Been nog niet overtuigd: 'Of zij überhaupt ooit het niveau van Feyenoord gaan halen is een groot vraagteken'

22 september 2024, 17:26
Foto: © ESPN

Mario Been en Danny Koevermans zijn na afloop van de 2-0 zege van Feyenoord op NAC Breda eensgezind: het hield bepaald niet over met de Rotterdammers. In de nabespreking op ESPN vraagt voormalig Feyenoord-speler én -trainer Been zich zelfs hardop af of een aantal spelers het gewenste niveau wel heeft.

Presentator Jan Joost van Gangelen vond het opvallend dat de meegereisde NAC-supporters zondagmiddag 'eigenlijk de hele wedstrijd' goed te horen waren in De Kuip. Been beaamt: "Dat zegt ook iets over de manier van spelen van Feyenoord, natuurlijk. Dat ze niet in staat waren om het publiek, het zat weer helemaal vol, om dat achter de ploeg te krijgen. Dat moet je verdienen, dat moet je afdwingen. Dat is wel het minste wat Feyenoord heeft gedaan."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Feyenoord verliest topspeler aan blessure, NAC-fans maken zich niet geliefd: 'Laat maar liggen, die is dood'

"De ontlading bij de tweede goal, dat zegt genoeg over de vorm en over hoe het elftal zich voelt op dit moment", vervolgt Been. "Dat het heel matig gaat en heel moeizaam. Dat het elftal niet bij machte is om een ploeg als NAC in eigen huis weg te spelen." Koevermans haakt in: "Het is stroperig, het is traag, geen diepteloopjes. Ze komen niet achter de laatste lijn, waardoor er ook weinig kansen gecreëerd worden. Ik denk dat ze blij mogen zijn dat NAC vandaag de tegenstander was", aldus de oud-spits van onder meer AZ en PSV.

LEES OOK: Van Gangelen vraagt verbaasd aan Feyenoord-aanvoerder Timber: 'Is hij niet de baas?'

Been: 'Vraagteken of zij het niveau van Feyenoord gaan halen'

Been zag dat de zege op de Brabanders 'niet bepaald met sprankelend voetbal' tot stand kwam. "Dat verwacht ik ook niet 1-2-3, dat dat weer terugkomt", zegt de analist. Dat heeft vooral te maken met de spelersgroep die trainer Brian Priske tot zijn beschikking heeft: "Het maakt ook niet uit wie er nou in komt, de ene is niet veel beter dan de andere. Het is gewoon heel erg moeizaam." De analyse wordt vervolgens onderbroken door een interview met aanvoerder Quinten Timber. Als die de ESPN-desk weer verlaten heeft, zegt Been nog: "Ik begrijp dat er heel veel spelers ingepast moeten worden. Maar of die ooit het niveau dat we willen bij Feyenoord gaan halen, dat is een heel groot vraagteken. Dat zullen we moeten afwachten."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Feijenoord zal toch binnen de Top5 eindigen vermoed ik Mario. Straks nog je neef erbij Bueno

RWBY
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@Laurens1 En?

schreudje
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Het nivo van Been is net zo bedroevend als van de spelers waar hij het over heeft ,wat doen ze met die man op tv net als Pierre en Rafael voegen niks toe ,

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen