‘Bij Van Persie zit er duizend procent meer idee achter dan bij Priske’

15 september 2024, 14:41
Foto: © Imago

Aad de Mos heeft meer vertrouwen in Robin van Persie als trainer dan in Brian Priske, zo vertelt hij in Goedemorgen Eredivisie op ESPN. Hoewel eerstgenoemde met sc Heerenveen zaterdagavond met liefst 9-1 onderuitging op bezoek bij AZ, ziet De Mos wel meer structuur bij de Friezen dan bij Feyenoord.

Priske heeft bij Feyenoord de loodzware taak om Arne Slot op te volgen. Daarnaast zijn er een hoop nieuwe speler bijgekomen, maar kwamen deze grotendeels laat. “Dus je zou Priske nog wat kansen moeten geven”, begint De Mos. “Maar in tegenstelling tot bij Van Persie, hoe raar het ook klinkt, zit er weinig visie in.” Volgens de oud-trainer wordt het elftal van de Rotterdammers uit elkaar getrokken. “Het middenveld is onbestaand, daar kan een verhuiswagen tussen. Dus het zit tactisch niet goed in elkaar.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Van der Ende doet opmerkelijke suggestie over niet gegeven rode kaart bij FC Groningen – Feyenoord

Hoewel de spelers volgens De Mos nog moeten wennen bij Feyenoord en Priske meer tijd moet krijgen, is dit er niet. “Je krijgt nu een loodzwaar programma, dus ik hou mijn hart vast voor Priske.” Vervolgens krijgt de voormalig verdediger de vraag of hij bij Van Persie dus meer ideeën ziet dan bij de Deense trainer van Feyenoord. “Duizend procent”, antwoordt hij stellig.

LEES OOK: Been ziet gemiste kans voor Feyenoord: 'Hij liep op vijf kilometer van De Kuip te voetballen'

De Mos ziet dat de spelers van Heerenveen meer een team zijn. “Die jongens doen iets met elkaar. Dit (bij Feyenoord, red.) zijn allemaal losse flodders, waarvan je niet weet, als je mee zit te denken, wie wat gaat doen.” Bij Heerenveen heeft de voormalig trainer dat helemaal niet en kan hij meedenken met het spel.

LEES OOK: Feyenoord-fans zien iets opvallends aan Justin Bijlow: ‘Dat zegt genoeg…’

Priske is zoekende

Volgens De Mos is Priske er bij Feyenoord ook nog niet precies achter wat nu zijn beste elftal is, dus heeft hij nog geen tijd om er tactisch het een en ander in te slijpen. “Als je je beste elf nog niet hebt gevonden, ben je aan het stoeien hoor”, legt hij uit op basis van zijn eigen ervaring. “Dan ben je niet bezig met patronen hoor. Dan ben je alleen maar aan het zoeken hoe je geen pandoering krijgt van Leverkusen met 0-3.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ESPN-camera's schakelen snel naar Feyenoord-reserve in minuut 66

Een opvallend moment, halverwege de tweede helft van de wedstrijd tussen FC Groningen en Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Hij heeft ze beste 11 nog niet gevonden. Logisch veel blessures en nieuwe spelers.. Hwang nog niet beschikbaar. Het probleem is dat de spelers van Feyenoord te laat zijn aangetrokken maar ik verwacht wel na loop van tijd dat er een geoliede machine gaat staan. Zeker tijdens de wedstrijden in de CL dat de rollen eens omgedraaid zijn en jezelf weinig te verliezen hebt. Het komt allemaal goed einde van de rit. R21.

RWBY
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

@21Rudolf21 Goede reactie, mee eens.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

In het aanvallen zit er lijn in bij v persie Laten we het over het verdedigen maar niet hebben . Feyenoord speelt gelijk en alles is weer dramatisch . Heel erg kortzichtig allemaal weer ,maar dat is helaas hoe het werkt . Wat ik al eerder zei gezien de situatie waarin Feyenoord zit geen verrassing dat gelijkenspel ,al mag het na een 0-2 niet gebeuren. Ik verwacht dat we na wat langer samen zijn en trainen deze groep en trainer een grote stap maken

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

100 procent mee eens. Zo dramatisch is het bij Feyenoord niet.. Het is wachten op Hwang en Bueno. Bueno vond ik tegen PEC erg sterk. Zo’n Nieuwkoop als rechtsbuiten die kans die hij kreeg en miste dat is achteraf dodelijk geweest heb je daar een echte aanvaller was het in de 1e helft en 0-2 geweest en zag het er heel anders uit. Na heel goed werk van Gimenez en dat was ook een moment voor hem wat hem meer vertrouwen kon geven. Helaas wordt dat niet benoemd. Hoop wel dat Priske wat vast houd aan de Rotterdamse mentaliteit stoppen met de nabespreking op het veld en geef Bijlow de kans

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Kijk dit zijn nu leuke en goeie reacties . Dat andere is allemaal niet nodig rudolf,laat het gaan kerel. Ik denk trouwens dat uiteindelijk bijlow er gewoon in staat

RWBY
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

@21Rudolf21 De nabespreking op het veld gebeurt vaak in het voetbal.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

@RWBY Klopt en of ze nou op t veld doen of in de kleedkamer het gebeurd toch wel.. Alleen Feyenoord is een pure club ook zonder trommels op de tribune of megafoons het is geen circus maar echt een klassieke voetbal sfeer. Zo’n hug na de wedstrijd op t veld past daar niet bij. Straks winnen we in de CL of van PSV en de hele Kuip is in extase iedereen kent die sfeer wel.. moeten we dan nog 4 minuten wachten omdat er eerst een team bespreking is. Dat werkt gewoon niet, hoop wel dat Priske dat begrijpt. Slot begreep heel goed wat Feyenoord inhoud hij kwam ook graag als toeschouwer bij Feyenoord kijken. Hoop dat Priske dat wel gaat inzien.

Laurens1
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Aad heeft nog nooit iets zinnigs gezegd, kan zo op het toneel, samen met de broertjes van de Kerkhof

divano
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Wat 0-3 wordt de 1ste hele grote zeperd van het seizoen, Smal moet gaan banken samen met helaas Santiago Gimenez, hopelijk dat die gehuurde LB fit is en starten met Carranza,ben bang dat Ons Feyenoord dit jaar de clown van het jaar seizoen wordt,zelfs Ajax zal op deze manier over ons heen walsen,dan zijn de rapen gaar,van mijn kant geen enkel vertrouwen in deze coach,miskleun 1ste klas,vervolgens moet in de winterstop DTK onmiddellijk met zijn rest van zijn haverkist afkomen

RWBY
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

@divano Er staan maar 4 wedstrijden gespeeld. Paniek zaaien heeft niet zoveel nut, zet de titel voorlopig uit je hoofd en focus met het team bouwen. Verder zie ik niet dat een andere trainer het beter had gedaan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen