'Ajax raakt mogelijk nóg een aanvaller kwijt en onderhandelt met Panathinaikos'

4 september 2024, 13:33   Bijgewerkt: 4 september 2024, 13:52
Foto: © Imago

Ajax kan na het verstrijken van de transferdeadline mogelijk nóg een aanvaller slijten. De Amsterdammers onderhandelen volgens Griekse media met Panathinaikos over een overstap van spits Chuba Akpom; Sport24 spreekt van een huurtransfer met mogelijk een optie tot koop.

Afgelopen maandag, op de laatste dag van de zomerse transferperiode in de Eredivisie, sleet Ajax Steven Bergwijn alsnog aan het Saudische Al-Ittihad. De Amsterdammers hopen nog altijd op de komst van Kamaldeen Sulemana (Southampton) als zijn vervanger, maar zijn door de FIFA in de wachtkamer geplaatst. De wereldvoetbalbond neemt de tijd om te beoordelen of de transfer van de Ghanees voor het verstrijken van de deadline is gemeld.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Afellay begrijpt helemaal niets van Ajax: 'Puur beleidsmatig is deze transfer ongelooflijk'

Inmiddels zou Ajax dus in gesprek zijn met Panathinaikos over een overstap van Akpom. De Griekse topclub werd eerder dit seizoen nog door de Amsterdammers verslagen in de voorrondes van de Europa League en zouden de spits graag op huurbasis overnemen, waarbij ook een koopoptie zou worden besproken. Sport24 schrijft zelfs over informatie te beschikken dat Akpom inmiddels op weg zou zijn naar Griekenland, waar de markt pas op 11 september sluit.

LEES OOK: Chuba Akpom spreekt zich direct na heldenrol in Polen uit over toekomst bij Ajax

Ajax nam Akpom in de doldwaze transferzomer van 2023 voor ruim twaalf miljoen euro over van Middlesbrough. De 28-jarige Engelsman kwam sindsdien tot 44 wedstrijden namens de club, waarin hij achttien keer scoorde en drie assists leverde. Door de komst van Wout Weghorst en de aanwezigheid van Brian Brobbey lijkt Akpom inmiddels echter derde spits van Ajax te zijn, waardoor een vertrek naar Panathinaikos mogelijk uitkomst kan bieden. Akpom was tussen 2018 en 2022 ook al actief in Griekenland, namens PAOK Saloniki, dat hem tussentijds een jaar verhuurde aan Middlesbrough en hem uiteindelijk aan die club verkocht.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax grijpt drastisch in: 'Daar is de directie echt van geschrokken'

De directie van Ajax is 'geschrokken', zegt clubwatcher Johan Inan.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Vito
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Houden Weghorst is op leeftijd en Brobbey kan geen hele wedstrijd spelen.

Kramer
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Mag gaan, geen problemen mee.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Ik heb wel het idee dat als deze man wat vertrouwen krijgt hij uit kan groeien tot een goede spits. Ik zou hem niet wegdoen voordat er duidelijkheid is of die nieuwe spits nu komt of niet

Sticks
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ik heb overleg gehad met mijn lieftallige echtgenote en we zijn samen toch tot de conclusie gekomen dat Akpom best mag vertrekken.

Allback
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Natuurlijk moet hij weg. Hij is 3e keus en dan heb je ook nog Rijkhoff achter de hand. Bespaar de miljoenen aan salaris of nog beter verkoop ook eens.

CG
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Zal hij weggaan omdat we een spits/aanvaller te veel hebben wat vaak gezegd wordt ? !!!

ERIMIR
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Dit is het nieuwe aankoopbeleid van Ajax en Kroes, een relatief jonge spits (Akpom) verkopen en een matige oude spits (Weghorst) zonder restwaarde binnenhalen. De RVC van Ajax blijft opvallend stil, vindt alles prima en heeft kennelijk geen enkele mening.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen