'Wout Weghorst kan op 10 november rekenen op een fluitconcert'

1 september 2024, 12:38
Foto: © Imago

Wout Weghorst zal met een 'fluitconcert' worden onthaald bij de eerstvolgende wedstrijd van FC Twente tegen Ajax, zo voorspelt Jan Streuer. Op 10 november gaat Weghorst met Ajax op bezoek in De Grolsch Veste.

Weghorst vertelde in februari dat hij de droom koesterde om nog bij Twente aan de slag te gaan. "Als kleine jongen ging ik daarnaartoe. Samen met mijn broers zat ik op Vak-P. Het fanatieke deel van de Twente-aanhang. Daarover heb ik altijd gezegd: daar zou ik altijd nog een keer willen voetballen in mijn carrière", zei de spits tegen Viaplay.

Artikel gaat verder onder video

Twente wilde de droom van Weghorst deze zomer in vervulling laten gaan, maar hij koos toch voor Ajax. “Het is jammer, maar ik gun het hem van harte”, zegt Streuer, die bij Twente deel uitmaakt van het technisch management, bij praatprogramma Goedemorgen Eredivisie. “Maar hij zal zeker met een fluitconcert ontvangen worden in Enschede.”

‘Weghorst maalt niet om fluitconcert’

“Zeker, zeker. Als je eerst zegt dat Twente jouw club is en je daar wil spelen, en je gaat vervolgens naar Ajax, dan gaat dat gebeuren. Al zit Wout daar niet mee, denk ik”, vervolgt Streuer, die aangeeft dat er geen sprake is van irritatie. “Nee, ik vind het een leuke jongen, absoluut.”

Streuer vertelde in het programma al dat er een paar obstakels waren. Twente wist niet wat de vraagprijs van Burnley was, omdat er ‘nauwelijks contact’ met de Engelse club was. Hoeveel Ajax uiteindelijk heeft betaald, is niet bekend. “Wij kunnen het ons niet permitteren om een nieuwe spits van vijf of zes miljoen euro te halen. Dat was al een probleem. ‘Wil de speler voor een normaal salaris spelen’ is het volgende punt. Wij hadden het gevoel dat hij het wel wilde, maar toen Ajax kwam had je een ander verhaal. Toen zei hij dat hij het ook wel interessant vond om naar Ajax te gaan”, zei Streuer.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Weghorst onthult bijzondere reden waarom hij met rugnummer 25 gaat spelen

Wout Weghorst gaat bij Ajax spelen met rugnummer 25, zo is na zijn transfer bekend geworden.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Derk62
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Geld verandert alles

kib*
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Typisch bekrompen Nederland dan. Ons land is een klein land, maar geestelijk ook mocht het zo ver zijn. Laten ze hem maar wegfluiten als hij ze maar voor zijn huidige werkgever een aantal in schiet.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Nee gebeurd alleen in nederland . Ik denk meer dat het eraan ligt dat jij het allemaal niet begrijpt,en wil begrijpen, met al je kutaccountjes omdat je het alleen niet aan kan . Als het anderssom zou zijn ben jij de 1e die gaat roepen .

kib*
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

@daar is hij weer hoogleraar Voetbalintelligentie van de Universiteit van Kinderdijk de heer of mevrouw gtsb gespecialiseerd in zijn/haar prachtige publicaties hier op FCUpdate. Werkelijk niemand, ik niet anderen ook niet snapt het fijne van het voetbal alleen de heer of mevrouw de professor gtsb.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Weghorst is alleen maar met zichzelf bezig en waar hij zelf beter van wordt. Hij is niet bezig met zijn omgeving. Ik begrijp hem wel, hij voetbalt liever waar hij goede en talentvolle voetballers om zich heen heeft. Ajax speelt veelal tikkie takki voetbal. Voor een matige spits die hij is, is het dan wel makkelijk scoren, waar hij de ballen alleen maar voor het inkoppen en intikken heeft.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Jij begrijpt het zonder over haat te praten etc ,of je aangevallen te voelen 👍. Zo kan het dus ook

kib*
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

@gtsb wel of niet of hoe je ook heten mag, je hoeft niet over haat te praten om hatelijk te zijn. En dat ben jij bij ieder artikel over Ajax of PSV, puur uit nijd en jaloezie. Er zullen zeker andere tijden komen gastje.

haike
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

talentvolle voetballers?? wat moet hij dan in hemelsnaam bij ajaks??

FriesR
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Wat een losers zijn het dan bij Twente. Fluiten ze ook naar familie of vrienden als die overstappen naar andere baan die beter betaald?En met betere arbeidscondities. en Ajax speelt nog Europees en dat clubbie volgens mij niet. En iedereen zegt weleens dingen die ze later veranderen. Snap je nu waarom ze nooit meer titel pakken?

ERIMIR
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Twente speelt ook Europa League, net als Ajax.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Ajax is geen verbetering tegenover FC Twente in deze tijd. En dat gelul van Ajax is toch beter bla bla dat zei iedereen over Berghuisje ook en die zit nu nog steeds stiekem te huilen thuis. Ajax is helemaal niet zo groot als ze denken te zijn.

Savarunl
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

@21Rudolf21 ga toch met je blokken spelen man. Twente is een provincieclubje die eens in de 20 jaar eens meedoet als al het geluk hun kant opvalt (of als ze lopen te sjoemelen met financi|ën). Natuurlijk is Ajax een verbetering, zelfs als het daar even slecht gaat is dat nog steeds een club met 10000 keer de (inter)nationale naam van Twente.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Haha nou ik had t wel geweten. Spelen bij een provincie club waar je goed kan ontwikkelen als speler en echte fans. Dan een onbetrouwbare club als Ajax die liever met een bejaarden elftal spelen. Nee Ajax is zeker geen verbetering.

Sticks
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Vreemd ook dat mensen die helemaal niks nul komma nul met Twente hebben zich heel druk maken om de keuze van Woutje Weghorst (uit Borne, Twente). Vooral nadat mensen als Slot, kökcü, Wieffer, Geert Truida, ook gewoon gekozen hebben voor een carrièreswitch en money money. Maar dan is het helemaal prima. Grappig.

kib*
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid Feyenoord en PSV ook Erimir.

kib*
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Feyenoord is een grootmacht hè Rudolfje ? Wij zullen het wel zien in de komende tijd, ha ha ha.

Sticks
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Weghorst denkt zeer zeker aan zichzelf en waarom ook niet. Je bent voetballer en je wil spelen voor de club waar je wil spelen en voor de centen die je zelf fijn vindt om te krijgen. Niet dat boerse beknepen geblaat over wat je zóu moeten doen maar voor je eigen geluk gaan, daar gaat het om. Alle voetballers die de kans krijgen doen het, gaan allemaal voor het geld en mompelen iets over dat hun club steeds in hun hart zit en blablabla. Het zijn inhoudsloze teksten want voor het geld gaat iedereen naar een andere baas. Dat fluitconcert zal Weghorst helemaal worst wezen, wellicht schiet ie 2 doelpuntjes erin, dan is het rap gedaan met fluiten. Weghorst kan achter een jaartje of 3 lekker thuis terug voor de fans en dan vanalles doen voor zijn thuishonk-cluppie, maar nu nog niet. Goed bezig Woutje.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ik denk ook dat het enorm veel indruk op hem zal maken. Heb allemaal t gevoel dat het hem niet zo heel veel gaat doen als sommige zullen hopen

redknap
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Dat tikkie-takkie voetbal was vroeger , tegenwoordig is Ajax helemaal niks geen bijzonders. Ze denken altijd dat ze de beste zijn, gewoon lulkoek. Net als bij de dames die weer voor de zoveelste keer van FC twente verloren. Praatjesmakers zijn het daar bij Ajax. Niks aan die club of ze winnen of verliezen ist Scheisse.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen