een aardige gozer, maar doe niet zo moeilijk, man.” Derksen reageert: “Ik doe niet moeilijk, maar hij (Genee, red.) begint erover.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vaste kijkers keren zich tegen Vandaag Inside: 'Dit gaat een grens over'

Sommige vaste kijkers van Vandaag Inside zijn niet te spreken over een recente uitzending.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Toch eens even gaan kijken naar het bewuste stukje en de titel van dit bericht is (zoals wel vaker) schromelijk overdreven. Er was een ietwat felle discussie. Nauwelijks een "harde crash". Nauwelijks de moeite om er een bericht van te maken. Maar goed, dat zal voor de fans zijn...

FCJel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat we het eindelijk ergens over eens zijn. Maargoed, iedere click telt hier op fcupdate.

Folcwijn
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Je merkt al tijden aan Gijp dat hij het gelul over voetballen mist, iets waar Derksen juist mee wilde stoppen. Gijp is niet voor niets die podcast met Kieft en Van Egmond begonnen, zo kan hij het weer over voetbal hebben en daar is hij ook sterk in. Derksen wil eigenlijk een soort Nieuwsuur met uitsluitend zijn eigen mening als uitgangspunt. Zelfs als er deskundigen en wetenschappers in de uitzending zitten en het tegendeel aantonen, blijft Derksen bij zijn standpunt en vindt de deskundige vooral "lastig".

Dexi
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De opzet van het programma is om iedereen die niet in hun straatje past of kritiek levert, hard aan te pakken en niet meer uit te nodigen. Vandaag is huisvriend Nijhuis in de studio, die beschuldigd wordt van wangedrag. Hij krijgt drie vragen, maar de aandacht gaat niet uit naar zijn wangedrag, in plaats daarvan ligt de focus op de zogenaamde clash tussen van der Grijp en Derksen. Dit is pure afleiding om Nijhuis te beschermen tegen kritische vragen en negatieve aandacht.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen