Ajax pakt uit met groot nieuws: Van Gaal keert op 17 november terug op de bank

17 september 2024, 10:23   Bijgewerkt: 17 september 2024, 17:35
Foto: © Imago

Ajax blaast dit seizoen 125 kaarsjes uit en dat wil de club niet geruisloos voorbij laten gaan. De club uit Amsterdam organiseert op zondag 17 november dan ook een benefietwedstrijd tussen de Ajax Legends en Real Madrid Legends. De ontmoeting wordt gespeeld in de Johan Cruijff ArenA en de Amsterdammers hebben tot op heden al grote namen zoals Edwin van der Sar en Jari Litmanen kunnen enthousiasmeren om mee te doen. De Ajax Legends staan in die wedstrijd onder leiding van Louis van Gaal.

Waar Ajax-supporters dinsdag wachten op de aankondiging van de terugkeer van Davy Klaassen, pakt de club eerst uit met iets anders. “Preparing for a Gala. Stay tuned”, zo schreef de club vanmorgen op X. Daarmee doelde het socialmediateam niet op de thuiswedstrijd tegen Galatasaray in de Europa League, maar op een benefietwedstrijd tussen de Ajax Legends en Real Madrid Legends. Die wedstrijd staat dus volledig in het teken van het 125-jarig jubileum van Ajax, dat op 18 maart 1900 werd opgericht.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Klopp kan ogen niet geloven voor wedstrijd Ajax-legends: ‘Oh mijn god, doet hij mee?’

“Dit seizoen wordt Ajax 125 jaar. Omdat er zonder historie geen toekomst bestaat, wordt het jubileum geopend met een duel tussen de Ajax Legends en Real Madrid Legends”, zo klinkt het. De wedstrijd wordt gespeeld op zondag 17 november. Om 15.30 uur klinkt het eerste fluitsignaal in de Johan Cruijff ArenA. Alle opbrengsten komen ten goede aan de Ajax Foundation en het duel wordt live uitgezonden door Ziggo Sport. Ajax heeft al enkele grote namen opgetrommeld. De Legends worden die dag dus gecoacht door Van Gaal, die sowieso Danny Blind, Edwin van der Sar, Siem de Jong, Frank en Ronald de Boer, Aron Winter, Sjaak Swart en Jari Litmanen tot zijn beschikking zal hebben.

LEES OOK: Ajax Legend (67) maakt grote indruk: 'De beste voetballer ter wereld op zijn leeftijd'

Ajax en Real Madrid delen een rijke historie

Bij de Real Madrid Legends zullen onder anderen Iker Casillas en Raúl Bravo hun opwachting maken. Ajax en Real Madrid delen een rijke onderlinge historie. Zo troffen beide grootmachten elkaar tijdens het seizoen 1972/73 in de halve finales van de Europacup I (inmiddels Champions League). Ajax versloeg de Spanjaarden in Amsterdam met 2-1 en won ook de return in Madrid (0-1). De laatste en misschien wel mooiste onderlinge ontmoeting - vanuit Ajax-perspectief - dateert van ruim vijf jaar geleden. Op 5 maart 2019 schreven de Amsterdammers geschiedenis door onder leiding van Erik ten Hag in het Santiago Bernabéu met 1-4 te winnen. Daarmee poetsten ze de 1-2 achterstand uit de heenwedstrijd ruimschoots weg en plaatsten ze zich voor de kwartfinales van de Champions League.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax-spelers reageren geschokt op het trainingsveld na slecht nieuws

Ajax-trainer Francesco Farioli: "Op het moment dat het gebeurde, was iedereen tien seconden stil."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Mooi om al die spelers weer eens op het veld te zien. En van Gaal gun ik het van harte.

Exitium
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Denk dat de mooiste ontmoeting tussen Ajax en Real die uit 1995 is. Werd 'maar' 0-2 voor Ajax, maar met twee onterecht afgekeurde goals. Ajax veegde Real helemaal van de mat, tot het punt dat het publiek in Madrid Ajax na afloop een staande ovatie gaf.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Dat was inderdaad een ‘kippenvel’-wedstrijd…

Dexi
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Leuk voor de supporters, maar wie zit er nou te wachten om naar een man te kijken die amper kan rennen, met een dikke pens in een veel te strak t-shirt en een slobberige korte broek? Maar goed, leuk voor degenen die ervan genieten.

Copa
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

De tegenstander vind ik wel vreemd, maar ja beter dan Bayern Munchen. Om met Valentijn te spreken; die duitsers snapeten TOTAAL niet wat een afscheidswedstrijd voor Nederlands beste voetballer aller tijden inhield. Maar wellicht dat breitner en rummenigge ea ballenjongens kunnen zijn op deze mooie dag

Sticks
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Nee die hadden er inderdaad geen ene reet van begrepen toen. Dat was echt wel schaamteloos.

Della
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

))))) Alleenstaande vrouwen wachten op u op - - Nu21.eu

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen