Almere City haalt een dag na Deadline Day nog een bekende naam binnen

3 september 2024, 19:48
Foto: © Imago

Almere City heeft een dag na het sluiten van de transfermarkt in Nederland nog een belangrijke slag geslagen. De club uit Flevoland versterkt zich per direct met Anas Tahiri. De 29-jarige middenvelder stond de voorbije twee seizoenen onder contract bij sc Heerenveen, maar zat na zijn vertrek uit Friesland lang zonder club. Door zijn transfervrije status heeft Almere City hem nog na de deadline binnen kunnen halen.

Tahiri is een goede bekende van de Eredivisie. De middenvelder streek in de zomer van 2018 neer bij RKC Waalwijk. Hij maakte drie jaar later de overstap naar het Roemeense CFR Cluj, maar keerde een half jaar later bij sc Heerenveen alweer terug op de Nederlandse velden. Voor de Friezen speelde hij 81 wedstrijden in alle competities, goed voor zes doelpunten en elf assists. Sc Heerenveen en Tahiri besloten na vorig seizoen uit elkaar te gaan. De Marokkaan slaagde er gedurende de transferwindow niet in een nieuwe club te vinden.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Almere City en FC Groningen houden elkaar in historisch duel in evenwicht

Na het sluiten van de markt heeft Tahiri dus alsnog beet. Almere City maakt dinsdagavond melding van zijn komst. Hij heeft in Flevoland zijn krabbel gezet onder een contract voor twee seizoenen. Almere City is erg blij met de komst van de ‘ervaren’ Tahiri, die wordt gezien als vervanger van de naar FC Groningen vertrokken Stije Resink. Door het vertrek van Resink waren we op zoek naar een ervaren, balvaste en creatieve middenvelder. Wij zijn erg blij met de komst van Anas, omdat hij als verbinder op het middenveld kan fungeren en daarnaast onze aanvallers goed kan bedienen, zo spreekt technisch directeur Johan Hansma op de clubsite.

LEES OOK: Bizar: Maduro verspreidt volstrekt onjuiste informatie en wordt uitgelachen door Van Gangelen en Perez

Tahiri spreekt al met nieuwe ploeggenoot

Tahiri zelf kijkt er eveneens naar uit om aan de slag te gaan. Het is erg snel concreet geworden. Ik had nog nergens getekend en wilde erg graag aan de slag gaan. De gesprekken met de mensen bij deze club waren erg goed en ik heb ook nog met Hamdi Akujobi gesproken, die mij ook veel goede dingen verteld heeft. Ik heb er zin in!, zo leest het. Akujobi staat sinds de zomer van 2022 onder contract in Almere. Hij maakte de overstap van sc Heerenveen, de voorgaande werkgever van Tahiri dus.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Concrete interesse van Ajax verdween plotseling: 'Wij waren overtuigd dat hij die kant opging'

Ajax had belangstelling voor een verdediger uit de Eredivisie, maar een blessure gooide roet in het eten.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen