Ajax vindt oplossing in onverwachte hoek: 'Als de trainer het vraagt...'

9 september 2024, 08:52   Bijgewerkt: 9 september 2024, 10:17
Foto: © Imago

Youri Baas wil Ajax helpen bij het vinden van een oplossing op de linksbuitenpositie. Door de late uitgaande transfer van Steven Bergwijn en het mislopen van Kamaldeen Sulemana hebben de Amsterdammers met Mika Godts nog maar een linksvoor in de selectie. Baas zou daar ook kunnen spelen.

Baas is van origine een linksback en vormt momenteel een sterk koppel met Josip Sutalo in het centrum van de defensie. Toch kan de 21-jarige speler ook als linksbuiten uit de voeten. Vorig seizoen, op huurbasis bij NEC, speelde Baas dertien Eredivisiewedstrijden als linksbuiten en veertien als linksachter. "Ik was vorig seizoen meer een linksbuiten die tegen sterke tegenstanders hielp behoudend te spelen", vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. Maar als de trainer vraagt of ik op die plek wil staan, ga ik het doen."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Ajax samen met PSV in top tien transferranglijst Europa

Bij Ajax en Jong Oranje speelt Baas nu in het centrum van de defensie. "Ik denk wel dat dit mijn beste positie is", zegt de jongeling daarover. "Al kan ik nog goed als back uit de voeten." Baas is van origine eigenlijk de enige linksback in de selectie van de Amsterdammers, naast Owen Wijndal. Het is echter de vraag of laatstgenoemde nog een nieuwe kans krijgt bij Ajax, hij lijkt bovendien op weg naar de uitgang. Jorrel Hato speelt momenteel ook vaker op de linksbackpositie, maar is oorspronkelijk een centrale verdediger.

Voor Baas worden de komende maanden erg belangrijk. "Ik moet nu laten zien dat ik het hele seizoen stabiel kan blijven. Wat ik wil bereiken, is dat we ons blijven ontwikkelen en de mensen zo vermaken dat ze met plezier naar het stadion gaan. Dat zal dan op de ranglijst ook zichtbaar worden. Ik denk dat er best mooie dingen mogelijk zijn", besluit hij hoopvol.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Elf transfervrije opties voor Ajax na het mislopen van Sulemana

Ajax wil na het mislopen van Kamaldeen Sulemana nog een nieuwe linksbuiten, maar kan alleen transfervrije spelers halen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Goeie mentaliteit van Baas, maar Ajax heeft ook nog Banel bij de jeugd rondlopen. Dan zou ik die pakken. Baas doet het prima als back, dus gewoon daar blijven zou ik zeggen.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Banel komt tekort volgens de kenners.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

De nieuwe verlosser is opgestaan.. Na Gaei, Kaplan, Henderson, Manssverk is het de beurt aan Baas !

Kramer
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Altijd Baas boven Baas

Sinta28
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

)))) Hete meisjes wachten op u op - - Top25.fun

CG
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Zeer goede inzet van Baas, om zo Ajax verder te helpen !!!

Iwaninho
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Voldoende talent in de tweede Banel, zeer bewegelijk jAxel van Dongen, geweldige speler Faberski. Het Is aan Fiaroli.Hij heeft tot dusver laten zien dat hij spelers kan bereiken. Onder Farioli lijkt het soms wel of Ajax met meer spelers op het veld staan! Hij heeft met dezelfde materiaal meer dan zijn voorgangers Heitinga dan weten te bereiken

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

tsja en dan met meer mensen toch met 2-1 verliezen tegen N.A.C.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen