'Ontevreden' Alex Kroes moet Ajax-fans ernstig teleurstellen met harde boodschap

2 september 2024, 13:22   Bijgewerkt: 2 september 2024, 13:46
Foto: © Imago/ESPN/realtimes

Deadline Day lijkt voor Ajax uit te lopen op een rustig einde van de transferwindow, zo geeft Alex Kroes aan tegenover ESPN. De technisch directeur van de Amsterdammers laat weten dat er op dit moment ‘bar weinig’ speelt op de laatste dag van de transfermarkt. Ook is hij ontevreden over de afgelopen maanden op het gebied van transfers.

Kroes verwacht dat er geen inkomende of uitgaande transfers meer gaan plaatsvinden bij Ajax. “Ook geen Benjamin Tahirovic of Owen Wijndal?”, vraagt Cristian Willaert van ESPN zich af. “Laat ik het zo zeggen: dat speelt al enige tijd, maar er breekt niks door. In sommige landen is de markt nog wel even open, maar de kans wordt wel kleiner dat ze vertrekken”, is Kroes eerlijk.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Ajax grijpt drastisch in: 'Daar is de directie echt van geschrokken'

De ‘td’ is niet tevreden over de afgelopen transferperiode bij Ajax. “Ik heb lang volgehouden om spelers niet te verhuren omdat ik ze wilde verkopen, maar dat is niet gelukt. Ik heb bakzeil gehaald”, zegt Kroes, die ook de financiële doelstelling niet behaald zag worden. Ajax wilde namelijk honderd miljoen euro binnenhalen deze transferperiode, maar dat is zeker niet gelukt.

“Je hebt ook met mensen te maken. Soms kun je ze wel verkopen, maar zegt de speler zelf: ik blijf nog even”, zegt Kroes. Wel slaagde Ajax erin om Wout Weghorst naar de club te halen. De spits werd, ondanks de financiële beperkingen, overgenomen van Burnley. “Hij kan ons denk ik helpen in doelpunten en in de topsportcultuur. Brian Brobbey, Chuba Akpom en Wout Weghorst kunnen we allemaal goed gebruiken”, zegt de td, die de komst van Weghorst niet als kapitaalvernietiging ziet. “Nee, de waarde van Brobbey gaat volledig door zichzelf bepaald worden, als hij presteert zoals hij kan presteren, is dat goed voor Brobbey zelf en voor Ajax.”

Klik op de tekst van de tweet (niet op het screenshot) om de video van ESPN te bekijken via X.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'We zijn met Ajax in gesprek of we de samenwerking nog wel willen verlengen'

Er komt mogelijk een einde aan een samenwerkingsverband van Ajax, dat één topspeler heeft opgeleverd.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Had ik wel verwacht dat het hierbij zou blijven geldkist is leeg dus het technische beleid heeft gefaald kroes / beuker / de lange

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Gelukkig is 1 man wel tevreden genaamd KingCrimson. Alex al presenteer je nog een natte drol voor de selectie heb je nog altijd 1 fan. Ga zo door.

kib*
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Dat geeft niet Kroes, het is zoals het is. Jij stapte graag, helaas pas maart, bij Ajax in. Jij hebt Farioli binnengehaald, een gouden vondst. Wat deze meneer die voordat en toen hij kwam al door iedere betweter werd afgeschreven, maakte Ajax binnen enkele weken met een incomplete selectie klaar voor het grote werk. Ajax doet mee met de EL wat voor bekendheid en financiële middelen zorgt en daar verder op kan voortborduren. Door Farioli en staf heeft Ajax de jeugd door laten stromen en er komen nog meer talentjes bij. Nee, ik neem het jou niet kwalijk. Met dit Ajax kan Farioli de komende 4 maanden tot de winter goed doorkomen, niet meer als het afgelopen seizoen wat een ramp was.

Sticks
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Zoals ik al eerder aangaf, je moet roeien met de riemen die je hebt op het moment en Kroes zit gewoon in een positie waarin het moeilijk is. Dat is jammer maar helaas. Hij is in elk geval mans genoeg om dat gewoon te vertellen. Dat is te respecteren. De man heeft zijn best gedaan. Elke zichzelf respecterende Ajacied snapt dat echt wel. Kritiek spuien is lekker makkelijk maar ga er maar eens aanstaan in deze situatie. Ajax moet gewoon door en als dat is met de spelers die er nu zijn dan is dat maar zo. Oeverloos erover dooremmeren is ook zinloos. Er komen wel betere tijden.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Je best doen is geen topsport mentaliteit. Presteren dat is enige wat telt. Alex heeft tijd genoeg gehad en het niet bewezen. Gewoon gefaald geen discussie

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ik kan beide punten gebruiken. Kroes heeft zijn best gedaan tot zijn beste mogelijkheden maar is afhankelijk. Hij heeft ook weinig ruimte omdat er spelers weg moeten, als die niet verkocht worden en er komt geen geld bij, kan je ook niet veel uitgeven. Zeker met CL verliezen en alle uitgaven afgelopen jaren. Dan is de kans op slagen ook veel kleiner. In the end, heeft hij gefaald, deels misschien door zichzelf (daar kan ik niet over oordelen omdat ik niet precies gezien heb wat hij gedaan heeft en dat kan niemand omdat we niet de hele werkwijze van hem zien), deels ook door andere factoren

Laurens1
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Afgunst is de meest oprechte manier van bewondering, BEDANKT. Rudolf H

Gusa
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Tsja, Huntelaar en Hamstra gooiden 113,10 miljoen over de balk en Mislintat een jaar later 110,70. Kroes mag het puin ruimen en dat ook nog eens tijdens een transferperiode die simpelweg nooit los is gekomen. Hij moest matige spelers proberen te verkopen die niemand wilde en ondertussen nog rondkijken voor versterkingen zonder dat er bestedingsruimte was. Ik vind het echt veel te kort door de bocht om nu Alex Kroes een brevet van onvermogen op te spelden.

Allback
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

“Nee, de waarde van Brobbey gaat volledig door zichzelf bepaald worden, als hij presteert zoals hij kan presteren, is dat goed voor Brobbey zelf en voor Ajax.” Dat is natuurlijk complete onzin en hetzelfde gaat op voor Akpom. Als Weghorst de strijd wint, hoeveel wedstrijden gaan Brobbey en Akpom dan nog spelen? Natuurlijk gaat de waarde van een Akpom (circa 15 miljoen euro) omlaag. Als hij het dit seizoen met 6 basisplaatsen en 12 invalbeurten moet doen van 10 minuten hoe gaat hij dan zijn waarde omhoog houden?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen