Alex Kroes wekt onbegrip: 'Hij creëert onwijs veel, waarom haalt Ajax hem niet?

11 september 2024, 20:27   Bijgewerkt: 12 september 2024, 09:13
Foto: © Imago/realtimes

Bram van Polen vindt het opmerkelijk dat Ajax geen serieuze poging heeft ondernomen om Younes Namli naar Amsterdam te halen, zo geeft de voormalig voetballer aan in Voetbalpraat van ESPN. De aanvallend ingestelde voetballer, die op verschillende posities uit de voeten kan, was deze zomer voor alle clubs transfervrij op te pikken: "Waarom zou je hem niet oppikken?"

Namli koos er na een zeer goed seizoen in dienst van PEC Zwolle bewust voor om te profiteren van zijn transfervrije status. De gewenste club kwam echter niet, waardoor hij na het sluiten van de deadline besloot om alsnog terug te keren bij PEC Zwolle. Van Polen, oud-teamgenoot van Namli, zag dat absoluut niet aankomen: "PEC Zwolle mag daar hun handen mee dichtknijpen. Ik snap totaal niet dat andere clubs in de Eredivisie hem niet opgehaald. Waarom zou je als Ajax deze jongen niet ophalen?", vraagt de oud-voetballer zich hardop af.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Naast Brobbey maakt nóg een Ajax-speler veel indruk: ‘Een fenomeen, kers op de taart’

Van Polen noemt vervolgens de kwaliteiten van Namli op: "Hij is balvast, intelligent, zijn positiespel is super goed, hij kan dribbelen als geen ander en hij creëert onwijs veel kansen. Ik snap het niet, zo veel heb je er niet van in de Eredivisie", vindt de analist.

Feyenoord ligt te slapen

De oud-verdediger van PEC Zwolle vindt dat niet alleen Ajax een poging had kunnen wagen voor de komst van zijn oud-teamgenoot: Ook Feyenoord, nu een Calvin Stengs is weggevallen. Dan kan je hem oppikken... Ik verbaas mij erover. Ik denk dat je gaat verbazen hoe goed hij is", besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Concrete interesse van Ajax verdween plotseling: 'Wij waren overtuigd dat hij die kant opging'

Ajax had belangstelling voor een verdediger uit de Eredivisie, maar een blessure gooide roet in het eten.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Ze hebben gesproken, blijkbaar klikte het niet goed genoeg of iets.. Dat kan ook he Bram.

kib*
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

*De aanvallend ingestelde voetballer, die op verschillende posities uit de voeten kan, was deze zomer voor alle clubs transfervrij op te pikken: "Waarom zou je hem niet oppikken?" Namli was voor alle clubs transfervrij op te pikken. Waar zijn de andere clubs gebleven dan Bram ?

Colin
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Omdat Alex lekker een baantje moet zoeken in de lokale supermarkt. Namelijk gratis op te halen, die kan je daarna minimaal voor €5 miljoen verkopen. Eriksen niet gehaald, die op het EK echt heeft laten zien nog steeds echt top te zijn. Wat een prutser is die Kroes. Gelukkig houden zulke mensen het niet lang vol bij Ajax.

Sticks
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Gratis op te halen wil niet zeggen dat gesprekken leiden tot een contract. Onderhandelingen kunnen afketsen. Eriksen is momenteel gewoon geen optie voor Ajax, misschien wel in 2025 volgens de geruchtenmolen. Kroes een prutser? Ik denk dat ze jou moeten bellen als vervanger. Jij weet er schijnbaar héél veel van.............................

Klantenservice
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Ik vind zijn cijfers van de laatste paar seizoen niet echt bijzonder. Dat je nog een speler op een bepaalde positie zoekt, betekent niet dat je dan in 'paniek' zomaar iemand moet halen. Ik zou het halen van deze speler een flinke gok vinden. Snap dat clubs dat niet gedaan hebben. Dat zegt uiteindelijk ook wel iets.

Nobody
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

@Klantenservice Zou het niet zo kunnen zijn dat hij beter rendeert met betere spelers om hem heen? Het is "maar" Pec Zwolle waar hij speelde, met alle respect uiteraard.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen