Alex Kroes kon acht tot tien miljoen krijgen voor speler, maar Ajacied wilde niet weg

3 september 2024, 08:06
Foto: © Imago

Cristian Willaert, verslaggever en Ajax-volger bij ESPN, heeft maandagavond een opvallend gerucht de wereld ingebracht. Volgens de journalist was er concrete belangstelling voor Ajax-middenvelder Branco van den Boomen, maar wilde de geboren Brabander zelf niet weg uit de Johan Cruijff ArenA.

Willaert brengt de afgeketste transfer van Van den Boomen maandagavond ter sprake in het programma De Voetbalkantine van ESPN, dat volledig in het teken staat van de laatste dag van de transferwindow. Volgens Willaert wilde en kon Alex Kroes met Ajax nog één speler verkopen, maar had de speler zelf hier geen trek in: "Ik heb een beetje onderzoek gedaan naar wie dat zou kunnen zijn. Ik denk dat het gaat om Branco van den Boomen", stelt Willaert in het programma. "Ik heb hem na de wedstrijd in Backa Topola geïnterviewd. Toen zei ik: je hebt een goede naam in Frankrijk, er zijn clubs met interesse".

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Ook PSV is blij met vertrek van Steven Bergwijn bij Ajax

De 29-jarige voetballer gaf vervolgens bij de journalist aan dat hij graag in Nederland wil blijven: Hij reageerde met: ik zit hier heel goed, de kinderen zijn in Nederland. We hebben het heel erg naar ons zin. Er moet iets heel geks langs komen wil ik daar ja tegen zeggen", geeft de journalist aan. Van den Boomen wilde dus niet weg, maar de journalist denkt dat Kroes het liefst afscheid had genomen van de middenvelder van de Amsterdammers.

Tim van Duijn plaatst om 01.11 uur een update over komst Sulemana naar Ajax

Willaert vervolgt: "Er moet natuurlijk bezuinigd worden en hij is iemand die ook een aardig salaris verdient. Het zou ook gegaan zijn om een transfersom van acht tot tien miljoen die je voor hem had kunnen krijgen. Dat is natuurlijk wel flink wat geld, zeker voor een speler die je transfervrij hebt gehaald", weet Willaert. "Alleen wilde hij niet weg."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Concrete interesse van Ajax verdween plotseling: 'Wij waren overtuigd dat hij die kant opging'

Ajax had belangstelling voor een verdediger uit de Eredivisie, maar een blessure gooide roet in het eten.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Je weet het maar nooit, misschien net als met Sutalo dat Van den Boomen gaat inzien dat hij nog een tandje hoger moet bijzetten en dat hij op beslissende momenten voor Ajax nog waardevol kan zijn. Kwestie van wederkerigheid.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen