Basisklant van Ajax overwoog deze zomer serieus te vertrekken uit Amsterdam

11 september 2024, 21:51
Foto: © Imago

Youri Baas stond door het feit dat Ajax voorafgaand aan het seizoen de nodige linksbacks in de selectie had open voor een vertrek bij de Amsterdamse club, zo geeft de voetballer toe in een uitgebreid interview met Voetbal International. Een vertrek kwam er niet, want trainer Francesco Farioli gaf Baas vertrouwen door hem in de openingsfase van het seizoen al zeven basisplaatsen te geven.

Farioli besloot Baas dit seizoen op te stellen als centrale verdediger in plaats van als linksback, de positie waar hij in het vorige seizoen ook regelmatig op werd gesteld bij NEC. Omdat Ajax onder meer Owen Wijndal, Borna Sosa en Jorrel Hato tot zijn beschikking had, had Baas niet direct de verwachting dat hij zou gaan spelen in Amsterdam: "Je weet dat het weleens een moeilijk verhaal zou kunnen gaan worden: ook door de vele linksbacks die al bij Ajax in de selectie zaten. Ik stond daardoor ook wel open voor een vertrek in deze zomer", legt Baas uit in gesprek met Voetbal International.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Zaakwaarnemer van Ajax-speler Daniele Rugani: 'Pas op voor Farioli'

Dat veranderde toen Farioli het jeugdproduct van Ajax het vertrouwen gaf als centrale verdediger: "Bij de eerste training van het seizoen speelden we een tactisch positiespelletje en werd ik opeens links centraal in de verdediging gezet, met Jorrel Hato naast me op de flank. We keken elkaar nog vragend aan: moeten wij niet van plek wisselen? Francesco Farioli is de eerste trainer die mij echt op deze positie gebruikt", vertelt de verdediger.

LEES OOK: Alex Kroes wekt onbegrip: 'Hij creëert onwijs veel, waarom haalt Ajax hem niet?

De keuze van Farioli heeft voor Baas in ieder geval goed uitgepakt. Vorig seizoen was de 21-jarige voetballer nog niet altijd basisspeler bij NEC, maar inmiddels heeft hij bij Ajax al zeven wedstrijden in de basis gespeeld.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Derksen hoort schokkend verhaal: 'Die baas van Ajax komt er niet goed uit'

Johan Derksen licht de rol van Ajax-directeur Marijn Beuker uit, nadat hij een schokkend verhaal hoort van een ex-AZ'er.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Goeie voetballer met veel potentie. Groeibriljant. Fijn dat ie er is.

kib*
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ajax mag tot zover die Farioli danken voor zijn kijk en gevoel voor bruikbare spelers, jong of oud. Vooral in deze periode waarin Ajax financieel moeilijk sterke spelers kan kopen kunnen dankzij Farioli Janse, Mokyo, Baas, Fitz-Jim, ook oude Pasveer gratis aan de spelersgroep worden toegevoegd. En de volgende spelers zijn al bijna klaar voor de A1, let maar op: Alders, Jetten, Faberski, Bouwman, Banel (?), Wolff (?), Rijkhoff. Volgend seizoen kunnen de supporters misschien al genieten van een nieuwe generatie: Zechiëls, Milambo (nu al), Tygo Land en bovengenoemde Ajaxtalenten. Ook bij de andere clubs zijn jonge talenten al te zien.

Exitium
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Just omdat je Rijkhoff hebt, had ik Weghorst nooit naar Ajax gehaald deze zomer. De spitspositie was met Brobbey en daarachter Akpom en Rijkhoff al goed genoeg bezet.

Hurricane.
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Youri Baas de nieuwe verlosser. Nummer 614.

Sticks
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Slap windje de oude zichzelf herhalende clown van FCUpdate met zijn diepgewortelde Ajax-haat.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen