‘Barcelona denkt na over toekomst zonder Lewandowski: enorme verrassing in de maak’

22 september 2024, 10:05
Foto: © Imago

FC Barcelona kijkt vast vooruit naar een toekomst zonder Robert Lewandowski. De spits weet nog regelmatig het net te vinden voor de Catalanen, maar gezien zijn 36-jarige leeftijd zal hij niet eeuwig meer meekunnen. Inmiddels heeft de clubleiding drie vervangers voor de Pool op het oog, zo schrijft SPORT. Daarvan is Erling Haaland de meest opvallende.

Lewandowski maakte in de zomer van 2022 de overstap van Bayern München naar Barcelona. Zijn periode in Spanje verloopt tot dusver voorspoedig, met 63 goals en negentien assists in 101 duels. Toch is de Pool inmiddels 36 jaar, terwijl zijn contract medio 2026 afloopt. Daarom is Barça langzamerhand begonnen aan de zoektocht naar zijn vervanger.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Flick spreekt uit wanneer hij De Jong terugverwacht bij FC Barcelona

De meest opvallende naam die wordt genoemd, is die van Haaland van Manchester City. Gezien de financiële situatie waarin Barcelona zich bevindt, is het voor de Spaanse topclub normaal gesproken niet mogelijk de Noor te halen. Hij ligt namelijk nog vast tot medio 2027 en zou een jaarsalaris van 20 miljoen pond (23,8 miljoen euro) opstrijken.

LEES OOK: Allard Lindhout is na AS Monaco - FC Barcelona onderwerp van gesprek

Barça houdt situatie City in de gaten

Toch ziet Barcelona mogelijkheden. Manchester City is momenteel namelijk in afwachting of het sancties gaat krijgen voor het overtreden van de financiële regels van de Premier League. Mocht dat het geval zijn, behoort degradatie tot de mogelijkheden. Wanneer dat zou gebeuren, is de kans groot dat de sterren van City voor een klein bedrag zijn op te pikken. Weet Manchester City wel in de Premier League te blijven en blijkt de komst van Haaland niet haalbaar, gelden Viktor Gyökeres (Sporting CP) en Benjamin Sesko (RB Leipzig) als alternatieven.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Barça-directeur Deco laat zich uit over De Jong: ‘Ik begrijp het niet’

Sportief directeur Deco van FC Barcelona laat zich uit over de geruchten rondom Frenkie de Jong.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Zadkine
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Want een spits heeft Barcelona nog nooit kunnen opleiden.

FC1993
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

'enorme verrassing in de maak'... Wat een verkeerde titel, WEDEROM! Jullie schetsen zelf dat er nog een hele hoop moet gebeuren wil er überhaupt enigszins sprake van zijn, maar: het is al wel in de maak. Wat een lachwekkende website is dit geworden zeg. Geldt overigens ook voor de concurrerende websites als voetbalprimeur en voetbalzone; die zijn niet heel veel beter...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen