Bergwijn haalt weer uit naar Koeman: ‘Eerst kijken, dan pas praten’

16 september 2024, 08:29
Foto: © Imago

Steven Bergwijn heeft opnieuw laten weten dat hij niet gediend is van de kritiek op zijn transfer naar het Saudische Al-Ittihad. De 26-jarige aanvaller haalde na afloop van zijn succesvolle debuut, hij gaf twee assists in de 7-1 overwinning op Al-Wehda, wederom uit naar bondscoach Ronald Koeman. Bergwijn en Koeman hadden het eerder deze maand ook al openlijk aan de stok, na uitlatingen van de bondscoach op de persconferentie.

Koeman was na de overstap van Bergwijn naar Saudi-Arabië glashelder: de deur voor de vleugelaanvaller bij het Nederlands elftal zit dicht. Volgens de keuzeheer was de transfer van Bergwijn geen sportieve stap. De 35-voudig Oranje-international was hier niet over te spreken en vond dat als Koeman een ‘betrokken bondscoach’ was geweest, hij hem had gebeld. Daarnaast zou Koeman al zijn geloofwaardigheid verliezen als hij zo doorgaat.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: ‘Bergwijn zal slechts herinnerd worden als een voetballer waar het chagrijn en de lusteloosheid vanaf droop’

De 26-jarige Bergwijn kreeg na afloop van de zevenklapper de vraag wat hij ervan vindt dat hij niet meer in aanmerking komt voor het Nederlands elftal, omdat het niveau van de Saudische competitie te laag zou zijn. “Dat denken ze daar. Misschien dat ze eerst moeten komen kijken en dan pas praten", aldus een stellige Bergwijn, die geciteerd wordt door ESPN. Of het beeld na zijn succesvolle debuut al is bijgesteld? "Dat moeten we afwachten", beantwoordt hij met een glimlach.

LEES OOK: Bergwijn: 'Ik kon niets meer goed doen bij Ajax, het is beter dat ik ga'

Bergwijn geniet van Al-Ittihad-fans

Vooralsnog is Bergwijn helemaal in zijn nopjes met de overgang naar Al-Ittihad. De aanvaller is bovendien ook zeer te spreken over de supporters van de Saudische club. “Wat Al-Ittihad-fans doen is gekkenwerk. Ze juichen serieus 90 minuten. Ittihad-fans, bedankt voor het warme welkom. Ik voel me hier thuis. Bedankt dat jullie me opnemen in jullie familie. Voordat ik kwam, probeerde ik naar de liedjes te luisteren. Ik begrijp de taal niet, maar ik kijk op YouTube naar de fans en dat is geweldig”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax-banneling keert terug op trainingsveld bij eerste elftal

Een van de spelers die niet meer welkom was bij de trainingen van Ajax 1, traint nu weer mee.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Koeman heeft voor zijn beurt gepraat, dat is duidelijk. Maar hij leerde snel en hield over Depay zijn mond. Dat gezegd hebbend: ik denk dat zowel Bergwijn als Depay voor het NL Elftal niet meer opgeroepen hoeven te worden. Er zijn voldoende spelers die het goed doen in Oranje.

Laurens1
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Bergwijn laat het bij elke club aan het begin van het seizoen altijd zien. Daarna vervalt hij terug naar het niveau van de grijze middelmaat. Nee opgeruimd staat netjes daar. Bij geen enkele club consistent geweest qua spel niveau!

Goku
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Daar ben ik het mee eens Laurens

Zadkine
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Wow! Trouwens bondscoach nog bedankt dat je me weer bij de selectie haalde, na mijn slechtste seizoen uit mijn carrière. Nee joh, ik zal dat nooit vergeten.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Hij komt er bij koeman toch niet meer in hij kan nu zeggen wat ie wilt. 27 miljoen per jaar bij een club die voor prijzen gaat met een van de in zijn tijd allerbeste spitsen ter wereld. of 4 a 5 miljoen voor een club die niks gaat pakken hmmm moeilijke keuze . Vooral voor al die internet voetbaldeskundige die nooit in die positie zullen komen en nooit een voetbal hebben aangeraakt.

erikje
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Als jij dan toch zo deskundig bent had je ook geweten dat hij 27 miljoen in 3 jaar gaat verdienen :). En dus niet per jaar.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

dat weet ik ook brainiac alleen bewerken van je opmerking gaat beetje vermoeiend op deze website .

Dexi
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Nu kan hij ineens wel praten. Kunnen die Arabieren zijn gebrabbel nu verstaan? Toen hij nog in Nederland voetbalde, kon mijn neefje van twee zich beter verwoorden dan hij.

Dess
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Meneer Bergwijn houdt eens op met dat gejank. Word eens volwassen!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen