Bergwijn over de rooie: 'Hoe kun je zulke dingen zeggen zonder me te hebben gesproken?'

6 september 2024, 07:53   Bijgewerkt: 6 september 2024, 09:22
Foto: © Imago

Steven Bergwijn is op zijn zachtst gezegd niet te spreken over de handelswijze van Ronald Koeman. De bondscoach van het Nederlands elftal vertelde op de persconferentie van 3 september dat Bergwijn niet meer op een oproep voor Oranje hoeft te rekenen. Volgens de linksbuiten had dat op een andere manier gemoeten.

"Het is jammer om te horen, natuurlijk", begint Bergwijn in een interview met De Telegraaf. "Maar als hij een betrokken bondscoach was geweest, had hij me eerst gebeld. Ik heb ook veel mooie momenten met de bondscoach meegemaakt, dus dan is dit te makkelijk en dat valt me tegen van hem." Bergwijn kwam in 16 van de 34 interlands onder Koeman bij Oranje in actie, tot dusver. De nieuwe speler van Al-Ittihad zag eerder een andere Ajacied deze behandeling ondergaan: Brian Brobbey. "Eerder had hij al publiekelijk een mening over Brobbey, die ook niet leuk was en waarvan hij later zei dat het niet handig was. Zo ga je niet met je eigen spelers om. Als hij zo doorgaat, dan verliest hij al zijn geloofwaardigheid."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Ajax lijkt één transfervrije vervanger voor Bergwijn door te kunnen strepen

Over het aspect dat Bergwijn het meest stoorde van Koeman, is de 26-jarige aanvaller uitgesproken. "Dat hij zei dat het geen sportieve stap was, blablabla. Ik kan hem verzekeren dat de competitie in Saoedi-Arabië beter is dan die in Nederland. Kijk welke topspelers daar voetballen. En in de voorbereiding won Al-Ittihad van Internazionale. Dus de ene speler moet weg uit de Eredivisie om zich door te ontwikkelen en ik moet blijven? Juist. De bondscoach weet heel goed dat de competitie in Saoedi-Arabië een prima niveau heeft. Kanté speelt er al een jaar en was op het EK de beste man tegen Oranje. En Aymeric Laporte, die in 2023 van Manchester City naar Al-Nassr ging, werd met Spanje Europees kampioen."

Bergwijn vindt het ook gek waarom Georginio Wijnaldum tijdens het EK op veel speeltijd kon rekenen als speler van een Saoedi-Arabische club, maar hij publiekelijk gelijk wordt afgerekend. "Als hij me had gebeld of op een andere manier interesse had getoond, dan had hij mijn kant van het verhaal kunnen horen. Hoe kun je zulke dingen zeggen zonder me te hebben gesproken? Dat ik 26 ben klopt. Maar mag je zo’n stap alleen maken als je 32 bent? Ik ga er in alle opzichten op vooruit, sta duizend procent achter mijn keuze en ben blij met mijn nieuwe club.”

LEES OOK: Van der Gijp komt met totaal ander geluid over Bergwijn: 'Dit is krankzinnig'

Bergwijn wil in de toekomst nog best voor Oranje uitkomen, maar niet onder Koeman. "Natuurlijk. Ik heb het altijd een eer gevonden om voor Oranje uit te komen. Maar onder deze bondscoach wil ik dat niet meer. Met iemand die me bewust zo neerzet in de media ben ik klaar. Maar wie weet als er in de toekomst een nieuwe bondscoach komt. Ikzelf zal nooit de deur sluiten. En mijn ploeggenoten bij Oranje zal ik alleen maar steunen, zoals ze dat bij mij ook doen. Van de internationals heb ik alleen maar mooie berichten gehad na mijn transfer. Iedereen is blij voor me. Zo kan het ook."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Elf transfervrije opties voor Ajax na het mislopen van Sulemana

Ajax wil na het mislopen van Kamaldeen Sulemana nog een nieuwe linksbuiten, maar kan alleen transfervrije spelers halen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    37
    + 1
avatar

Of het wel of geen sportieve stap is, geen idee eigenlijk. Bergwijn zal toch moeten toegeven dat hij vooral voor het grote geld is gegaan, waar ik me dan ook weer iets bij kan voorstellen. Het is een keuze. Als het klopt wat hij over Koeman te melden heeft (niet eens contact opnemen) vind ik dat schandalig. Dat hoort niet als je bondcoach bent en je publiekelijk vertelt dat iemand niet meer in aanmerking komt voor Oranje. Maar goed, ik was al geen fan van Koeman met zijn rare beleid en vriendjespolitiek.

Kramer
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Hij heeft gewoon gelijk, Koeman is gewoon hypocriet en Wijnaldum zal wel een goud mondje hebben.

Zadkine
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Hahaha wijnaldum met zijn gouden mond. Dan heeft die Bergwijn van je al jaren een gouden kont, man man man.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

kramer ik vind ook dat Koeman niet zo ver moest gaan in zn uitspraken. Bergwijn alhoewel ik hem niet top vind is best een nuttige speler die akties durft te maken kan je altijd achter de hand hebben . Hij wilde mischien weg .ajax toch miljoenen gepakt er kwam geen andere interessante club wat moet die jongen dan nog een jaar voor geen enkele prijs spelen .. nee man ik had ook gezegd Later tkx !

Laurens1
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Triest dat voor dit soort dingen de pers gezocht wordt. Zeker geen Koeman adept maar ook geen fan van Bergwijn, een boy die het nergens heeft laten zien, althans met een bal. Die pauper hiërogliefen en okselbehang profileert hij zich wel duidelijk mee! Beiden trieste figuren.

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Jammer dat er dus niet op een professionele wijze met elkaar word omgegaan. Mag je toch verwachten, zeker van Ronald Koeman. Het lijken wel de tijden dat in Ned. elftal de kampen waren: de Suriboys tegen de Hollanders en visa versa. Heel jammer dit en ik had de hoop dat we zuke toestanden wel gepasseerd waren, niet dus. Ik vind dat Bergwijn wel een punt heeft, hopelijk komt er nog een verbetering

Goku
Link gekopieerd!
    31
    + 1
avatar

Wat betreft Koeman heb je gelijk, had die anders moeten doen. Maar dat je gaat zeggen dat het niveau daar beter is dan hier, zegt al genoeg. En de spelers die wel voor hun land uitkomen en daar spelen hebben zoveel kwaliteit, daar moet/mag jij je niet mee vergelijken. Wat betreft Wijnaldum heb je ook weer gelijk, had nooit mee moeten gaan naar het EK

Zadkine
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Zo ga je niet met mensen om? De trots in de voetballerij neemt wel steeds grotere vormen aan.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Bergwijn heeft wel gelijk over Koeman het is niet netjes het kon ook anders. Maar het had hem wel gesierd als die gewoon toegeeft dat ie te kort komt voor Oranje. Dat hoor je zulke spelers nooit zeggen het is altijd wel weer de schuld van een ander. Als Ajax voetballer van de tegenwoordige tijd red je het niet als international bij het nl elftal die verschillen zijn te groot. Wie weet pakt hij t op in Saoudi Arabië hij gaat zoiezo bij een beter team spelen met meer mogelijkheden. Maar of hij geschikt is voor oranje dat denk ik niet.

Ztuffz83
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Nog steeds druk met chromosomen tellen?

Tikkietrug
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

wat een gelul,ik had hetzelfde gedaan je zakken vullen.Worden we weer Europees Kampioen ,of Wereldkampioen dacht het niet.En wat stelt Nederlands voetbal voor,helemaal niks toch denken allemaal dat ze wereldgoden zijn🤣🤣🤣🤣🤣

kib*
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

@Zo is het Tikkieterug.

Gewoonffnormaal
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Lees voor de grap het artikel van de NOS eens over dit onderwerp. Hoe FcUpdate de boel verjuiced is echt wel behoorlijk bizar....

kib*
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Bergwijn is al vertrokken, hij is 26 jaar, zijn inkomen wordt verhoogd met 27 miljoen in 3 jaar, hierdoor is hij multi-miljonair geworden en het was niet aan hem, maar aan de clubs die hem zo welvarend maken (maakten). Bergwijn is niet belangrijk meer voor het Nederlandse voetbal. Bergwijn schiet qua voetbal tekort, de generatie Z staat al te popelen van ongeduld. Bergwijn en Oranje moeten uit elkaar blijven, voor deelname aan Oranje krijgt hij een fooi en gezeur. Als ik hem zou zijn bedank ik voor Oranje onder welke coach dan ook, hij is en wordt zowel als persoon en als voetballer niet volledig gewaardeerd. Mensen, laat de kwestie Bergwijn met rust.

Bodidex
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Bergwijn !!! Door het ijs gezakt bij Tottenham , 1 e jaar bij Ajax redelijk, afgelopen seizoen dramatisch meneer zat ongeïnteresseerd op de bank , begin competitie niet fit ??? onbegrijpelijk de huidige trainer van Ajax was ook helemaal klaar met hem. Meneer verdiende 5 miljoen per jaar !!! Op het EK dramatisch, ongeïnteresseerd Koeman baalt van dit type spelers. Hij heeft 100 % gelijk WEGWEZEN !!!

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Veel plezier in de zandbak, joh. Kan ie een setje vormen met Promes. Hoeven wij tenminste niet meer tegen dat ongeinteresseerde hoofd aan te kijken.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Wat een heisa om niks . Koeman is gewoon duidelijk . De wereld is hard . Dat in elkaars kont gekruip en overdreven gedoe kan wel dan !? .

CG
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Koeman ging zelf naar Barcelona om zijn eigen zakken te vullen. Bergwijn doet het in een ander land. Niks mis mee en gelijk heeft hij. Zou ik ook gedaan hebben !!!

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

G

Vito
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Het mietje is op zijn kleine pikje getrapt. Ook onder andere Bondscoach wordt Bergwijn niet opgeroepen. Wat heeft hij de laatste jaren gepresteerd, In PL door de mand gevallen. PSV heeft mietje Bergwijn op het juiste moment verkocht. Bergwijn is gewoon voor het geld gegaan en eerlijk, iedereen had ja gezegd tegen een salaris van 7 miljoen,

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen