Ajax samen met PSV in top tien transferranglijst van de wereld, Amsterdammers pakken zelfs zilver

9 september 2024, 08:11   Bijgewerkt: 9 september 2024, 08:55
Foto: © Imago

Ajax en PSV hebben de laatste tien jaar fraaie resultaten gehaald op het gebied van transfers, weet CIES. Volgens een onderzoeksrapport hebben beide clubs veel winst gemaakt op spelers.

Op deze ranglijst spant Benfica de kroon. De Portugese club kreeg maar liefst 816 miljoen euro meer binnen dan het uitgaf in het laatste decennium. Wat dat betreft doet Benfica het een stuk beter dan Ajax, dat 473 miljoen winst boekte.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Driessen wordt verrast: 'Die actie van Van Dijk was potsierlijk en aandoenlijk'

Veel Europese subtoppers zijn in deze lijst terug te vinden, zoals LOSC Lille, Sporting CP en AS Monaco. Iets lager op de lijst vinden we ook PSV en AZ terug. De Eindhovenaren verdienden de afgelopen tien jaar 250 miljoen, terwijl AZ het met 26 miljoen euro winst minder ook uitstekend doet.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Ajax en Feyenoord richten pijlen op dezelfde transfervrije buitenspeler'

In navolging van Ajax zou ook Feyenoord interesse hebben in een transfervrije buitenspeler.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Ze mogen vanuit Amsterdam nog wel even een bosje bloemen sturen naar Erik ten Hag als daar nog geld voor is. Schijnt dat ze van alle winst alleen nog een 32 jarige spits met korting konden aantrekken wegens hoogmoedswaanzin beleid.

Sticks
Link gekopieerd!
    33
    + 1
avatar

Inclusief 2 heel zware jaren en veel gedoe / gezeik / mismanagement etc etc. Maar wel gewoon effe de 2e plek pakken. Niet enorm belangrijk maar toch een lekker bericht. Top.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Anthony voor 100 miljoen verkocht De Ligt voor 70 miljoen dacht ik ? Erik ten Hag die even flink ging shoppen in Amsterdam. En wat ben je er mee opgeschoten een 5e plek ? En dan toch nog blij zijn met dit bericht. Als je in deze ranglijst 2e staat hoor je in de CL te voetballen. Schaam je, en ken je plek!

Sticks
Link gekopieerd!
    50
    + 1
avatar

Ik schaam me nergens voor. Schaam jij je maar met je dwangmatige anti-Ajaxfrustraties. Er wordt hier vanalles geroepen over mensen die de boel hier verzieken maar jij bent de grootste verzieker. Jammer dat je er niet op wordt aangesproken. Voor de rest ga je nu weer op negeer. Je bent het niet waard, klein kind.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Gelijk weer zo boos.. Kan je niet tegen de waarheid ? Hou t even netjes asjeblieft.

Zilvervloot
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Die vent Sticks heeft zelf bij alles wat niet Ajax is een dwangmatige frustratie. Wat een kleinzerig gozertje. Ajax moet zich inderdaad schamen dat ze zo met hun inkomsten zijn omgegaan.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

ahahahaha briesjuh sticks kibnik hendricks maakt weer vrienden vergeet niet jezelf te likes ahahahahahah

Robert1971
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

David Moyes van West Ham ook zo”n rare trainer koopt Kudus en Alvarez…. 😀

balletje rond
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Kinderlijke kwatsch je kan maar ergens blij om zijn

Robert1971
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Te Kloese ging met de Europese top Clubs praten toch.....

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Andere clubs hebben niet het geluk dat er een mafkees als trainer loopt die 100 miljoen betaald voor een Anthony.

kib*
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

@Sticks Niet dat door die lijst van Global economic analysis of the transfer market (2015-2024), Ajax in eens beter gaat voetballen of de aanstaande landskampioen wordt, maar Antony wordt steeds als het enige tegenargument door die verzieker/oproerkraaier R21 misbruikt alsof Ajax daar de morele schuld aan heeft, over de te grote winsten van Wieffer en Geertruida, middle of the road-spelers wordt met geen woord gerept. Ik lees nu hier ook dat de verkoop van De Ligt Ajax de morele schuld in de schoenen wordt geschoven. De aankoop van Weghorst en (g)een deelname aan de CL worden er bij gehaald door die R21, die gast heeft echt niet alles op een rijtje Sticks. Sticks, ik reageer al niet meer op die provocerende reacties van R21 en gisteren in een ander artikel zag ik dat hij gewoon bijval van het bekende groepje kreeg. De enigen waar ik respect voor heb zijn PeterdeJong1983, Boyke, Klantenservice en Flamingo zij zijn correcte Feyenoordsupporters. Met hen kan men een vruchtbare discussie voeren. Als iemand anders of ik, men dus, een neutrale of inhoud gerelateerde reactie op Feyenoord, Oranje zelfs op Ajax geven nou dan is het huis te klein en dan wijzen ze ons als zeikers etc., haatzaaiers aan, maar op echt alles wat er over Ajax hier gepubliceerd wordt, nou dan schiet dat groepje o.l.v. R21 flink er op los, maar een exponent daarvan is ook gtsb, de grote complotdenker, die ons van accountsfraude blijft beschuldigen en hij heeft een abonnement op pot verwijt de ketel reacties. Advies: negeer ze maar.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Nou Wieffer en Geertruida kostte ten eerste geen 100 miljoen. Maar het gaat nu niet om Feyenoord he. Altijd weer Feyenoord erbij halen zo groot is die club zeker. Het gaat nu even om Ajax en de winst die ze behaald hebben maar toch met lege handen staan. Dan is er iets fouts gegaan, kan jij de vinger op de zere plek leggen?

jurgen😎
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

kibsnitch kibbeling soepkib voert een discussie met Briesjuh sticks hendriks zichzelf dus en maar klagen maar nooit nar zichzelf kijken . Nep geluks zondagssupporter

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Jurgen 👍. Je ziet wat hij doet .

Goku
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Netje van Ajax en PSV. Ajax natuurlijk een paar mooie verkopen gehad, denk aan Frenkie Mathijs of Anthony( mogen ze ten Hag dankbaar voor zijn) dan stijg je hard op zo lijst. Ook dit lijstje is goed voor Nederland, dus voor alle clubs

Laurens1
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Spelers van Ajax brengen qua transfer altijd meer op Rudolf H, heeft met drie sterren op het shirt te maken. Hoor die Italiaanse trainer nog zeggen, Feijenoord; ja die spelen in het land waar Ajax actief is!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen