Ajax nog niet terug bij Nederlandse top: ‘Doorgaan met ons project, dan gaat het goedkomen’

12 september 2024, 09:37
Foto: © Imago

Ajax is nog niet terug bij de Nederlandse top. Althans, dat is de mening van Youri Baas. Volgens de verdediger van de Amsterdammers is het met name PSV dat nog een flinke voorsprong heeft ten opzichte van de club uit de hoofdstad.

De afgelopen twee seizoenen loopt het bij Ajax allemaal een stuk minder dan de jaren ervoor. Met name afgelopen voetbaljaargang, toen de Amsterdammers op de vijfde plek eindigden, liep het niet zoals gewenst. Onder Francesco Farioli wenst Ajax de weg naar boven weer in te zetten. In gesprek met Voetbal International krijgt Baas de vraag hoe groot de stap naar de Nederlandse top volgens hem nog is voor de recordkampioen.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Zaakwaarnemer van Ajax-speler Daniele Rugani: 'Pas op voor Farioli'

“Daar zitten we nog wel wat van af, zo eerlijk moeten we zijn”, geeft de centrale verdediger annex linksback aan. Met name PSV is volgens de jongeling nog steeds heel sterk. “Zij hebben best wat spelers kunnen behouden deze zomer: daar loopt het op dit moment beter dan bij ons.” Toch moet Ajax volgens Baas niet naar anderen kijken, maar vooral naar zichzelf. “Gewoon doorgaan met het project waar we mee bezig zijn en dan denk ik dat het wel goed gaat komen.”

LEES OOK: Basisklant van Ajax overwoog deze zomer serieus te vertrekken uit Amsterdam

Baas zet hoog in met Ajax

Wanneer Baas vervolgens de vraag krijgt wanneer het seizoen van Ajax is geslaagd, moet hij hier goed over nadenken. “Volgens mij had de directeur (Alex Kroes, red.) het over Champions League-voetbal, toch? Dat vind ik wel een goeie.” Om dat te bereiken zullen de Amsterdammers minstens derde moeten worden in de Eredivisie.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Ajax en Feyenoord richten pijlen op dezelfde transfervrije buitenspeler'

In navolging van Ajax zou ook Feyenoord interesse hebben in een transfervrije buitenspeler.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Dat heeft baas goed gezien als het zo door gaat met dit beleid wat er nu is er zitten nu drie personen op wat ik vindt dat het totaal niet werkt zal het nog wel 4 jaar duren dat ze richting de top weer gaan

Sticks
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Youri Baas wordt naar zijn mening gevraagd en hij zegt het zoals het is. Psv is het beste uit de transferperiode gekomen, althans zo lijkt het, en heeft na 4 wedstrijden al een behoorlijke voorsprong op directe concurrent Feyenoord, zeker qua doelsaldo al. Ajax doet dit jaar en misschien zelfs ook volgend jaar niet mee voor de prijzen en kan alleen proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Persoonlijk heb ik me daar bij neergelegd. Opstaan als je zo diep in de problemen hebt gezeten (deels nog zit) duurt nu eenmaal gigantisch lang. Positief is dat Farioli het voorlopig goed doet en je vorderingen ziet. Er worden stappen gezet naar boven. Doorgaan op deze weg en positief blijven.

kib*
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Eerlijke ontboezeming van Baas o.a. dat de directe concurrenten hun sterkhouders kunnen behouden en gewoon hun doorstart kunnen voortzetten, waardoor Ajax hierdoor een achterstand heeft en een inhaalslag moet proberen te realiseren. Op zich is dit niet heel erg, omdat Ajax nu een doel voor ogen heeft om er naar toe te voetballen en Ajax is niet zo zwak meer als in het afgelopen seizoen, wat erg uniek en bizar was. Dat Ajax dit seizoen geen landskampioen kan worden, omdat het landskampioenschap al voor PSV gereserveerd is is bijna zeker, als Ajax maar zo hoog als mogelijk kan eindigen en waarom niet ? Men zegt en vindt dat Ajax nu betere en ook ervarene spelers in de ploeg heeft. We'll see.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Ze gaan het niet redden. Het wordt in elk dorp weer lachen als de godenzonen op bezoek zijn geweest en weer met frustratie de bus in moeten. Berghuis die zich niet in kan houden. Weghorst die de kleedkamer sloopt. En professor Farioli die in alle moed zijn middelmatige selectie probeert te beschermen en ruzie maakt voor de camera’s na de wedstrijd. Breda heeft het al meegemaakt ben benieuwd wie de volgende is.. zal niet lang duren.

Zilvervloot
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Oooh Rudolf, R21. Jouw kennis en visie wordt gewaardeerd. Jouw kijk op het spelletje is ver boven het niveau. Jouw humor en verhalen zijn meesterlijk! Ik haal mijn inspiratie uit jou. Hoe jij ver boven de rest staat en jezelf daarin keer op keer bewijst. Ga zo door, ik ben fan!

ERIMIR
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik denk en verwacht dat Ajax komend seizoen beter gaat presteren. De selectie is nu veel sterker dan vorig jaar.

Dug out
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Misluktat heeft PSV, Twente en Feijenoord een grote dienst verleend. Deze clubs hebben hun kas mogen spekken met CL vergoedingen, dat is goed voor het Nederlandse voetbal. Nu is het tijd dat Ajax uit het dal kruipt. Nogmaals: CL halen is het doel, niet de landstitel. Dat levert namelijk de broodnodige miljoenen op.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen